Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mi van, ha nekem ez nem fér bele?

Mi van, ha nekem ez nem fér bele?

Figyelt kérdés

28 éves nő vagyok, férjem 35 éves. Egy éve vagyunk házasok, és most megpályáztam egy állást kint, elnyertem, 3 éves szerződéssel. Férjem is könnyen talált munkát ugyanabban a városban, így belevágtunk (ő informatikus, én környezetvédelmi mérnök vagyok).

A lényeg, hogy azóta érdekesebb lettem a rokonaimnak, úgy értem, konkrétan az én rokonaim nyomulnak, hogy nyaraltassam meg őket nálunk. (Óceán túlsó partján vagyunk amúgy, város nem írok, hogy fel ne ismerjenek).

Nem csak célzások vannak, de konkrétan pl. mostohabátyám meg is kért, hogy ha ő fizetné a repjegyét, ellakhatna-e nálunk két hétig. (Kalauzolást nem kért, valamennyire, igaz, konyhanyelven, beszél kicsit angolul).

Ami rossz ebben, hogy ugyanez a mostohabátyám az esküvőmnél nem segített, tudta, hogy van egy olyan dolog, amivel gondban vagyunk, neki gyerekjáték lett volna, de inkább szórakozott velem, ironizált, élvezte, hogy nem ajánlja fel a segítségét (nem anyagi, csak egy gesztus lett volna tőle). Már esküvő előtti 3 évben is levegőnek nézett, ha rokoni összejöveteleken voltunk. Ha hazamentem anyuhoz, és ott összefutottunk, be is szólogatott. Ami még nekem durva, hogy mozaik család, anyámat nyílt színen utálja. Tudom, hogy most, hogy nem leszek otthon 3 évig, egy lépést nem fog tenni anyámért, ha bármi gondja lenne (pl. autóval elvinni orvoshoz vagy ilyesmi).

Most akkor én hirtelen legyek a nagyvonalú csajszi, akinek a nappalijában a kanapén ellakhat két hétig?

Mit tennétek?

2018. aug. 19. 16:07
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Te is tudod hogy a valasz nem.
2018. aug. 19. 16:14
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerűen elutasítanám.
2018. aug. 19. 16:15
 3/20 anonim ***** válasza:
95%
Az eszem megáll az ilyen kérdéseknél, komolyan. Felnőtt, házas nő vagy, a kapcsolat sem túl jó és nem is akarod? Nics szád? Félst? Vagy miért kell az ilyet idegenekkel megszavaztatni? Ha csak megerősítés kell, egyértelmű a válasz. Nem engedném, nemet mondanék egy ilyen kísérőszöveggel: " bocsi, nem tudom hol láttad, hogy a házunk nyaraló, mi itt élünk, dolgozunk, nem szobákat adunk ki. Az egy másik oldal lesz, az airbnb, itt a linkje, a közelünkben is vannak jó szobák, majd összefutunk egy vacsira is. Jó nyaralást!
2018. aug. 19. 16:16
 4/20 A kérdező kommentje:

Indokoljam is?

Vagy bocs, de ez a kis lakás nem alkalmas vendégfogadásra?

2018. aug. 19. 16:16
 5/20 A kérdező kommentje:

3-as, ez jó, amit írtál.

Amúgy nem az van, hogy meg akarok felelni, csak úgy érzik ők, az MINDENT felülír, hogy valaki elkerült többezer kilométerre, mert az "egy életre szóló élmény" lenne a másik félnek.

2018. aug. 19. 16:18
 6/20 mantis religiosa ***** válasza:
96%

Neked pedig az esküvőd le(hete)tt volna világraszóló élmény.

Koptasd le mindet, haszonleső, hiéna társaság. Változtass telefonszámot, új e-mail cím, fb-on csinálj új profilt. Ebből érteni fognak.

2018. aug. 19. 16:29
 7/20 anonim ***** válasza:
98%
28 évesen legyél már annyira felnőtt, hogy közlöd, hogy nem vagy szálloda. Ha ki akar menni nyaralni az X városba, nyugodtan mehet, van szálloda, hotel minden, de te nem fogsz sem szobát sem mást biztosítani. Oldja meg. Ennyi.
2018. aug. 19. 16:48
 8/20 anonim ***** válasza:
98%
Nyugodtan mondhatod, hogy ti dolgozni jöttetek ide, most nem vagytok alkalmasak a vendégfogadásra. :S És nem kell emiatt rosszul érezned magad!!! :))
2018. aug. 19. 16:51
 9/20 anonim ***** válasza:
98%
Miért nem lehet őszintének lenni? Simán a képébe mondanám az igazságot. Megsértődik? Na és? Egy emberrel kevesebbnek kell köszönni utána.
2018. aug. 19. 16:54
 10/20 anonim ***** válasza:
98%

Én csak egyetlen esetben engedném meg, hogy nálunk nyaraljon, vakációzzon, de nálatok ez a helyzet nem áll fenn.

A testvéremnek megengedném - nem a a vérkötelékrők van szó, -de ha nem segített volna soha semmiben az életemben, ugyanúgy lekoptatnám, illetve fordítva is igaz, hiába a mostohatestvérem, ha tejesen jó, kölcsönösen segítjük egymást és nem gyoldalú a kapcsolatunk is, nyugodtan jöhetne hozzám.

De hát azt adj, amit kapsz, nem vagytok szálló, ne nézzen igyen hotelnek, mert most csak emiatt kellenél neki. Én a helyedben még mondanák is, hogy “oké, de mi is mennénk majd haza, ellegetünk nálatok 2 hétig?” Garantáltan nem tetszene ez a felállás neki.

2018. aug. 19. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!