Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Komolyan olyan nagy dolog,...

Komolyan olyan nagy dolog, hogy én külföldön fogok tanulni egy fél évig?

Figyelt kérdés

Nem tudom, miért van beleégve a magyar köztudatba, hogy külföldön nyaralni vagy repülni olyan húde "úri dolog", amikor az emberek a Balatonra járnak üdülni (nem szabadstrandra, hanem egy három csillagos hotelbe, plusz balatoni büfék, vízibicikli, élménypark). Persze, nem olcsó, de korántsem a felső tízezer luxusa.

Kaptam egy külföldi ösztöndíjlehetőséget, a nagyszüleim azt mondták a szemembe, hogy a művésznőnek már nem felel meg az egyszerű Magyarország, KÜLFÖLDRE kell mennie. 2 hét múlva a falujukban mindenki tudott róla (eskü, csak nekik mondtam el). Unokatesóim egy kanál vízben meg tudtak volna fojtani, meséltem nekik (mivel már mindenki tudta), hogy melyik légitársasággal utazom, beszóltak, hogy muszáj volt felhoznom, hogy én kimegyek. Egyikőjük most bőszen nézegeti a külföldi gyakornoki programokat, hogy ő is meg tudja ám csinálni.

Nem luxusban fogok élni ott kint, kb. olyan életszínvonalon mint itthon, annyi pénzből, mint itthon.

2019. febr. 18. 16:01
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Amúgy igaza van. Lehet megkérdeznéd a nagyszüleimet vagy az unokatestvéreimet egy teljesen más sztori jönne ki belőle. De esküszöm, ebben "tiszta vagyok". Én elmeséltem, ők beszóltak, én megemlítettem, unokatesóim lehurrogtak, hogy szándékosan tereltem erre a témát.
2019. febr. 18. 16:45
 12/20 anonim ***** válasza:
82%
Tipikus magyar dögöljön meg a szomszéd tehene is hozzá állás
2019. febr. 18. 16:52
 13/20 anonim ***** válasza:
89%
Irigyek rád, ennyi. Sajnos el kell gondolkodnod, hogy a jövőben milyen infókat osztasz meg a családoddal. Én megpróbálnék olyan embereket közel engedni magamhoz, akik támogatnak.
2019. febr. 18. 16:56
 14/20 anonim ***** válasza:
78%
İrigyek. En kulfoldon elek. Ha valamit megtanultam az elmult evek alatt, akkor az az, hogy eletmodrol, eletvitelrol, utazasrol, egyebrol senkinek egy szot sem szabad mondani. Jol vagy? Jol vagyok, köszönöm. Es ennyi. Kulonben barmit meseltem, en lettem leszarozva a legkulonbozobb modszerekkel es indokokkal. Pl. ha meseltem egy vicces sztorit, aminek koze nem volt a nyelvtudashoz, a vegere abbol is azt hoztak ki, hogy ez a "külföldieknek" biztos azert volt vicces, mert nem ertenek engem mert egy szar vagyok, aki nem tanulta meg a nyelvet rendesen (felsofokum van, tolmacsolok-forditok, tanitok :D). Es mindezt csak azert hogy lehuzzanak es beszoljanak, mert ennyire tellik a nyomorusagukbol.
2019. febr. 18. 17:09
 15/20 anonim ***** válasza:
45%

"Tipikus magyar dögöljön meg a szomszéd tehene is hozzá állás"

Tipikus tahó beszólás olyantól, aki még annyit se tanult meg magyarul (pedig nyilvánvalóan az anyanyelve), hogy a hozzáállás egy szó, de negatívumok ügyében bármikor kapható az általánosításra.

2019. febr. 18. 17:31
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

A nagyszüleid ebbe szocializálódtak bele, elképzelhetetlen számukra az, hogy minek. Talán még a számítógépre is ezt mondják. Unokatesódék irigyek, ez tény, nem lehet szépíteni, másként leírni. Ha szóba hozod, az a baj, ha nem hozod szóba, akkor az lesz a baj, szóval tök mindegy, ne foglalkozz velük. Talán hagyd rájuk, ne hozd szóba, ha érdekli őket, akkor kérdezzenek, és akkor válaszolsz.

Ha csesztetnek, hogy na ők is meg tudták csinálni, az semmi, annyit mondhatsz, hogy te nem is mondtad, hogy te ettől lettél volna több náluk, mindenesetre annak örülsz, hogy a te sikered motiválta őket a továbblépésre, és reméled, hogy ezzel hozzájárulsz ahhoz, hogy többre vigyék az életben, mint amúgy tették volna. Persze első körre felrobbannának ettől mérgükben, de azért talán el is szégyellnék magukat talán, és belátnák, hogy igazad van. Idővel szerintem elmúlik. Nem kell felvágni vele.

Megtapasztaltad, hogy irigy népség, így a sikereidről, kinti élményeidről csak akkor beszélj, ha kérdeznek, akkor is talán csak visszafogottan, viszont érdeklődj, hogy mi van a tehenükkel, stb. (ha az van), segíthetsz-e a kertben... hogy ne érezzék úgy, hogy lenézed őket. Ne is legyen így. Talán ez is lehet a para tárgya az irigységen túl: van egy sztereotípia, egy skatulya az elkényeztetett városi gyerekről, aki mindent megkap, és lenézi a vidékieket, és attól tartanak, hogy ebbe estél bele.

2019. márc. 23. 18:26
 17/20 anonim ***** válasza:

"Egy szabályt mondogass, míg eszedbe nem mászik:

Egy bolond a túl-igaz, és túl-bölcs a másik!

A legtisztább szem közt is akad - bár megrostálva polyva

Ne vesd meg embertársad, ha rájön a bolondja!"

(Robert Burns: Üzenet a túlzottan jókhoz, avagy a felettébb igazakhoz c. versének mottója)

Ezzel csak azt akartam mondani, hogy érdemes átgondolni, hogy mit akarsz tőlük. Ha sokat jelentenek a számodra a rokoni kapcsolatok, akkor elmondhatod nekik, hogy számodra az tök természetes, hogy beszélsz róla, hiszen téged most ez foglalkoztat. Ha őket egy traktor vásárlása foglalkoztatja, nyilván arról beszélnének, és te azt természetesnek vennéd, nem háborognál, hogy miért hozzák szóba, és ha sikerül egy olyan traktort venniük, amivel elégedettek, akkor velük örülnél, ha hagynák, és ez a hozzáállás neked is most elég jól esne, és nem is érted igazán, hogy hogy lehet ez másképp egy családon belül, hogy nem képesek a másik örömének, sikerének örülni.

Ha nem vágy az elismerésükre kerülheted a témát.

Mondtad, hogy szerintük nem lehet olcsóbban kihozni egy utat repülővel, és egyszer erről vitáztok, akkor mondd meg, hogy mutasson egy utat, versenyezzetek, hogy ki mennyiből tudja kihozni kb. ugyanazt. Ezzel talán még szívességet is teszel nekik, de persze simán lehet, hogy ők már félnek a repülőtől, és soha nem repülnének akkor sem, ha olcsóbb.

2019. márc. 23. 18:50
 18/20 anonim ***** válasza:

Az öregeknek ez nem volt divat régen, vagyis csak egy nagyon szűk rétegnek, akik vagy anyagilag megtehették, vagy nagyon felvilágosult gondolkodásúak voltak.

Az uncsitesók meg szimplán irigyek, rosszindulatúak.

Ne foglalkozz vele ki mit mond, a te jövődről van szó, és ez nagyszerű lehetőség, hogy kijutsz! Nagyon értékes tapasztalatokat fogsz szerezni, sokkal globálisabb lesz a szemkéleted (egy ismerősöm volt kint, nagyon jók a tapasztalatai). Később pedig elég valószínű, hogy ugyis elköltözöl onnan a falubol.

2019. márc. 23. 20:05
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg igaz, hogy a nagyszüleid idejében az volt, hogy ott dolgoztak kb., ahová pottyantotta őket a gólya pályakezdéstől egészen a nyugdíjig. Nos nekik azt is nehéz megemészteni, ha az unoka egy év után pályát vált, nemhogy az ilyesmit.
2019. márc. 24. 02:51
 20/20 anonim ***** válasza:
2019. jún. 9. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!