Hogyan lehet elérni egy nagyszülőnél, hogy ne problémázzon azon, hogy az unokája sportol?
Akárhányszor találkozom a mamámmal mindig fölemlegeti azt, hogy heti 2-3 alkalommal sportolok. Mindig azon problémázik miért nem dolgozom helyette, mi értelme van sportolásnak, csak a pénzt zabálja, etc...
Mit lehetne egy ilyen begyöpösödött, szűk látókörű nagyszülővel csinálni? Attól még, hogy nem sportolok és otthon nézek ki a fejemből nem lesz több munkám. Azt meg végképp nem értem miért zaklat azzal, hogy mire költöm el a pénzemet, amúgy is havi szinten néhány ezer forintról van szó, amit sportra költök, nem egy vészes összeg. (Szerintem a sportolás sokkal értelmesebb elfoglaltság, mint az, ha elmennék kocsmázni és heti 2-3 alkalommal seggrészegen hazaesnék.)
Valami ötlet, hogy mit csináljak? Már idegileg teljesen kész vagyok tőle.
Mondd meg neki, hogy teljesen mindegy mit gondol errol, akkor is sportolni fogsz. Ha nem tetszik, nem muszaj talakoznotok, otthon is maradhat, vagy te nem mesz el hozza.
Megelozendo a lepontozokat: nem, nem kotelezo csak azert helyeselni hogy jol van mama, majd akkor a te kedvedert nem jarok sportolni, mert 'jaj o mar oreg', meg 'tudod milyenek az oregek'. Nem lehet ugy elni, hogy mindig mindekinek jo legyen, ez most neked jo (nyilvan inkabb sportolj mjnt kocsmazni jarj), a mamanak meg tok mindegy, az o eletet nem befolyasolja, ugyhogy akar meg is tarthatjaba velemenyet maganak.
A sporttal feszültséget vezetsz le, ami a munka közben gyülemlik fel benned. Ezt neki is elmondhatod, biztos vagyok benne, hogy ha rávezeted, hogy a kocsmázással is csökkenthetnéd a stresszt, még ő lenne az, aki befizetne, hogy menj sportolni.
Egyébként ez az idősebb korosztály életviteléből, szokásaiból fakad. Nagymamád még kondiban tartotta magát, amikor minden nap átgyalogolt a fél városon munka után egyik kezében egy nagy zacskó bevásárlással és egy üvöltő, hisztiző ötévessel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!