Hogyan állítsam le finoman, sértődés nélkül?
Apósom és anyósom elváltak. Apósomnak van egy új felesége akinek van egy kb velem egy idős fia. Én a férjemmel és a lányommal egy háztartásban élünk, az említett férfi egyedül él szintén külön háztartásban.
Pár hónapja átjött hozzánk, mert kölcsön adtunk neki egy gitárt, és megkérdeztem, hogy nem éhes-e, mert most főztem meg. Elfogadta és megette.
Hol a nagyszüleihez jár ebédelni, hol az anyjához, mindig körbetelefonál mindenkit, hogy ki mit főzött, és ahhoz megy ami jobban a fogára való aznap.
Ezzel semmi gondom nincs is, nem az én dolgom, de mióta megkínáltam, azóta énis bekerültem ebbe a körbe, és az esetek nagy részében végül nálunk köt ki.
Nem sajnálom tőle, de mi is kevés pénzből élünk, és hó végen eléggé meglátszik, hogy +1 embert etetünk.
Nehezíti a dolgokat, hogy a férjem és ő egy vállalkozásban dolgoznak, és amúgy sem túl felhőtlen a kapcsolat köztünk és apósom feleségének a családja között, nem szeretném tovább mérgesíteni a viszonyt. Hogy lehetne ezt diplomatikusan megoldani szerintetek?
-Mit főztél?
-Pörköltet.
-Jó, azt szeretem, nemsoká érkezem.
Reakció 1) Pista, azt vágod, ugye, hogy én nem a KFC vagyok?
Reakció 2) Oké, de holnap te főzöl nekünk. A gyerek miatt ne legyen csípős, de legyen benne friss zöldség. Feri nem szereti a brokkolit, én meg allergiás vagyok a mogyoróra. Jó főzést!
Reakció 3) feljön, a gyereket megeteted, őt nem. Ücsörögjön csak a konyhában nyugodtan, hely van. De nem adnék neki. Ha van akkora bunkó paraszt, hogy megkérdezze, mikor eszünk/hol a kaja, még mindig mondhatod, hogy a) anyádnál. b) ne haragudj, de tudtommal egy gyereket vállaltam, egy ellátásáért felelek. Az elmúlt hónapban 20-szor ettél nálunk. Anyukám/anyósom az elmúlt 3 évben nem evett itt ennyiszer. c) Elérakod a kaját, és közlöd, hogy oké, te főzöl rá, cserébe ő mosogat.
reakció 4) remek, úgyis kosz van a nappaliban, fel kellene porszívózni / le kéne nyírni a füvet, ha megvagy, kapsz ebédet.
Én meg azt mondom, hogy nem elsősorban a kajáért jár hozzátok, hanem miattad.
Lehet, csak felméri a terepet, hogy mire vagy kapható.
Vagy félreértette, hogy elsőre kedves voltál hozzá.
Mi lenne, ha jeleznéd a férjednek, hogy valamiért úgy érzed, tetszel az XY-nak, és így eléggé kellemetlenül érzed magad, hogy hozzátok jár. Erre mit lépne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!