Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » 5 vendég 4 napig egy két...

5 vendég 4 napig egy két hónapos baba mellé jó ötlet?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Férjem anyukája, és testvérének családja jönnének hozzánk 4 napra március végén. Két gyerek is van a családban (12 és 4 éves). Én nem tartom ezt túl jó ötletnek azért sem mert felborulna a napirendünk (főleg az altatás lenne macerás) és félek nehogy valamit elkapjon mert még nincs neki egy oltása sem. Szerintetek hogy kéne megoldani hogy ne legyen sértődés se a férjem, se a családja részéről?
2018. márc. 19. 10:58
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
88%

Max 1 éjszakára fogadnám öket, de csak és kizárólag akkor, ha az ország másik végében laknak és nem tudják megoldani, hogy ugyanazon a napon hazamennek, amikor jönnek és nem okoz gondot az 5 fö elhelyezése. Egyébként 1 nap reggeltöl estig, böven elég babalátogatónak.

Ezt férjeddel beszéld meg és ö beszélje meg a rokonságával. Ezt meg kell érteniük, nem várhatják el, hogy 5 embert ugrálj körbe napokig a 2 hónapos babád mellett. Ha megsértödnek rajta, hát sértödjenek. Ha férjed nem érti meg, akkor viszont nagy a baj.

Esetleg menjenek el panzióba arra a pár napra és napközben lehet olyan közös programot csinálni, ami nem zavar bele a napi rutinba.

44/F

2018. márc. 19. 11:17
 12/21 anonim ***** válasza:
94%
Miért nem csak a párod anyukája megy? Mi a fenének megy a testvér teljes családja, gyerekestől? Miért nem elég nekik, ha a nyáron láthatják? Ha városnézésre vagy pihenésre vágynak babalátogatás ürügyén,akkor meg menjenek szállodába, hozzátok meg nézzenek be délutánonként...El nem tudom képzelni, mi a fenének mennének babalátogatóba ekkora csordában! Semmiképp nem mennék bele. Menjen anyuka, ismerkedjen az unokával, és segítsen neked, a többiek meg maradjanak a seggükön! Ez nem az az időszak, amikor két kisgyerek+anya, apa egy másik család nyakára mehetnek!
2018. márc. 19. 11:19
 13/21 anonim ***** válasza:
36%
Megint én vagyok rosszul összerakva, de én örülnék nekik. Felborul a napirend? Na bumm. Még sokszor fel fog borulni. Az betegség téma tényleg necces egy kicsit. Bár nátha ellen nem oltják be a babát. Azt simán összeszedhetitek séta közben is, vagy apuka hazaviheti a vírust. Mi megoldottuk úgy, hogy a pereputty szépen alkalmazkodott a baba napirendjéhez. Ha séta volt, mindenki felöltözött és jött sétálni, addig jól kiszellőzött a ház. Ha a babának alvásideje volt, mindenki elcsendesedett kicsit. De ez ÉN vagyok. Nem tudom, nálatok milyen a ház felosztása, akusztikája, hangszigetelése. Én el tudtam vonulni csendes szobába a kicsivel, amikor kellett. Nem tudom, milyen állapotban vagy szülés után, és ez mennyire zavar téged. Nem ismerem a rokonaidat, mennyire kell őket körbeugrálni, vagy mennyire segítenek. Ahogy azt sem tudhatom, mennyire tudják kordában tartani a csemetèiket. Ezeket mind Neked kell mérlegelni. A sértődéssel ne törődj. Majd kisértődnek.
2018. márc. 19. 12:02
 14/21 anonim ***** válasza:
76%

13-as, hogy értsd. Ha el is tud vonulni, mert egy 25 szobás kastélyban laknak, akkor is körbe kell őket ugrálni. És ha nyűgösebb a gyerek, akkor meg a férjnek csak összedobna egy bögrés levest meg kisütné a mirelit húst, de a vendégek egy kicsit többre vágynak, ha anyós meg ott van és a kötekedősebb fajta, akkor meg mindenbe belekötne, amit a kérdező csinál, még az is rossz lenne, hogy jobbról balra keveri a levest és nem fordítva.

Én pl. amikor csak pár órára babalátogatóba jöttek, arra nem voltam képes, de nem is lettem volna arra hajlandó sem, hogy kávét főzzek másnak. A férjem csinálta vagy mindenki kiszolgálta magát.

Én qva Isten, hogy nem ugrálnék körbe ennyi embert, csak mert így illik. Kapnának mirelit sültkrumplit azt csá, van/volt nekem jobb dolgom is, a saját babámat kiszolgálni, mint másokat, akik amúgy ki tudják szolgálni magukat.

2018. márc. 19. 12:29
 15/21 anonim ***** válasza:
32%
Nem tartozol magyarázattal, miért nem! Nem garniszálló vagytok független a gyerektől!!
2018. márc. 19. 12:37
 16/21 anonim ***** válasza:
29%

Nyáron is pont ugyanannyi vírus meg baci van ám, nem a téltől jönnek elő. Sőt, hidegben kevésbé szaporodnak.

Nálunk ez soha nem jelentett problémát, tökéletesen elvolt az egész család a pici babával együtt, a többi gyerek sem volt értelmi fogyatékos, felfogták, hogy letették a kicsit aludni és addig nézzék a meséjüket vagy legyenek halkan a másik szobában.

Igaz, nekünk nagy, kétemeletes házunk van, sok szobával, egy kis panel kuckóban biztos nem lehet az ilyesmit megoldani.

Amúgy meg baromi egyszerű: anyuka, tesóék, ne haragudjatok meg, de most inkább ne gyertek, mert még nagyon kicsi a gyerek, félünk, hogy elkap valamit, meg felborul a napirend, nem tudjuk megoldani, bocsi.

Ezt olyan nehéz elmondani a telefonba? Vagy fosol a saját rokonaidtól?

2018. márc. 19. 13:21
 17/21 anonim ***** válasza:
16%

16-os szövegértés nem megy, látom!

NEM a kérdező rokonai mennek, hanem a FÉRJ rokonai, akik ha kicsit is prasztok, akkor simán megmondják neki, hogy ő ne pattogjon nekik.

2018. márc. 19. 15:19
 18/21 anonim ***** válasza:
86%
#14 honnan veszed, hogy körbe kell ugrálni a rokonokat? Hozzám akkor jöttek anyósomék, meg a szüleim, amikor újszülött volt a második gyermek. Bármilyen hihetetlen, arra jöttem haza a kórházból, hogy ki volt takarítva, minden szennyest kimostak, és vacsorát főztek. Senkit nem kellett körbeugrálnom. Szépen összefogott a család és segítettek. Így is lehet. Nem tudjuk biztosan, a Kérdezőnél mi a helyzet ilyen téren. (Vagy elkerülte valami a figyelmemet?) 13as voltam.
2018. márc. 19. 17:02
 19/21 A kérdező kommentje:
Nem kéne körülugrálnom őket, megcsinálnak mindent maguknak. Viszont így is nagyon nehezen megy az alvás/altatás és ha itt lenne még 5 ember akkor szerintem kb nem is aludna mert annyira izgatott lenne a hangok miatt.. Nekem főleg a gyerekekkel van bajom de nem tudom hogy mondjam el az anyukának mert félek hogy megharagudnak rám emiatt.
2018. márc. 20. 07:09
 20/21 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, mi ennyi idős gyerekhez még át se mehettünk a férjemmel (ő unokája). Vagy max. 10 percre, egyik lábunkról a másikra állva, mert még le sem ültetett a lánya, szóval... Nagy különbségek vannak család és család között.

Kérdező, amúgy én sem vállalnám. Borzasztó lehet az, hogy megérkeznek, de már arra gondol az ember, hogy mikor mennek haza.

Első körben menjen csak a férjed anyja. Nyáron pedig hazajöttök úgyis, akkor babáznak majd a férjed tesójáék.

2018. márc. 22. 15:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!