Rossz családi viszonyok, válások esetén kit illik meghívni az esküvőre?
Nagyszülők egyikünk családjában sem élnek már sajnos. Párom szülei elváltak, közel 10 éve szinte semmi kapcsolat az egyik szülőjével. Testvérével nincs rossz viszony, de nagyon ellenszenves vele (ő valószínűleg el sem jönne a meghívásra). Nagynéni-nagybácsi az ő részéről összesen kettő, ők barátságosak. Az én részemről több van. Egyik nagynéni-nagybácsi páros nemrég vált, azóta egyikük új családot alapított. Ez eleve hatalmas feszültség a családunkban. Van unokatestvér akit nem szívesen látok, akad olyan is, akinek a párja nem kívánt személy.
Barátaink között is van, akit szívesen látnánk, de a párját nem. Sőt vannak barátaink, akik ellenszenvesek egymásnak.
Lassan úgy vagyok vele, hogy legyen csak szülők (már akivel van kapcsolat) és testvérek, majd otthon egy ebéd.
Más családja is ennyire "zűrös" és ez átlagos dolog? Létezik jó megoldás ebben a helyzetben?
Huhh kb nalunk is bonyolítják az életem a csaladtagok. Aztan ugy döntöttünk h inkabb 2 tanus, mindenki nélkül, kulfold ez egyben naszut is. :D
Parom szulei elnek, elvileg szeretnek, de rengeteg az okoskodas reszukrol. En szuleim nem elnek, tesommal a felesége miatt nem beszelunk. Neki tobb tesoja van. Igy ha a szűk csaladot nezzuk, (nagyszülők sem élnek) ugy nezne ki az "eskuvo", hogy a részemről SENKI, reszerol meg lenne 12 fo. Ez nem lenne fair. Oke, legyenek baratok is. Na ott minden parnak 2-3-4! gyerek, ami nem gond, de így a társaság magy resze legkesobb 9kor elvonulna. Hja... Nagy buli lenne, maradnank anyosekkal, meg sogromekkal.. Oke legyen meg a tavolabbi rokon(nagynenik), hat ők nem egy bulizos csapat. Na itt feladtam. Plane h tesom kozel lakik, ilyen "nagyszabasu" eskuvonel gaz lenne nem meghivni, de a feleseget latni sem akarom, mondjuk ő sem engem. Bar nelkule sztem nem jonne. Eddig sincs kapcsolat koztunk, de ezutan meg menne a nyilvános utálat...inkabb passzolom. Egyszerubb 2en. Stresszmentes, spórolós(naszut nincs benne, mert így is mennenk utolag neveztuk ki naszutnak). Amugy sem szeretek szerepelni...nekem a lényeg a papír illetve a fenykepek. Meglett a vágyam. :D Párom is élvezte h nincs hajcihő.. :D
Hívjátok meg azokat, akiket szívesen látnátok.
Ne hívjátok meg azokat, akiket nem látnátok szívesen.
Az meg már a meghívottak baja, hogy képesek-e kulturált ember módjára viselkedni egy esküvő erejéig, ahol amúgy se egymással kell foglalkozniuk.
11es, a két tanú ki volt? Rokon vagy barát? Szülők nem akartak beleszólni?
5ös válaszoló is írhatnál róla pár részletet
Volt kisebb családi eseményeken hatalmas perpatvar, ha már egy vagyon megszervezni az esküvőt, nem szeretnék neki teret adni. Akik elváltak, őket külön-külön egyformán szeretem, de egyszerre nem lehetnek ott semmiképpen, mert bármi áron tönkre akarják tenni egymást, alkalomtól függetlenül. Nem szeretném egyiket hívni, másikat meg nem.
Nyilván mindenki párját hívni kell, ezt csak a részletek miatt írtam le, hogy van ilyen is.
A barátok szerintem két klikkre oszlanának, ez talán normális is, ahol eddig voltam, ott is jellemző volt, hogy mindenki a saját rokonaival táncolt inkább. Viszont aggódnék rajta, hogy nem kapnak-e össze (hajlamos rá többük)
A végén tényleg csak szülők és testvérek lesznek meghívva, aztán jön aki jön :)
5-ös vagyok
Mi még csak tervezzük, de nálunk részben családi okok (öcsémet nem kedvelem pl.) részben pedig amiatt, mert ő származik A országból én B országból és C országban lakunk.
Nálunk is a férjem családjában kb ilyen viszonyok vannak, mint amit írtál, de neki sok barátja van, nálam pedig a családban nincs baj, de kevés barátom van. Mi úgy csináltuk, hogy leírtuk kit szeretnénk látni feltétlenül, kik azok akiket meg “kell” hívni, s kik azok akiket egyáltalán nem szeretnénk ott látni. Párokat nem szedtünk szét, ahol nem kedvenc az illető párja, ott eszünkbe se jutott “szétszedni” s csak a szimpatikust hívni, az szemétség szerintem.
Amikor meglett a lista (nálam pár barát a kutya/macskájával illetve a nagy család, a férjemnél meg a szűk család-anya-apa-3,4db rokon, s nagy baráti társaság kutyástól macskástól) akkor jött a neheze, hogy kit hova ültetünk. Mindenkinek a nevét leírtam egy cetlire, tudtam előre hány asztal lesz s addig tettem vettem őket amíg kialakult egy elfogadható ülésrend, ahol előre tudtam, hogy jól fognak egyezni, mert vagy eleve barátok/ismerősök, vagy jó rokonok, vagy hasonló a foglalkozásuk, vagy hasonló emberek ha nem is ismerik még egymást. (1 db asztal volt ahová a nem “illik/fér sehova” emberek kerültek, pl nem ismert kb senkit, vagy régi gyerekkori barátnő, férjem szingli benemállaszája haverja, stb- az lett a legbulisabb asztal végül).
Ismeritek őket mind gondolom akiket meghívtok, így csak sakkozni kell, hogy ki hová üljön. Balhé nem lesz, azért csak viselkednek az emberek, anyós-após hónapokkal azelőtt készült az egymástmegölik az esküvőnkön balhéra, amiből nem lett semmi, jól beittak s jót buliztak (külön-a terem 2 különböző egymástól jó távoli sarkában). Ja volt egy pasi haver aki állandóan minden esküvőn a buli hevében pucérra vetkőzik, mert leigya magát s azt hiszi vicces, annak előtte a férjem előadta, hogy másnap biztos kiherélem ha ilyent csinál, még az ingjet se gombolta ki, pedig seggre itta magát, jó fej volt mindenki, alig akartak hazamenni másnap reggel 7kor :))
Sok boldogságot nektek!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!