Tudod mikor van a családtagjaid születésnapja?
Ez a te szegénységi bizonyítványod, nem az övé. Fogsz egy papírt, szépen felírod rá, a családban ki mikor született, és odaadod neki.
Mégis honnan máshonnan kellene tudnia? Lopkodja ki a táskátokból az igazolványt, hogy fel tudja magának írni? Ez nem egy névnap, amit ki lehet nézni a naptárból.
hűha.. egy 15 ėvestől már bőven elvárhato hogy a szülei/tesvėre születesnapját tudja mikor van.
Mâr nem emlėkszem pontosan hány ėves koromtol voltam kėpbe, de 10 ėvesen már biztos tudtam hogy mikor van.
A lányom is most 10 ėves ės azt tudja melyik hónap, de a pontos dátumot nėha mėg elfelejti
Őszintén, én nem tudom mindenkiét. Szüleimét igen, mert azt mindig együtt ünnepeljük, meg nagypapámét is, mert szenteste van és ezt a tényt többször emlegetjük, de a többiekét... mióta csak az eszemet tudom, mindenki elvárja, hogy tudjam, de soha nem mondták el, mert hogy "úgyis tudod", tehát fogalmam sincs, és csak egyre cikibb lenne megkérdezni. :(
Többször láttam amúgy ilyet, olyan szinten természetesnek veszi a család, hogy a gyerek tudja a szülinapokat, hogy soha nem mondják el neki, de akkor nem is értem, honnan kéne tudnia??
Kösz, első. Rendkívül hasznos volt a hozzászólásod. Nyilván tanítottam neki. Nyilván a 15 év alatt minden csaladtaget megünnepeltük, ajándékot is vettünk nekik. Naptár is van, bár hogy oszinte legyek, en pl mindenkiet tudom fejből. Nem a kisujjából kellene tudnia, de bizony szoktuk mondani. Ráadásul elég könnyen megjegyezhető dátumok vannak, mert mindenki vagy elsején, vagy 30an születetett, így sokat nem kellene gondolkodni.
Nem a tanítással van gond, hanem azzal, hogy ezek szerint magasról tesz rá. A kérdés lényege az lett volna, hogy már ennyi idős is ilyen nemtörődöm, ha nem saját magáról van szó?
Én sem tudom fejből. A sajátomat is elfelejteném, ha nem ünnepnapra esne. :D Ez nem nemtörődömség, csak manapság már kevésbé fontos az ilyesmit megjegyezni.
Régen mondjuk gyerekként minden telefonszámot tudtam fejből, mióta mobil van, még a páromét se bírom megjegyezni. Mert egyszerűen ott a kütyü, és emlékeztet.
A születésnapokra ugyanígy emlékeztet a fész, az okosnaptár. Egy kamasznál meg pláne így van, aki ebbe a világba nő bele.
Még szép, hogy tudom. A gyerekeim is tudják, már kicsi koruk óta. Nagyszülőkét, unokatesókét is.
Ha magasról tesz rá, az is nevelési hiba, ne háborodj fel rajta, mert valószínűleg te cseszted el valahol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!