Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ilyen esetben megvonnád a...

Ilyen esetben megvonnád a zsebpénzt?

Figyelt kérdés

Kicsit bonyolultabb a hatter, ezert hosszu lesz.

En a gonosz mostoha vagyok a tortenetben, de a kerdes nem az en tovabbi minositesem.

Nehany eve osszekoltoztunk a baratommal, aki tortenetesen egy mar elottem tobb eve elvalt ferfi. O hozta a lanyat a kapcsolatba.

Az osszekoltozesunk (es az en belevitt anyagi reszem) tette lehetove, hogy a lanyanak legyen sajat szobaja kamaszkent, kapjon vegre zsebpenzt, ehessen hetkozben is finomakat es valtozatosabban, tobb penz jusson neki ruhara, szorakozasra.

Azt hittem sikerult olyan kapcsolatot kialakitanom vele, ami elég barati vagy legalabbis normalis, ot sokmindenben tamogato, segito. Aztan jottek a problemak. Feltunt rendszeresen beteget jelent nagydolgozatok elott, de ha kiirjak egy hetre masodik nap kutya baja es rohan az anyjahoz lovagolni. A hazimunka alol ott huzta ki magat, ahol tudta, keresre se segitett. Igaz o mindig ugy emlekezett a havi egyszeri teregetesre, mintha minden nap orakat robotolt volna a haztartasban. 16 evesen mar hanyos fetrengosre itta magat erte kellett menni hajnalban. Az iskolaban volt, hogy reszegen jelent meg.

Igaz sok mindenrol nem tudtam se en se az apja, de az anyja se.

Sajnos nekem elfogyott a turelmem, ugyanis kapott egy kutyat, de azutan nem volt hajlando takaritani es a szobaja is lassan egy éve úgy nez ki, mint az egykori hajlektalan fekhelyek az aluljarokban...csak budosebb. Stb. Stb.

Vegul ugy dontott, hogy o hirtelen elkoltozik az anyjahoz, mert mi raszolunk mindenert (hogy ne igyon iskola elott meg foleg, hogy nincs 18 eves se, hogy takaritson az allata utan, es maga utan is pakoljon el...mikozben mi fozunk, mounk ra, bevasarolunk neki, amit kiejtett a szajan azt apukaja rohant megvenni, indenhova el lett engedve csak pl ejfelre erjen haza vagy inkabb aludjon a baratnojenel) stb.)

Igy is tett. Semmijet nem hagyta itt csak a butorokat.

Mivel nincs 18 es az apjanal van a gyerekfelugyeleti jog, ezert o tovabbra is mindent akar neki fizetni.

En felvetettem, hogy de hat eddig itt lakott, most az anyjanal, akkor anyukaja adjon neki zsebpenzt. Javasoltam a ferjemnek, hogy a zsebpenzt inkabb tegye neki felre es gyujtse, mert mint kiderult azt sorozesre, borra, dohanyra koltotte.

Ne kerlek ne firtassatok, hogy nem vettuk eszre, mert en ereztem valami nem stimmel, de az apukaja ugy bant vele, mint egy hercegnovel.

Most azon vitatkoztunk, hogy miert ne adna neki tovabbra is zsebpenzt? En meg mergemben azt mondtam azert,mert ha en nem jottem volna a kepbe, akkor nemhogy havi sokezer forintos zsebpenzt se tudtal volna neki adni, hanem normalis etelt se es raadasul ugy latszik ezt is eleg rossz dolgokra koltotte.

En nem azt mondom ne tamogassa tovabb, csak azt, hogy a zsebpenzt nyugodtan fizetheti neki az anyja hiszen mostantol ott van o meg gyujtse.

De tudom ezzel egyedul vagyok.

Ti, ha toletek koszones nelkul lelepne a lanyotok es kiderulne ossze vissza hazudott es pial regota, akkor tovabbra is adnatok neki havi zsebpenzt? (iskolai es sportkiadasokat, telefon elofizetest stb. tovabbra is apukakent te fizetned)

2019. júl. 31. 23:16
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
95%

Te egy fejős tehén vagy ebben a kapcsolatban.

A faśzi úgy tűnik kihasznál.

Te mindenképp zárd el a pénzcsapot. Apuci meg oldja meg abból a kölyke szponzorálását, amit megkeres.

2019. aug. 1. 09:42
 22/37 anonim ***** válasza:
92%

Szia!

Mivel a gyerek felügyeleti joga az Apukánál van, ezért a bírósági ítéletre hivatkozva bármikor hazahozhatjátok. Ha csak ő vagy az anyuka el nem megy bíróságra és kérvényezik a felügyeleti jog áthelyezését az édesanyára.

Rendőrséggel nyugodtan elhozhatjátok.

Ezután javaslom, hogy vigyétek el pszichológushoz. Mivel 18 év alatti, így nem szükséges a beleegyezése. Mivel nem olvastam a fent leírtakban sehol, hogy drogozna, így egyelőre nem javasolnám, hogy vigyétek elvonóra. Egy szakértőt viszont érdemes lenne felkeresni.

Sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültél. Ùgy látom itt egyelőre Te vagy az egyetlen, akit érdekel ennek a kislánynak a jövője. Valahol úgy érzem, mintha anyagilag is ki lennél használva, bár ezt Te tudod csak megmondani, hogy igaz-e vagy sem. Amennyiben Te is így gondolod, javaslom, hogy engedd el ezt a párkapcsolatot a gyerekkel együtt, mert csak magadat teszed tönkre.

2019. aug. 1. 10:46
 23/37 anonim ***** válasza:
66%
Ebben az esetben a gyerektartás sem jár az apának, ha egyáltalán eddig kapott. Csak egy rövid kiegészítés.
2019. aug. 1. 10:58
 24/37 anonim ***** válasza:
85%

kérdező, abba belegondoltál, hogy miért kezdett ún. deviáns karrierbe a lány?

bizonyára ezeknek a rizikómagatartásoknak oka van, és nem az az oka, hogy rossz lány, hanem valamilyen élethelyzetre, problémájára nem talált más megoldást, mint az alkoholt és a nikotint.

ahelyett, hogy démonizáljátok a kislányt, érdemes lenne kideríteni, mia probléma gyökere.

2019. aug. 1. 10:59
 25/37 anonim ***** válasza:
70%
beszéltél az osztályfőnökével, az osztálytársaival, az osztálytársai szüleivel? informálódj!
2019. aug. 1. 11:01
 26/37 anonim ***** válasza:
67%

24# mi vajon szerinted? A szülei elváltak, ráadásul az anyja annyira link, hogy nem is neki ítéli a bíróság. Apuka próbál jó zsaru lenni és mindent megengedni, a lány meg feszegeti a határokat és felhívja magára a figyelmet. Ráadásul ott az apja új párja, gondolom anyunak is van új fickó..

Egy kamasznak nem egyszerű ezt feldolgozni. Nem mondom, hogy akkor piálni meg zülleni kell, de könnyen lehet, hogy ezzel mutatja ki, hogy több figyelemre vágyik és elege van.. Egyébként is nehéz a kamasz élet, hormonok, iskolai terhek, kiközösítés stb.

Szerintem pénz helyett inkább csináljon vele közös programokat az apja és próbáljanak közelebb kerülni egymáshoz. Nem egyszerű persze.

Szerintem a kérdező teljesen korrekten javasolta egyébként az apának, hogy így kár szponzorálni, hogy csak piara megy.

2019. aug. 1. 12:42
 27/37 anonim ***** válasza:
70%

"beszéltél az osztályfőnökével...? informálódj!"

Mondjuk így a nyári szünet közepén ez nem biztos, hogy menni fog.

2019. aug. 1. 13:01
 28/37 Metionin ***** válasza:
100%
Ilyen viselkedés mellett a sajáttól is. Itt nem számít hogy a férjed gyereke.
2019. aug. 1. 14:18
 29/37 anonim ***** válasza:
85%

Ha ennyi idősen ilyen hülye, egyértelműen nem kapna zsebpénzt, hogy ilyenekre szórja el.

Én megmondanám a csávómnak, hogy innentől kezdve egy ft-al nem támogatod ezt a kis hülyét és bármiről van szó, gazdálkodja ki az ipse maga, te már tettél érte annyit, hogy legyen saját szobája. Ja, és vagy beviszitek az elvonóra még most, vagy tőled biztos búcsúzhat.

A szabályok lefektetéséről nem is beszélve.

Valahogy a pénz beosztására is rá kellene szorulnia, hogy addig tanulja meg, amíg le nem érettségizik vagy nem végzi el a szakmáját.

2019. aug. 2. 04:17
 30/37 anonim ***** válasza:
79%
de ahhoz, hogy barmennyi penzt ra lehessen bizni, elobb tudni kene, hogy megbizhato... nagyon keves penzert is adnak piat vagy drogot...
2019. aug. 2. 06:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!