Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan hozzam egyensúlyba az...

Hogyan hozzam egyensúlyba az életem és fogadjam el az új helyzetet?

Figyelt kérdés

Pár hónapja elköltöztünk a régi lakhelyünktől kb. 200 km-rel távolabb. Én mèg 2 hónapot ott töltöttem az iskola befelyezése miatt a nagyapámnál és a nagynénémnél. Aztán jöttem fel végleg én is.

De nagyon nehezen viselem hogy ilyen távol vagyok tőlük. Most nyári szünet van igy könnyebben utazom le 1 hétre vagy többre. Azonban augusztustól dolgozom és fogalmam sincs hogy fogom megoldani. Nagyon hiányoznak mert rengeteg időt töltöttem ott és a nagynenem vált a legjobb barátnőmmé is.

Most hogy eljöttem azonban i ugy érzem kezdünk eltávolodni egymástól , valamint higy elvárásokat támaszt felém és bűntudatot kelt bennem. (Pl. Biztos azért nem megyek elobb mert nem szeretnék, miért nem hisz úgysem dolgozok , a szulinapjára ezt és ezt szeretné ami augusztus elején lesz stb..)

Hiányoznak és maga a hely is , hisz az volt az otthonom. Nem találom a helyem az új lakhelyunkön , nem tudom higy hozzam egyensúlyba hogy eleget lássam őket és ők se érezzék ugy higy nem akarok menni. De ezenkívül félek a ki nem mondott elvárásoktól is, mert sajnos szeretek megfelelni és rosszul érzem magam , meg bűntudatom van ha nem teszem.

Ha valaki ilyen vagy hasonló szituációban van és tudna segíteni , annak nagyon örülnék.

Előre is köszönöm!

2019. júl. 4. 12:11
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Hány éves vagy?

Kivel költöztél?

Mi vitt rá a költözésre?

2019. júl. 4. 12:18
 2/8 A kérdező kommentje:
Ez egy hosszú történet. Anyával és mamámmal költöztünk , mert anya összejött egy itteni férfivel. Már nincsenek együtt de sajnos vissza költözni nem tudunk. Ezen kívül is vonzott egy élet lehetősége, de meg igy is elég nehéz. És 19 vagyok
2019. júl. 4. 12:29
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Mondd el nekik, hogy hogy érzel, és akkor ők maguk is segíteni fognak, hogy egyensúlyba jöjj megint.
2019. júl. 4. 12:31
 4/8 anonim ***** válasza:
40%
Hangosan felszisszentem a fájdalomtól, amikor beleakadt a szemem a "befelyezés" szón. Jézusom. Jártál te iskolába? :(
2019. júl. 4. 12:50
 5/8 anonim ***** válasza:
49%
Éppen ideje, hogy kortársaiddal töltsd inkább a szabadidőd.
2019. júl. 4. 13:08
 6/8 anonim ***** válasza:
66%

#4!

"Hangosan felszisszentem a fájdalomtól, amikor beleakadt a szemem a "befelyezés" szón. Jézusom. Jártál te iskolába?"

No, ezt nem szeretem ezen a fórumon, hogy nem a kérdésre próbálunk válaszolni, hanem hibákat keresünk, és azokba azonnal belekötünk. A Te hozzászólásodban is van hiba, éspedig: "beleakadt a szemem a "befelyezés" szón." A szemed legfeljebb a "szóba" akadhatott bele, vagy fennakadt a szón. Maradjunk ennyiben. Jézusom! Te jártál iskolába????

Kedves Kérdező!

Minden olyan embert, aki kötődik a lakhelyéhez, ahhoz a helyhez, ahol őt ismerték, szerették, annak a helynek az elhagyása - légyen az bármi okból - érzelmileg megvisel. Ezt az érzelmet úgy hívjuk, hogy honvágy. A honvágyat leküzdeni nagyon nehéz, és ehhez a távolság nagyságának nincs köze, ugyanis nem a távolság generálja ezt az érzetet, hanem a hiány. Hiányzik a nagyapád, hiányzik a nagynénéd, hiányzik a szobád, hiányoznak a szomszédok, ismerősök, barátok, az utca, és hiányzik minden, ami oda kötött.

Idegen helyre kerültél, idegen emberek közé. Itt teljesen új embereket kell megismerni, közülük megtalálni azokat, akikkel jó viszonyt lehet kialakítani, és ami nagyon fontos, barátokat találni.

Az odahaza maradt rokonaiddal beszéld át mindezt, ne legyenek önzőek, hiszen Te megpróbálod a magadtól telő legjobb mértékben megoldani a kapcsolattartást, de ebben nekik is segíteniük kell.

Új, és számodra is jobb helyzet majd akkor alakulhat ki, amikor már munkába állsz. Ott, egy viszonylag állandó közegben majd létrejöhetnek szorosabb emberi kapcsolatok, még barátságok is szövődhetnek.

Ami még fontos információ részemről, hogy nem kell mindenáron mindenkinek megfelelni! Elsőként magunknak tudjunk megfelelni, és ha úgy érzed, hogy mások (nagynénéd) érdeke sérülne azért, mert nem tudsz állandóan velük lenni, emiatt ne legyen bűntudatod, mert nem kell, hogy az legyen. NEM A TE HIBÁD, hogy el kellett onnan költöznöd! Légy ügyes, és vigyázz magadra!

2019. júl. 4. 13:44
 7/8 A kérdező kommentje:

A 3. és a 6. válaszolónak köszönöm a segítséget! Megpróbálok ezek szerint cselekedni , bár előre látom hogy nem lesz könnyű. A 6. valszolonak nagyon köszönöm a terjedelmes választ és segítséget , szerintem ahányszor rosszul érzem majd magam ebből az írásból merítek erőt !

A 4.-nek pedig csak annyit , hogy látom neked pedig szövegértéssel volt gondod , ha egyetlen szóban találtad meg a kivetnivalót a terjedelmes szövegből! Igazából sajnállak és a volt tanárodat is , nehéz lehetett veled. Nekem is volt ilyen osztálytársam , a legtöbben ki nem állhattuk, köztük a tanárom se :)

2019. júl. 4. 18:18
 8/8 anonim ***** válasza:
A felnőtt élet velejárója, hogy már nem tehetjük mindig azt, ait szeretnénk, hanem azt kell, ai célravezető. Ezt el kell fogadni, ez az élet rendje.
2019. júl. 6. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!