Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ez beteges, hogy ennyire nem...

Ez beteges, hogy ennyire nem tudok elszakadni a nagyszüleimtől?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok. Nem éppen csendes és visszahúzódó fajta, inkább olyan "középút". Van egy barátom 1 éve, szóval nem is magamnak való. Ő és a nagyszüleim a legfontosabbak az életemben. A nagyszüleim, főleg a nagymamám, nagyon fiatalosak és rendkívül jó kapcsolatban vagyok velük. Minden héten legalább négyszer meglátogatom őket, tényleg nagyon jó "barátnők" vagyunk a nagymamámmal és mindent megbeszélünk. Sokkal jobban szeretem őket a szüleimnél.

Azonban tegnap elgondolkodtam, mennyire normális ez. Szokás szerint a nagymamámékkal szilvesztereztem, jött a barátom velem náluk. 1 hónapja megígértem már a barátomnak, hogy éjfélkor felsétálunk a városba megnézni a tüzijátékot éjfélkor, de előtte két órával kikötöttem, hogy sehova nem megyek, mert otthon akarom nagymamámmal megvárni az éjfélt, ha akar jön velem, ha nem nem. Igaz, ki is magyaráztam hogy ne kelljen felmennünk. Szerencsére ő ezt nem veszi komolyan, de nekem utána nagyon bűntudatom volt, és most is az van emiatt. Aztán láttam a snapchaten, hogy az összes osztálytársam ilyen buli, olyan pia, mindenki részeg, még a húgom is házibuliban volt. Igazából nem vágytam buliba, mert a mamámékkal akartam lenni, de nem beteges ez? Vele akartam ünnepelni, mert nekem ő a legfontosabb.... Aggódnom kellene emiatt?

2018. jan. 1. 18:18
1 2
 1/11 anonim válasza:
Nem mondható betegesnek. De azért elgondolkodtató miért is kötődsz hozzájuk ennyire. Általában akkor szoktak a nagyszülőkkel jobb kapcsolatot ápolni , amikor a szülőktől egyéb okok miatt - nem értenek meg, nem engednek meg dolgokat, vagy csak a nagyszülőknél kicsit mindent szabad, hiszen azért nem ők nevelnek minket érzés felülkerekedik. Általában a nagyszülőknek nincs akkora felelősségük az unoka nevelésében, ők inkább kényeztetnek. Ebből kifolyólag az unokák őket jobban kedvelhetik, mint a szülőket , akik korlátokat állítanak a gyerekek elé. De természetesen az,hogy nálatok miért ilyen a kapcsolat, és ez miből fakad csak te tudod. Lehet ezer oka, kicsit a háttérben jobban el kellene mélyülni... család, szülő-gyerek viszony, iskola, otthoni állapotok stb.
2018. jan. 1. 18:47
 2/11 A kérdező kommentje:

Nem különösebben engedékenyek, igazából jobban próbálnak "fogni" mint a szüleim, hogy értelmes ember legyen belőlem. Jó példát is mutatnak, talán ezért nézek rájuk fel.

A szüleimmel sosem voltam jobb viszonyban, nem tudom miért. Mióta emlékszem, a nagymamám a mindenem.

2018. jan. 1. 18:50
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
Ház ez gáz. És a másik nagyi ehhez mit szól?
2018. jan. 1. 18:53
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagyon jó dolog, hogy így szeteted őket. Nagyon megható. Teljesen megértelek én is a mamát szerettem a legjobban. Monjuk engem elhanyagoltak a szüleim és a mama nevelt fel. Mikor meghalt felvettem a nevét is annyira szerettem. Nem bezeges amit érzel. A szeretet sosem beteges ☺ inkább szetencsés vagy, hogy így vagytok egymásnak és így érzel ❤
2018. jan. 1. 18:58
 5/11 A kérdező kommentje:
A másik nagymamámmal nem tartom a kapcsolatot.
2018. jan. 1. 19:00
 6/11 anonim válasza:

Első vagyok.

Nem beteges, de egyértelműen áll valami a háttérben. De ezzel egyáltalán nincs gond, ha egyéb negatív dolgokban nem jelentkezik mint pl: a szülők mérgelődése emiatt, a nagyinak sem terhes a dolog, nem akaszkodsz rá annyira, hogy az ő életüket nehezítsd. Szóval, ha kölcsönös és mindenki jól érzi magát benne, akkor nincs gond. Szeretet evör :-)

2018. jan. 1. 19:05
 7/11 anonim ***** válasza:
0%
Hát elég érdekes, hogy még a pasidnál is fontosabb.
2018. jan. 1. 19:10
 8/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szeretem a barátomat, de ott van bennem hogy a nagymamám mindig ott volt nekem és lesz is, a barátomat meg csak 1 éve ismerem.
2018. jan. 1. 19:11
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Pont ugyanazt akartam írni, mint a kérdező. A nagymama mindig ott volt és ott lesz neki, a pasik jönnek-mennek. Én nem tartom betegesnek. Mindennap találkozok a nagymamámmal. Megért engem, és nagyon vigyáz rám, de ettől függetlenül bármit elmondhatok neki, nem úgy mint a szüleimnek, akik minden apróságért balhéznak.
2018. jan. 1. 19:20
 10/11 anonim ***** válasza:
Igazad van! De figyelj a kommunikációra, hogy a párod is értse a kapcsolatotok fontosságát a nagyival nehogy azt gondolja ő nem elég fontos. Inkább vond be a közös programokba. Az nem volt jó lépés, hogy te a nagyival akarsz szilveszterezni ő meg mehet amerre lát ha nem megy veled. Ez lehet másképp is. Elmagyarázni neki milyen fontos a nagyi és ő is és rábeszélni legyetek együtt mert vele akarsz lenni.
2018. jan. 1. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!