Ez tényleg olyan dolog, amin meg kell sértődni és veszekedni kell?
Sziasztok. Férjemmel 5 éve vagyunk együtt, fent lakunk Pesten, a szüleink/rokonok pedig vidéken. (40 km-re tőlünk)
Na most 3 napot a héten szabin voltunk/vagyunk és már múlthéten megbeszéltük a szüleinkkel, hogy hazalátogatunk csütörtökön.
Erre anyósom mondta a férjemnek telefonban, hogy hát férjem unokatesójánál nem rég megszületett a 2. baba, menjünk át látogatóba majd hozzájuk. Na ennek a vége egy nagy veszekedés és sértődés lett, ugyanis én mondtam férjemnek, hogy anyukámékkal terveztem tölteni a napot, a gyerekekért meg tudja, hogy amúgy se nagyon vagyok oda. Ráadásul ezt az unokatesóját a férjemnek nem is igazán ismerem, hisz ők se különösebben tartják a kapcsolatot, jó ha 3x találkoztunk 5 év alatt.
Úgyhogy mondtam férjemnek, hogy persze menjen, én ezt most kihagyom. Ezzel így le is zártuk a témát, egészen tegnapig, amikor leértünk vidékre kb 11 fele.
Nem telik el fél óra, hív a férjem, hogy jól összeveszett anyujával, mert erősködött, hogy menjek én is babázni. Amikor pedig mondta neki, hogy most nincs sok kedvem és amúgy nem csípem túlzottan a gyerekeket (hozzáteszem a férjem se szereti, illemből ment volna csak), főleg az ilyen piciket, akkor meg totál kiakadt, hogy miféle hozzáállás ez. Továbbá mi az, hogy én nem szeretem a gyerekeket és mit zavar ha sírnak, ne legyek ilyen hisztis, hisz a mi gyerekünk is fog vagy talán akkor is inkább lepasszolom.. ??
Nem is értettük a kiakadását, hisz felnőttként el tudom dönteni, hogy min akarok részt venni és min nem, de férjem felhúzta magát és mikor belekezdett "a ti gyereket is sírni fog, akkor se passzolhatjuk le" monológba, akkor mondta az anyjának, hogy na most volt elég, ne beszéljen így se vele és rólam se és hogy az talán nem fordult meg a fejében, hogy épp azért, mert nem kedveljük túlzottam a gyerekeket, nem is lesz sajátunk, ergo nem lesz akinek a sírása zavarjon. És itt szabadult el a pokol.:D
Mi az, hogy nem szülök neki unokát és milyen nőt vett el, aki még egy gyereket se képes szülni stb stb. Férjem nagyon összeveszett vele, szerencsére hogy én nem voltam ott, mert biztosan el küldtem volna a fenébe, ha így és ilyen stílusban beszél velem/rólam, amiből csak még nagyobb balhé lett volna.
Mi már a kapcsolat elején tisztáztuk a gyerektémát és hát hálistennek eddig nagyjából elkerültük a "Mikor szülsz már" huzavonát, tehát nem volt nagyon olyan, hogy ezzel a kérdéssel zaklattak volna rendszeresen, mint ahogy itt néhány kérdésben olvasható. Azonban most így "robbant" a bomba, mikor a látogató kapcsán feljött a téma és hát ez lett a vége. Férjem fogta is magát és átjött hozzánk aztán elmondta mi történt.
Igazából egy csomó mindenben "alkalmazkodtam" anyós szokásaihoz, mert nekik ott van vidéken kb az egész rokonság és szokás ez a pár hetente összeülünk családi kajálni és mindenkinek jönnie kell, különben megy a durci anyós részéről. Ünnepekor is mindig van egy nagy családi ebéd. Nálunk meg ez abszolút nem szokás, a mi rokonaink amúgy sem a közelben vannak, de felfogtam h náluk ez már egyfajta hagyomány, így férjemmel arra a kompromisszumra jutottunk, hogy ha nekünk is jó az időpont és van kedvünk is, akkor megyünk, de nem az összesre és nem a mi programunk felrúgása árán.
Tehát tényleg nem igazán értem miért ekkora tragédia, hogy ki akartam hagyni a babalátogatót..
Látom férjemen, hogy kissé el van kenődve, hogy ilyen balhé lett a dologból, nem azért mentünk le, hogy tönkre legyen vágva a hangulat stb. Ezek után nem is tudom, hogy álljak egyáltalán anyóshoz, aki ugye elhordott a fiának kb mindennek. Ti voltatok hasonló helyzetben? Hogy kezelnétek a helyünkben ezt?
Köszi előre is és bocsi h hosszú lett.
Nem tudom egyeseknek ennyire nehéz az értő olvasás? Leírtam már, hogy VOLTAM babalátogatóba még az első gyereknél! És nem egy órát voltunk ott, hanem legalább 2-3 órát, amíg nekünk kellett pesztrálni a babát, mert unokatesója pihenni akart. Akkor is voltunk náluk, mikor az első gyermek betöltötte a 3. életévét és meglepő módon az az "esemény" is csak annyiból állt, hogy rajtunk lógott a kislány és nekünk kellett szórakoztatni.
Nekem is csak néhány órám volt, h a szüleimmel legyek és beszélgessek velük, illetve el mentünk ebédelni, miért kellett volna az egészet kukába dobnom, csak mert anyós képtelen felfogni, hogy nem mindig az van, amit ő akar?
Azért lennék gyerekes, mert anyumékkal akartam lenni és nem 3 órát bébiszittelni más babáját, akikhez amúgy sem értek?! Hát legyen. :)
Gondolom itt mindenki sutba vágja a saját programját a saját szüleivel, csak hogy úgy táncolhasson, ahogy anyós fütyül. Hát én soha nem voltam ilyen és soha nem is leszek. Nem mellesleg férjem sem kedveli ugyanúgy a gyerekeket és megmondta, h neki sincs semmi kedve menni, de hogy anyuja ne pampogjon, benéz hozzájuk. Nekem viszont aztán semmi kontaktom nincs az unokatesójával, alig találkozunk párszor, kedvem sem volt és más programom is volt. Fene sem gondolta volna, hogy ebből ekkora balhé lesz.
Véleménye pedig mindenkinek lehet, de a stílus nem mindegy, ahogy előadja és amilyen szavakkal illeti a másikat. Annyit mondtam a férjemnek, h én anyuékkal leszek, ő menjen nyugodtan. Erre anyós lehord mindennek...De tudom-tudom, ezt is mindenki tűrné, hisz miért ne, joga van mocskolódni mindenkinek, ha valami nem úgy alakul, ahogy azt ő akarja.
Maximálisan megértelek kérdező, annak ellenére is, hogy én akarok gyereket és már rajta is vagyunk az ügyön a párommal. DE: soha senkit nem hordanék le, csak mert ő neki más céljai vannak az életben. Soha nem sértegetnék, szidnék, minősítenék másokat ennyi miatt és szégyellheti magát, aki így viselkedik, ideértve anyósodat és ideértve ezt a félkegyelmű 59%-ost is, aki tényleg minden olyan kérdésnél, ahol valaki azt írja nem szereti a gyerekeket, rohan és agyba-főbe mocskolódik. Szánalmas.
A kérdező leírta, h volt már látógatóban és igen is alkalmazkodik a férje családjához, na de könyörgöm engedtessék már meg, h a saját családjával elmehessen ebédelni és beszélgetni, ahelyett h 3 órán át szórakoztatja más gyerekét, akit nem tud kezelni!
Sehol nem látok olyat, ahol azt írta volna a kérdező, hogy utálja/gyűlöli a gyerekeket. Szimplán nem kedveli túlzottan őket, ahogy a férje sem. A lényeg, h nekik azonos a témáról a véleményük, a többi nem számít! Anyós pedig borzasztóan primitív, amiért erre egyből felcsattan és úgy reagál, h lehordja a menyét és a fiát mindennek. Büszke lehet magára!
Az nem tűnt fel csak egy válaszolónak hogy az unokatesó nem hívta őket, hanem anyós szervezkedik?? Hát néznék, ha babalatogatoba olyan ember jön, akit 2-3 évente látok csak valamilyen összejövetelen... Ez a frissen szült anyukával szemben is tiszeteletlenség!
Plusz anyós ossza be a saját idejét, ne másokét!
Nem szeretne gyereket a kérdező, de ettől nem kéne mindennek lehordania az anyósnak. Ez aztán az intelligencia... Mellesleg nekem van gyerekem,úgy írom ezeket. Aki meg nem akar, az ne is szüljön, támogatom! A gyerekvállalás nem egy 5 perces móka, hanem egy életre szól..
Nem kérdező, ez nem egy olyan dolog, amin ekkora patáliát kéne csapni. Teljesen igazad van, férjed jól tette, hogy helyrerakta az anyját. Azért ami sok, az sok. Ő neked nem az anyád, hogy megmondja mikor hova menj és mit csinálj! Te pusztán a saját szüleiddel szerettél volna eltölteni egy délutánt, amit anyós képtelen volt tiszteletben tartani.
Érdekes, hogy itt sokan úgy gondolják, hogy csak a kérdezőnek kellene az anyóshoz igazodnia és alkalmazkodnia, fordítva azonban már nem... Hát persze. Első körben ő vele (férjjel) házasodom, nem az egész pereputtyal. Másrészről írta a kérdező, hogy bizony alkalmazkodik anyós kattanásaihoz, eljár a kötelező családi ebédekre, annak ellenére, hogy náluk ez sosem volt szokás és enélkül is jól megvan. Kíváncsi lennék anyós eddig mégis miben és hányszor alkalmazkodott a menyéhez és a fiához?! Van egy gyanúm..
Ráadásul volt már gyereklátogatóban, ami arról szólt, hogy 3 órán át ők felügyelték a gyermeket. Azért na..
Talán leesett volna anyóspajtinak a gyűrű az ujjáról, ha tiszteletben tartja, hogy a kérdezőnek programja van a saját családjával és nem áll neki balhézni?
Az meg undorító, hogy a fia szerelmét, a feleségét mindennek lehordja a füle hallatára, kritizálja meg minősíti őt, csak mert nem akar gyereket. Milyen tahó viselkedik így?!
Az egy dolog, hogy alkalmazkodsz a párod családjához, bizonyos szintig!! De nem mindenben és mindezt szó nélkül. Ha most anyósék jehovák lennének, akkor a kérdezőnek is "meg kellene térnie" és ő is jehova kellene legyen? Azért mindennek van egy határa. A kérdező sem egy érzés nélküli bábu, akit úgy lehet rángatni, ahogy éppen az neki megfelel!
Mi az egyébként, hogy aki nem szereti a gyerekeket az minden lehet, csak jó ember nem?? :D:D:D
Ezen röhögök 5 perce. Édes, hogy mennyire beszűkült a csökött kis agyad és még vígan hirdeted is. Az, aki így vélekedik más emberekről, na az aztán biztos baromi "jó" ember lehet. Épp csak ismeretlenül ítélkezik és néz le másokat, hisz mint ugye azt mindenki tudja, ezek a jó ember alapvető ismérvei... :D
Nagyjából mintha azt mondanám, hogy aki nem szereti a brokkolit, az nem lehet jó ember, csak valami buta tuskó. No komment.
"Gondolom itt mindenki sutba vágja a saját programját a saját szüleivel, csak hogy úgy táncolhasson, ahogy anyós fütyül."
Amúgy jól gondolod, az bssza a csőrüket, hogy ők is illemből csinálnak olyanokat, amihez semmi kedvük, csak beszariak megmondani, hogy inkább lennének otthon, mint kussban ülnének húslevest szürcsölgetve a mama konyhájában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!