Nem tudom hogy reagaljak ebben a helyzetben?
Nem mindent értek a leírásban, de szerintem külön-külön kell nézni ezeket a helyzeteket.
Először is hány évesek a gyerekek? Moziba még gyerekkel együtt jártok? És ki jön ilyenkor veletek? A szomszéd kisfiú, vagy az egész szomszéd család?
A bográcsozásnál szerintem jelezni kéne, hogy ez családi program. Nagyon pofátlan az a család, ahol nemhogy a gyerek átjön, de még apuka is megjelenik hívatlanul.
Szerintem tesódékat is megkérdezheted, hogy szerintük mi az oka, hogy őket hívják bográcsozni, titeket meg nem. Amivel alapesetben nem is lenne gond, csak akkor miért rátok tapadnak, ha családi programot csinálnátok.
Esetleg a gyereketeknek mondjátok meg, hogy a ti családi programotokat ne mesélje el a szomszéd fiúnak.
Sokat segitene, ha tagolnad a mondataidat. Nagybetu, vesszo, mondat végi írásjel....
Ne törődj vele.
OK, a gyerekek játéka az más dolog. Ott nem szólnék érte.
De a családi-rokoni bográcsozásra ne jöjjön át senki onnan. A mozit meg nem kell elmondania a gyerekednek, akkor nem jönnek veletek.
Néma gyereknek anyja sem érti a szavát. Nem is értem, CSALÁDON belül miért nem kommunikáltok egymással egyenesen?
Ülj le a tesóddal négyszemközt vagy hívd fel és mondd meg neki, hogy neked lenne igényed csak testvéri összeröffenésekre, a szomszéd nélkül. Vevő-e erre? Ha igen, akkor egyezzetek meg, hogy ekkor és ekkor összejöttök és ha a szomszéd át akarna pofátlankodni, akkor udvariasan elkülditek. Ha pedig a tesód inkább vele akar lenni és ezt neked is megmondja, akkor sajnos nincs más megoldás, mint ezt lenyelni és elfogadni. Akkor majd ők összejárnak nélküled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!