Nálatok mennyire jellemző az, hogy a "legidősebb a legbölcsebb"?
És akkor is neki van igaza, ha nincs?
Könnyebb dolgokban általában rá vannak hagyva a dolgok. Oké, akkor nem létezik olyan, hogy cukormókus, mi vagyunk a hülyék. Igen, 40 éve még biztos egy cukrászda állt ott, amikor még ott laktak és mea culpa, mi vagyunk a hülyék, amiért azt mondtuk, hogy most egy virágárus van ott. Igen, nem létezik RNS, csak DNS.
De komolyabb témáknál igenis ez kiveri a biztosítékot. Ma pl nem hitték el nekem, hogy a háziállat műtétje mikor van, mert ő biztos benne, hogy csak a hét egy adott napján rendel az állatdoki és én hülye vagyok, rossz időpontot jegyeztem meg. Így kihangosítva fel kellett hívnom megint, hogy ő is hallja. Vagy szent hitük van a homeopátiában, mert 10^40-en felhígított óceáncsepp meggyógyítja a vesekövet. A szüleim lazán elhiszik a legnagyobb baromságot, mert egy idősebb ember mesélte :O De minden idősebb embernek hisznek, ebben ez a legszörnyűbb. Ha Ilona néni, aki 20 évvel idősebb náluk azt mondja, hogy törd szét a régi higanyos lázmérőt és csepegtesd a sebbe vagy nyeld le torokfájásnál, mert sterilizál és milyen jó' azt elhiszik és megcsinálják.
Az állatdoki "csak" 50 éves, fiatalabb a nagyszülőknél, így ő hülye és téved. Ha rossz gombot nyomnak meg bankban sorban álláskor, akkor is az ügyintéző a hibás, mert miért nem szólt neki 20 méterről...
Ez másoknál mennyire gyakori?
Nincs ilyen, és szerintem ez nem is jellemző.
Rég meghalt anyai nagyszüleim sem voltak ilyenek. Szüleim meg pláne nem. (Apai nagyszüleimről nemigen van emlékem, mert kicsi koromban elhunytak.)
Sőt, pl. a szomszédban lakó 92 éves néni sem ilyen (szoktunk beszélgetni kertészkedésről meg más effélékről).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!