Nem ért meg senki, már tönkrementem idegileg?!
Na, igen... A gyerek is feszült, azért neveletlen.
Gyámügy.
Bár én egy tróger lennék, és leülnék a gyerekkel beszélgetni, és megkérdeztetném vele az anyjától, hogy szereti-e egyáltalán a gyerekét. Mert mindig magára hagyja. Mindenki más fontosabb nála.
Ha meg a drága anyuka azzal jön, hogy én a gyereket ellene fordítom, akkor megvonnám a vállamat, hogy „bocs, de ha rám bízod, akkor én úgy nevelem, ahogy akarom”. Meg fogja gondolni.
Ugyan milyen családja van ennek a gyereknek? Az anyja sz.rik rá, a nagyszülei szintén, a nagynéni pedig már a falnak megy tőle, ami az ő szempontjából érthető, 18 évesen nyilván nem a gyereknevelés lenne a dolga.
Kérdező, ha úgy érzed, egyedül képtelen vagy kezelni a helyzetet, keress magad mellé egy támogatót. Nagynéni, nagybácsi, barátnő anyja, pedagógus, akiben megbízol. Ha első lépésben nem akarsz a gyámügyre menni, akkor tedd szóvá a nővérednek, hogy ugye tudja, hogy elhanyagolja a gyerekét és ezért feljelenthető? Mondd meg, hogy ha nem változtat, ezt a lépést meg is fogod tenni a gyerek érdekében (és a saját érdekedben, hisz téged konkrétan gátol a tanulásban, munkában, önállósodásban). Hidd el, ekkor már elgondolkodna.
Vagy keress munkát és közöld, hogy mostantól nincs időd a gyerekre vigyázni, dolgoznod kell. A keresetedet pedig tedd félre albérletre és amint tudsz, lépj le otthonról.
Nem értem miért törödsz bele..?!
Ha nem teszel valamit akkor csak rosszabb lesz a helyzet! Ez magátol nem fog megoldódni!
Ha nem lehet velük beszélni, akkor lehet azt csinálni, hogy szólsz, hogy nem tudsz a gyerekért menni ma az óvodába, mert programod van (mondjuk beszervezed az egyik barátnődet, vagy még jobb, ha úgy szervezel egy állásinterjút, hogy ne érj haza). Lehet valami tanfolyam vagy bármi. És nem is mész. Majd a többiek mennek.
Aztán szólsz, hogy nem leszel itthon holnap, ezért nem tudsz vigyázni a gyerekre, és valahányszor (többször, mint ahányszor úgy érzed, hogy vigyáznod kell rá), rád akarják sózni a kisfiút, akkor kijelented, hogy neked nem jó, mert nem érsz rá.
1-2 ilyen esetet rejtett kamerával lekapnék és azonnal mennék a gyámosokhoz.Egyrészt,lehet,a gyerek is megtanulná értékelni,ha próbálnak fel normálisan bánni, másrészt a nővéred is észhez tér(het). Ha jelenetenek nekik valamit,azonnal intézkednek.
Szerencsétlen gyerek jó,hogy kezelhetetlen,ha a petesejt donor egy ekkora selejt,már bocs.
18 évesen éppen nincs munkád, előtte meg dolgoztál? Iskola hogy van?
Nem, nem anyádat védem és a nővéredet, de te is megéred a pénzedet. Ugyanakkor nem neked kellene vigyázni arra a szerencsétlen gyerekre.
Kedves Kérdező!
Oké, olvastuk, h milyen sz@r a te életminőséged azért, mert rád terhelték gyermek nevelésének terhét, aminek se nem tudsz se nem akarsz megfelelni. Igazad van, ez nem a te feladatod. nem fogod tudni sem a rokonságod elcseszett életét és világlátását sem megoldani, de az sem a te feladatod. Nekik van ám még lefelé, ahogy nézem.
Én bízom benned, h mihelyst tudsz, fogsz is lépni. Ha a körülmények úgy alakulnak -kívánom neked h mihamarabb- legalább a saját életed irányítását a kezedbe tudod venni.
igazából nem rólad akarok írni. Elég nagy vagy, h törődj magaddal.
Szted mi lenne a gyerek érdeke? Ez az életmód, amit most él, v vmi kiegyensúlyozottabb, ahol nem rázzák le/nem tekintik tehernek/és ahonnan még suliba is járhat jövőre? A gyermekvédelem erre van kitalálva. Igen, ismerek olyan állami gondozottat, aki teljes értékű életet volt képes élni az intézmény elhagyása, 18 éves kora után. Szted mi a gyerek érdeke?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!