Komolyan olyan nagy dolog, hogy én külföldön fogok tanulni egy fél évig?
Nem tudom, miért van beleégve a magyar köztudatba, hogy külföldön nyaralni vagy repülni olyan húde "úri dolog", amikor az emberek a Balatonra járnak üdülni (nem szabadstrandra, hanem egy három csillagos hotelbe, plusz balatoni büfék, vízibicikli, élménypark). Persze, nem olcsó, de korántsem a felső tízezer luxusa.
Kaptam egy külföldi ösztöndíjlehetőséget, a nagyszüleim azt mondták a szemembe, hogy a művésznőnek már nem felel meg az egyszerű Magyarország, KÜLFÖLDRE kell mennie. 2 hét múlva a falujukban mindenki tudott róla (eskü, csak nekik mondtam el). Unokatesóim egy kanál vízben meg tudtak volna fojtani, meséltem nekik (mivel már mindenki tudta), hogy melyik légitársasággal utazom, beszóltak, hogy muszáj volt felhoznom, hogy én kimegyek. Egyikőjük most bőszen nézegeti a külföldi gyakornoki programokat, hogy ő is meg tudja ám csinálni.
Nem luxusban fogok élni ott kint, kb. olyan életszínvonalon mint itthon, annyi pénzből, mint itthon.
1. Annyira nem nagy dolog, de KLASSZ dolog. A BME-ről sokan mennek, oda sokan érkeznek Erasmus ösztöndíjjal.
2. Tanulj (tapasztalatcsere)! Láss világot! Bulizz (mértékkel)!
3. Szard le őket! A nagyszüleidet is! Kádárérabeli berögződések áldozatai. Az unokatestvéreidet meg legalább munkára ösztönözted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!