Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogyan állítsam le finoman,...

Hogyan állítsam le finoman, sértődés nélkül?

Figyelt kérdés

Apósom és anyósom elváltak. Apósomnak van egy új felesége akinek van egy kb velem egy idős fia. Én a férjemmel és a lányommal egy háztartásban élünk, az említett férfi egyedül él szintén külön háztartásban.

Pár hónapja átjött hozzánk, mert kölcsön adtunk neki egy gitárt, és megkérdeztem, hogy nem éhes-e, mert most főztem meg. Elfogadta és megette.

Hol a nagyszüleihez jár ebédelni, hol az anyjához, mindig körbetelefonál mindenkit, hogy ki mit főzött, és ahhoz megy ami jobban a fogára való aznap.

Ezzel semmi gondom nincs is, nem az én dolgom, de mióta megkínáltam, azóta énis bekerültem ebbe a körbe, és az esetek nagy részében végül nálunk köt ki.

Nem sajnálom tőle, de mi is kevés pénzből élünk, és hó végen eléggé meglátszik, hogy +1 embert etetünk.

Nehezíti a dolgokat, hogy a férjem és ő egy vállalkozásban dolgoznak, és amúgy sem túl felhőtlen a kapcsolat köztünk és apósom feleségének a családja között, nem szeretném tovább mérgesíteni a viszonyt. Hogy lehetne ezt diplomatikusan megoldani szerintetek?

2019. jún. 17. 11:39
1 2 3 4 5
 41/46 anonim válasza:
100%
Ne vedd fel. Vagy mond meg neki hogy nem fér ez már bele nektek. Ha nem hívjátok meg magátol ne jőjjön
2019. jún. 17. 16:36
 42/46 anonim ***** válasza:
100%

-Mit főztél?

-Pörköltet.

-Jó, azt szeretem, nemsoká érkezem.

Reakció 1) Pista, azt vágod, ugye, hogy én nem a KFC vagyok?

Reakció 2) Oké, de holnap te főzöl nekünk. A gyerek miatt ne legyen csípős, de legyen benne friss zöldség. Feri nem szereti a brokkolit, én meg allergiás vagyok a mogyoróra. Jó főzést!

Reakció 3) feljön, a gyereket megeteted, őt nem. Ücsörögjön csak a konyhában nyugodtan, hely van. De nem adnék neki. Ha van akkora bunkó paraszt, hogy megkérdezze, mikor eszünk/hol a kaja, még mindig mondhatod, hogy a) anyádnál. b) ne haragudj, de tudtommal egy gyereket vállaltam, egy ellátásáért felelek. Az elmúlt hónapban 20-szor ettél nálunk. Anyukám/anyósom az elmúlt 3 évben nem evett itt ennyiszer. c) Elérakod a kaját, és közlöd, hogy oké, te főzöl rá, cserébe ő mosogat.

reakció 4) remek, úgyis kosz van a nappaliban, fel kellene porszívózni / le kéne nyírni a füvet, ha megvagy, kapsz ebédet.

2019. jún. 17. 19:34
 43/46 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó jókat ír. Az a baj, hogy kérdező a kérdésed alapján nagyon konfliktuskerülő vagy. Nem élhetsz így, mert akkor mindig lesz, aki kihasznál. Írtam már, de annyira béna ez a helyzet, hogy írok megint, bár annyian vagyunk, akik itt ösztönöztünk, hogy ne hagyd magad! Ne csak bólogass, hogy igen, ezt így kellene, hanem tedd is meg. Nyilván, mivel nyuszi vagy, nem fogod mondani azokat, amit az utolsó írt, pedig a fűnyírós az egy tuti tipp, de akkor is meg kell mondanod neki, hogy állj. Ha remegő hangon, ha fülig vörösödve, úgy. Ki kell állnod magadért. Ha kell, írd le egy cetlire, és ha felhív, és mondja, hogy jön, ne is gondolkodj, csak olvasd fel neki, hogy már régóta meg szeretnéd neki mondani, de ne jöjjön többet. Nem is érted, miért egy idegen családhoz jár ebédelni. Szerintem nem jó ötlet a nem főztem, meg a nem veszed fel a telót, mert kivár, aztán újra próbálkozik. Te meg feladod, és etetheted keserűen, rossz szájízzel, magadat is megvetve, hogy ennyire nem álltál ki magadért. Egyenesen: ne jöjjön többet.
2019. jún. 17. 19:50
 44/46 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy egy vallalkozasban dolgoznak mit jelent? Esetleg ala-fole rendeltsegi viszonyban dolgoznak es a pofatlan rokon a fonok? Ezert felsz tole?
2019. jún. 18. 17:36
 45/46 anonim ***** válasza:
94%
Provokatív kamu kérdés, ne legyetek idióták.
2019. jún. 18. 17:42
 46/46 anonim ***** válasza:

Én meg azt mondom, hogy nem elsősorban a kajáért jár hozzátok, hanem miattad.

Lehet, csak felméri a terepet, hogy mire vagy kapható.

Vagy félreértette, hogy elsőre kedves voltál hozzá.

Mi lenne, ha jeleznéd a férjednek, hogy valamiért úgy érzed, tetszel az XY-nak, és így eléggé kellemetlenül érzed magad, hogy hozzátok jár. Erre mit lépne?

2019. júl. 3. 15:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!