Ti mit gondoltok arról, hogy egy gyerek a szüleinek/nagyszüleinek simán odamondja, hogy hülyék?
Itt már felnőtt, vagy inkább nagykorú emberről van szó, aki néha beszélgetés közben, simán olyanokat mond a szüleinek, hogy: ne beszélj hülyeségeket, hülyeséget mondtál, nem vagy normális, stb.
Mert most voltam rokonoknál és a gyerekük pont ezt csinálta, pedig nem is volt veszekedés, max. egy kis vita, de még annak is kevés volt. Ugyanakkor fel se háborodtak a szülők.
A gyereket pedig értelmesnek hittem, diplomás, jól szituált, értelmes srác, nem gondoltam volna, hogy otthon ilyen stílust is megenged magának, pláne vendégek előtt.
ha nem a személyre mond ítéletet, hanem arra, amit mond tesz, akkor nem igazán probléma.
Probléma továbbá gyereknek nevezni egy felnőtt férfit.
Kimerülhetett szellemileg és pszichikailag egyaránt az iskolai követelmények alatt.
Nem lehet, hogy a diplomával "meg akart felelni" a környezete ki nem mondott elvárásainak - és ez nyomasztja belülről?
Erőltették, hogy azt a szakot válassza, amit végigcsinált? Érdekli az a tudományág egyáltalán? Nem másként tervezte a fiatalságának ezt a szakaszát (pl. kétkezi szakmunka)?
Esetleg egy - vagy több - tanár/diáktársával van számára feloldhatatlannak tűnő konfliktusa? Elfojtott magánéleti probléma?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!