Egy ilyen esetnek mik lehettek az előzményei? Ki érez hasonlót a szülője iránt?
Miquel, egy fiatal szervezetnél nem sokat számít még a táplálkozás, én se vagyok fiatal(nagyon nem) de ha ma azokat enném, amiket 20-on éves koromban, valószínű elpatkolnék másnapra.
Mozogni kell, a fene vinné el. :)
Igen, ez a hivatalos álláspont, kedves utolsó. A valóság azonban sajnos egészen mást mutat. Részint, mert az elhibázott mezőgazdasági termelés miatt mára szinte semmi beltartalmi értéke nincs a zöldségeknek, gyümölcsöknek, részint pedig azért, mert nem kell ahhoz vitaminhiány, hogy beüssön a krach.
Kérdező, te az idősebb korosztályhoz tartozol, akkor talán emlékszel rá, hogy étolajat mindössze 46 éve eszünk. Akkor írta bizonyos Ansel Keyes nevű úriember (ezúton is csókoltatom) a napraforgólobbi megbízásából a tanulmányát a zsírok káros mivoltáról, és az olajok előnyeiről. Mára kiderült, hogy nagyon elhibázott lépés volt. Én annak idején 5 évben maximalizáltam az elmélet életképességét, de még mindig tartja magát az olajok misztériuma. Pedig van pár igencsak káros hatásuk. Az évmilliók üllőjén kovácsolódott emésztőrendszerünk nem tud mit kezdeni pár évtizedes divatirányzattal. Az a 2 kilónyi bélbaktérium, ami egy egészséges emberben lakozik és teszi a dolgát, még annyira sem. Az epe sem ürül az olajoktól, nem tudja megtámogatni az immunrendszert, ezért minden kis szarra antibiotikumot írnak fel, ami viszont megint csak a bélbaktériumokon csattan. Vegyük még hozzá a rostszegény táplálkozást, valamint a gabonák mára iszonyú magas gluténtartalmát. A "jó" bacik éhen halnak, s átadják a helyüket a rossz baciknak. Ezeknek az anyagcseréje viszont gyulladásba hozza a vékonybél amúgy is vékony membránszerű falát, amin ekképpen apró lyukak keletkeznek (áteresztő bél szindróma) és az emésztetlen fehérjemolekulák szabadon áramolnak át a véráramba, mérgezve ezzel az agyat. Ez okozza a ma népbetegségnek számító mentális zavarokat. Egyesek szerint az autoimmun betegségek tömeges szaporodását is ez okozza. Érthető az elmélet, hiszen a kórokozók is fehérjékből állnak, az emésztetlen fehérjéknek pedig éppúgy nincs helyük a véráramban, mint a kórokozóknak, ezért támadásba lendítik az immunrendszert. Csakhogy ezek a fehérjék nagyon hasonlítanak egyes szerveink fehérjéihez (a tejfehérje pl a tüdőéhez) és az immunrendszer nem tud különbséget tenni közöttük. Ellenségnek vélve azt is támadja. (Asztma.)
Az emberi egészség rendkívül összetett dolog, és minden mindennel összefügg. Azt meg már Hippokratész is megmondta, hogy a halál a belekben lakozik. I.e. 400 évvel tudták ezt, csak mára merült feledésbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!