Milyen a vegyes párok élete (különböző rasszokra gondolok)? Milyen a házasság, milyen a gyereknevelés, milyenek a rokoni kapcsolatok?
Nekem volt egy roma barátom, és ahol nagyon komolyan veszik a kultúrát ott lehet elég sok nézeteltérés.
Elég sok mindent másképp látnak mind családi mind más viszonylatban és köztünk ez hosszútávon rengeteg összekülönbözést okozott. Ha elég rugalmasvagy és alkalmazkodó, szerintem meglehet oldani. (Nekünk nem a származási szokások miatt lett vége a kapcsolatnak, hanem a tettlegességig fajulo veszekedesek miatt)
A sógorom (jemeni arab) 1994-ben házasodott össze a nővéremmel (az egyetemen csoporttársak voltak). Van három gyerekük, két lakásuk, egy gyógyszertáruk. A mai napig nagyon szeretik egymást. Éltek Jemenben egy évet és két évet Tunéziában, majd visszaköltöztek Magyarországra.
Nem esznek disznóhúst és nem isznak alkoholt. A muszlim vallást a nővérem nem gyakorolja a többiek viszont igen (nem járnak csadorban, de havonta kb egyszer elmennek a dzsámiba).
A külső csak izlés kérdése, de az eltérő kultúra más kérdés. Nagyon sok probléma adódhat belőle.
Bár talán egy férfinak könnyebb, elég nehéz kivülállóként beilleszkedni egy roma családba. Talán nem is biztos, hogy el tuják fogadni.
Nem mindegy milyen roma az a bizonyos lány. Én magyar cigány vagyok, ami azt jelenti, hogy igen is vannak cígány szokásaink. Ettől független, tiszták vagyunk és rendesen dolgozunk. Az én párom is magyar (30 éves) és soha egy rossz szót nem mondtunk neki. Ettől független anyám cigány fiút szeretne még mindig nekem. De viszont, ha a nő aki tetszik neked oláh cigány ott gondok lesznek! A magyar cigányokat sem szeretik ha a családjukba kerűl (ez fordítva is igaz), nem hogy a magyarokat.
Tehát hogy értsd ha már ilyen össze visszaságot írtam. A magyar cigányok jobban elvannak a magyarokkal mint az oláh cigányok.
27/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!