Joggal vagyok szomorú, ha másodlagos szülőnek lettem nevezve?
Figyelt kérdés
Eléggé elszomorodtam a sógornőm miatt,mert ugye felkért keresztapjának a.kisfia mellé,a huga, a feleségem,meg keresztanya lett ugye,de a templomban meg beszólt,mivel mentem.Én is előre ahogy a pap a keresztszülőket kérte,erre ő fogta magát és szolt,hogy menjek hátra,pedig az anyósom is rászólt hogy minek zavar hátra a mikor én is keresztszülő vagyok,ez nekem olyan rosszul esett,ráadásul a pap kiemelte hogy még 3 keresztszülője is van neki,pedig még ketten voltunk hátrébb keresztszülők,szóval igazából 5 keresztszülők.van neki,persze tudom csak azért lettem keresztszülő mivel.a húga férje vagyok,de ilyet akkor sem illik mondani és rosszul.esik,rendes szülőként,meg keresztszülők sincs olyan hogy első,illetve másodlagos,ha már.felkért.akkor egyforma keresztszülők kellene tekintenie mindkét félt,legalább is szerintem vagy rosszul gondolom?még.amiatt is rosszul esett amit mondott mert sokan elhagytak :apám,keresztanyján,keresztapján,szóval azt éreztem,hogy tartozok valahová egyáltalán?2019. ápr. 11. 05:57
11/18 A kérdező kommentje:
Igen nagypofájú,és bunkó,legjobb ha lemondok az egészről mindenki előtt keményen megalázva
2019. ápr. 11. 14:19
12/18 anonim válasza:
Van amúgy a gyereknek apukája is? Én amúgy teljesen megértelek. Kényszerfelkérés nem felkérés!
13/18 anonim válasza:
Kérdező, jogosan vagy szomorú, nincs elsődleges meg másodlagos keresztszülő. Párodnak ki kellett volna állni melletted. Öt keresztszülő egyébként sem lehet, max kettő, nem egy Habsburg főherceg gyerekéről van szó.
4-es válaszolónál viszont csak a hangnem volt probléma, amivel közölte a sógornő. Önmagában nem kötelező a keresztszülőknek párban lenni.
14/18 A kérdező kommentje:
Ugye három testvére van a sógornőmnek és mind a 3 testvért megkérte hogy ne legYen veszekedés,és 2 férj is van,így lett 5 keresztszülő
2019. ápr. 11. 20:51
15/18 anonim válasza:
nyilván nem véletlenüól mondta a pap, hogy három van...
Felénk sem szokás a párok mindkét tagját bejegyezni az anyakönyvbe keresztszülőként. TErmészetes, hogy kereksztszülőként említjük a tesóm feleségét, vagy a sógornőm férjét, de keresztszülőként bejegyezve csak ketten vannak.
16/18 A kérdező kommentje:
A pap azért mondta hogy 3 van mivel a 3testvér volt legelöl kiemelve,ők ültek elől pusztán emiatt
2019. ápr. 12. 06:20
17/18 anonim válasza:
Igen, ők a keresztszülők hivatalosan. Te meg az egyik párja vagy, jelenleg. Max keresztszülőnek tekint a család, de papíron nem vagy az. Most megint szomorkodni fogsz?
18/18 A kérdező kommentje:
Dehogy fogok,nincs miért,igazából engem.meg sem kellett volna kérni,mivel igazából két keresztszülő szokott lenni,esetleg három,ha olyan eset van,megértettem volna,hogy a testvéreknek ajánlja fel,de ha aztán mégis felajánlja és bunkóz mód elküld na az már zavaró tud lenni
2019. ápr. 14. 21:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!