Hogyan állítsam le finoman, sértődés nélkül?
Apósom és anyósom elváltak. Apósomnak van egy új felesége akinek van egy kb velem egy idős fia. Én a férjemmel és a lányommal egy háztartásban élünk, az említett férfi egyedül él szintén külön háztartásban.
Pár hónapja átjött hozzánk, mert kölcsön adtunk neki egy gitárt, és megkérdeztem, hogy nem éhes-e, mert most főztem meg. Elfogadta és megette.
Hol a nagyszüleihez jár ebédelni, hol az anyjához, mindig körbetelefonál mindenkit, hogy ki mit főzött, és ahhoz megy ami jobban a fogára való aznap.
Ezzel semmi gondom nincs is, nem az én dolgom, de mióta megkínáltam, azóta énis bekerültem ebbe a körbe, és az esetek nagy részében végül nálunk köt ki.
Nem sajnálom tőle, de mi is kevés pénzből élünk, és hó végen eléggé meglátszik, hogy +1 embert etetünk.
Nehezíti a dolgokat, hogy a férjem és ő egy vállalkozásban dolgoznak, és amúgy sem túl felhőtlen a kapcsolat köztünk és apósom feleségének a családja között, nem szeretném tovább mérgesíteni a viszonyt. Hogy lehetne ezt diplomatikusan megoldani szerintetek?
Szia!
Mit főztél ma ?
Nem sokára indulunk kajálni!
Jani.
Én se értem miért kellene sértődés nélkül leállítani egy büdös paraszt vadidegent. Én egyenes ember vagyok, megmondanám neki, hogy figyelj Tamás, kérlek ne haragudj de nincsen pénzünk ebédeltetni téged, nekem pedig van férjem aki után pakolásszak, nem szeretnék még egy felnőttet kiszolgálni.
Pont.
Nem olvasgattam vegig a kommenteket..
Miert kell,hogy ne legyen sertodes?:D
Ez bunkosag.. amugy en szolnek neki,hogy ha bevasarol neki is fozok,vagy napi x forint a menuzesi lehetoseg nalunk:D ez van. Ha tetszik,tetszik ha meg nem,ugyis jo.
Ezt hogy kell elképzelni?
11 után felhív az újdonsült rokon, hogy mit főztél? Te azt mondod, hogy babgulyást palacsintával. Erre ő annyit mond, hogy oké, azt szeretem, mindjárt ott vagyok. Eközben a műhelyben: Te Jenő, figyi a Marcsi babgulyást főzött, felugrok hozzátok ebédelni, te addig húzzad az igát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!