Mi van, ha nekem ez nem fér bele?
28 éves nő vagyok, férjem 35 éves. Egy éve vagyunk házasok, és most megpályáztam egy állást kint, elnyertem, 3 éves szerződéssel. Férjem is könnyen talált munkát ugyanabban a városban, így belevágtunk (ő informatikus, én környezetvédelmi mérnök vagyok).
A lényeg, hogy azóta érdekesebb lettem a rokonaimnak, úgy értem, konkrétan az én rokonaim nyomulnak, hogy nyaraltassam meg őket nálunk. (Óceán túlsó partján vagyunk amúgy, város nem írok, hogy fel ne ismerjenek).
Nem csak célzások vannak, de konkrétan pl. mostohabátyám meg is kért, hogy ha ő fizetné a repjegyét, ellakhatna-e nálunk két hétig. (Kalauzolást nem kért, valamennyire, igaz, konyhanyelven, beszél kicsit angolul).
Ami rossz ebben, hogy ugyanez a mostohabátyám az esküvőmnél nem segített, tudta, hogy van egy olyan dolog, amivel gondban vagyunk, neki gyerekjáték lett volna, de inkább szórakozott velem, ironizált, élvezte, hogy nem ajánlja fel a segítségét (nem anyagi, csak egy gesztus lett volna tőle). Már esküvő előtti 3 évben is levegőnek nézett, ha rokoni összejöveteleken voltunk. Ha hazamentem anyuhoz, és ott összefutottunk, be is szólogatott. Ami még nekem durva, hogy mozaik család, anyámat nyílt színen utálja. Tudom, hogy most, hogy nem leszek otthon 3 évig, egy lépést nem fog tenni anyámért, ha bármi gondja lenne (pl. autóval elvinni orvoshoz vagy ilyesmi).
Most akkor én hirtelen legyek a nagyvonalú csajszi, akinek a nappalijában a kanapén ellakhat két hétig?
Mit tennétek?
Indokoljam is?
Vagy bocs, de ez a kis lakás nem alkalmas vendégfogadásra?
3-as, ez jó, amit írtál.
Amúgy nem az van, hogy meg akarok felelni, csak úgy érzik ők, az MINDENT felülír, hogy valaki elkerült többezer kilométerre, mert az "egy életre szóló élmény" lenne a másik félnek.
Neked pedig az esküvőd le(hete)tt volna világraszóló élmény.
Koptasd le mindet, haszonleső, hiéna társaság. Változtass telefonszámot, új e-mail cím, fb-on csinálj új profilt. Ebből érteni fognak.
Én csak egyetlen esetben engedném meg, hogy nálunk nyaraljon, vakációzzon, de nálatok ez a helyzet nem áll fenn.
A testvéremnek megengedném - nem a a vérkötelékrők van szó, -de ha nem segített volna soha semmiben az életemben, ugyanúgy lekoptatnám, illetve fordítva is igaz, hiába a mostohatestvérem, ha tejesen jó, kölcsönösen segítjük egymást és nem gyoldalú a kapcsolatunk is, nyugodtan jöhetne hozzám.
De hát azt adj, amit kapsz, nem vagytok szálló, ne nézzen igyen hotelnek, mert most csak emiatt kellenél neki. Én a helyedben még mondanák is, hogy “oké, de mi is mennénk majd haza, ellegetünk nálatok 2 hétig?” Garantáltan nem tetszene ez a felállás neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!