Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Sértő, ha a családdal máshol...

Sértő, ha a családdal máshol szállnánk meg? Hogy lehet ezt közölni félreértés nélkül?

Figyelt kérdés

Rövid próbálok lenni. Szegény családból származom, de nagyon szeretjük egymást, ha sikerül, szívesen elmegyünk.

A probléma az ottalvással van, több is.

Hárman vagyunk ugye a babával.

Éjszakára a nagyszüleim szobájába kerültünk, akik önként átmentek aludni másik szobába. Emiatt nekem nagyon ég a pofám. Fiatalosak, de b.sszus, csak az ő otthonuk, szobájuk. Máshogy viszont nem lehetett megoldani.

De egyrészt én ezt nem akarom kérni tőlük.

Másrészt, a ház tömés, felújításra sosem volt pénz, így lassan már elárasztják az egerek. Apám panaszkodik gyakran, hogy az asztalon mászkál, nem hagyja aludni stb.

Így főleg nem szívesen vinném a babám, mert mikor ott voltunk, ez a probléma nem volt az adott szobában.

Kitaláltam, hogy bérelünk szobát, és ott alszunk, a nappalt meg együtt töltjük.

Csak ugye mivel jobb körülmények közt élünk, mint ők, már így is megkaptam többször, hogy nagyságos asszony lettem és társai, pedig pont hogy nem felejtet el, honnan jötem.

Ha elmondom ,hogy nem alszunk náluk, vérig fognak sértődni. Tudom, mert ismerem őket. Látogatni viszont nem tudunk máshogy, és ők sem tudnak gyakran jönni, mert a harmadik emeletre felmászni elég megerőltető.

Bármilyen jó tanácsot szívesen fogadok!

2018. aug. 29. 12:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
85%

meg kisbaba nelkul se szivesen aludnek ilyen korulmenyek kozott, nem hogy egy picivel... az a baj , hogy ezt sertodes nelkul nehezen lehet kozolni. :S

egyebkent a problema ismeros, mert majd hamarosan mi is latogatoba megyunk ilyen tipusu rokonhoz, de engem nem erdekel, mar baba nelkul is borzasztoan ereztem magam ottalvasnal naluk, 1000000% , hogy a babaval nem fogok ott aludni.

2018. aug. 29. 14:33
 12/18 anonim ***** válasza:
63%

Meg lehetne oldani, hogy egy szobát rendbe tesztek, amiben szivesen alszatok. Persze azt neked kell látni, hogy tisztelnek e titeket annyira, hogy abba nem szoktatják be az egereket, ill ti tisztelitek e őket annyira, hogy nem csak magatokra gondoltok.

Egyébként az egér nem szegénység, hanem igénytelenség. Sok szegény családot láttam, de a legszegényebbek is ügyelnek arra, hogy bogár, egér ne menjen be a lakásba!

2018. aug. 29. 14:35
 13/18 anonim ***** válasza:
75%

Mért félsz annyira attól, hogy megsértődnek? Először is nem biztos, ezt te csak előre feltételezed. Másrészt ha valaki megsértődik, azt ő csinálja, az az ő baja. A ti döntésetekben nem befolyásolhat. Egérhez nem visszük a babát (magunkat se), a szülők abból választhatnak, hogy vagy egyáltalán nem mentek, vagy külön bérelt szobába.

De már bocsánat: hogy fordulhat az elő, hogy egy családnak együttvéve nincs annyi pénze, hogy bevakoljanak és egértelenítsenek egy kis házat? Akkor nem utazgatunk, nem vásárolunk, nem internetezünk, nem szórakozunk, minden kiadást megfogunk, és gyűjtjük a pénzt arra, hogy a családunk emberi módon éljen, ne úgy, mint az állatok egy istállóban!

2018. aug. 29. 14:54
 14/18 anonim ***** válasza:
82%
Én megmondanám, hogy kibéreltünk éjszakára egy szobát, mert félünk, hogy a kicsit álmában megrágja az egér, bizony hallottam már ilyet patkányról is, csúnya sebeket okozott a gyereknek.
2018. aug. 29. 14:56
 15/18 anonim ***** válasza:
79%
Felesleges hazudozni, mondjátok meg h béreltek szobát máshol, nincs vita. Majd megbèkèlnek. Semmi értelme kitalálni mindenfélèt
2018. aug. 29. 15:28
 16/18 A kérdező kommentje:

Válaszolok a felmerült kérdésekre.

A szobát megmondani muszáj. Kicsi falu, mindenki ismer mindenkit, mindenképp megtudnák.

A szobát rendbetenni mi nem tudjuk, annyira sok pénzünk egyrészt nincs, másrészt meg harmincvalahány éve ott laknak, és soha semmit nem csináltattak. Állítólag már akkor is tele volt furatokkal a fal, mikor megvették. Valóban nem segíthetne más, csak a teljes falcsere. Mi meg a saját lakásunkat csináljuk.

Amúgy nem is utazgatnak, és nem is neteznek, ezt is írta valaki.

Hogy miért abban a szobában aludtunk.. Nay az jó kérdés. Az üres szobában senki nem aludhat, csak a nagyanyám, ez az ő heppje. Bonyolultabb volt így, dehát az ő háza, ő rendelkezik.

De ezek annyira nem kapcsolódnak a lényeghez.

2018. aug. 29. 16:31
 17/18 anonim ***** válasza:
81%

"félünk, hogy a kicsit álmában megrágja az egér, bizony hallottam már ilyet patkányról is, csúnya sebeket okozott a gyereknek"

Igen, én is ettől tartanék elsősorban, nem is a fertőzésveszélytől!

Sőt, szerintem ez felnőttel is megtörténhet.

2018. aug. 29. 22:46
 18/18 anonim ***** válasza:
90%

Egércsapdákat esetleg kirakhattok, illetve szúnyoghálót az ágyak köré....

De az a helyzet, hogy ezt sértődés nélkül tényleg nem tudod elintézni. :/

2018. aug. 30. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!