Mit lehet ilyen helyzetben tenni? Hogyan ignoráljam a mondanivalójukat, anélkül, hogy számomra fájnának a szavaik?
Introvertált vagyok, az emberek között szorongok. Depressziós vagyok, lelkileg kimerült. Elkezdtem pszichológushoz is járni, ezért is támadtak engem. A családom nem ért meg, számukra önző vagyok mert nem nyitok a rokonaim, felé, valamint az Ő személyük felé sem. A programokból kihúzom magam, mert elegem van abból, hogy folyton lelkileg sértegetnek, valamint zavarnak a kérdéseik. Folyton magyarázkodnom kell, hogy miért nincs párom-mintha nem szeretnék- valamint mindig rosszul jövök ki a helyzetekből, én vagyok a nem normális csak mert visszahúzódó vagyok és nem szeretek (=merek) emberek közé menni. Őszintén szólva a távolabbi rokonok, valamint nagynéni, unokatestvérek nem érdekelnek annyira, hogy napi szintű kapcsolatot ápoljak velük.
Emellett rossz érzés számomra, hogy ha a családomat, rokonaimat veszem alapul mindannyiuknak van párkapcsolata velem ellentétben, úgy érzem az arcomba vágják a boldogságukat, amire őszintén nem vagyok kíváncsi.
Ezenfelül számtalan téren problémájuk van velem, de a legzavaróbb, hogy folyton magyarázkodnom kell, nem értenek meg.
Nem feltétlenül kivitelezhető az, hogy az ember ignorálja mások mondanivalója által keltett rossz érzéseit.
Ezért ez nem is lehet olyan cél, ami ne okozna szorongást.
Ne ignorálni akard, hanem átélni a dühöt, fájdalmat, vizsgálva, figyelve magadra és az ilyen helyzetekben fellépő érzelmi kiugrásokra. Értelmezéssel és a saját éned bátor, magabiztos kiépítésével évek alatt el lehet jutni arra a pontra, amikor rádöbbensz, hogy egy fabatkát nem ér az ő véleményük ilyen tekintetben. Ne ignorálj, szerintem ismerd fel a sémákat, lehet jóbarát a fájdalom, de ez fájdalmas procedúra. Én is rossz viszonyt ápolok a kirekesztő családommal és a múltam sokszor maga alá gyűr. A jelenben létezni olyan, mintha lecsendesednének ezek a régről hozott szokások, érzések. Ne az ő szemükön keresztül állj magadhoz mindig, képzeld el, hogy ki lehetnél, ha nem húznának le. Imaginatív technikák is sokat javíthatnak a helyzeten, meditáció, légzésszabályozás, de akár szichedelikus szerek is támogató kezdőlépésekként vannak számontartva, legalábis általam. Bátran élj, nem azért jöttél erre a világra, hogy folyamatos zsűrizés célpontja legyél.
Ha nem kérsz véleményt, nem kell hogy véleményük legyen, nem kell hogy traktáljanak a sérelmeikkel.
A környezetemben valaki állandóan bánt,zrikál,beszólogat minden szarért,azt hiszi,körülötte forog minden. Nem bírja elfogadni,hogy nem az ő rongybabája vagyok és nem teszem azt,amit elvár tőlem.
Ha gondolod,nekem írhatsz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!