Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Nem ért meg senki, már tönkrem...

Nem ért meg senki, már tönkrementem idegileg?!

Figyelt kérdés
már két éve kezdődött ez az egész, Van egy nővérem neki van egy kisfia 5 éves.őt mindig rámhagyja mert vagy dolgozik vagy a pasijánál van ez nemis lenne gond de a gyerek borzasztó rossz egyszerűen képtelenség neki parancsolni és mindent csinal csak a jót nem és mióta én foglalkozok ugy mond vele azóta tönkre mentek az idegeim, éjjel nappal rám van bízva holott énis szeretnék dolgozni és a saját életemet élni de egyszerűen nem tudom.Ezt már annyiszor elmondtam neki de ő úgy csinál mintha nemis az ő gyereke lenne, nagyon sok a vita emiatt. Sose figyel a gyerekére néha elviszi a moziba és ennyi aztán megy minden előröl nem ugy viselkedik mint egy anyuka, és annyira felidegesít az egész hogy hogy lehet ennyire felelőtlen, ha én nem lennék mi lenne a gyerekével? Hogy járna dolgozni? Most leszek egy hét múlva 18 éves nagyon gondolkodom hogy elmegyek itthonról, minden napom csak a stresszről szól mert nem birok a kisfiúval de még az anyja se, és az még egy lapáttal is rá tesz hogy pánik beteg és amúgyis szorongós tipus vagyok, minden este szinte sírva alszok e mert egyszerűen annyi feszültség van bennem a gyerek miatt hogy hihetetlen. Fiatal vagyok élni szeretnék és nem másnak a gyerekét nevelni és foglalkozni vele, nagyon feltud idegesíteni ez az egesz egyszerűen menekülni akarok itthonról, valaki tudna esetleg tanácsot adni mitévő legyek? Annyira elveszve érzem magam

2017. okt. 23. 19:00
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
100%

Na, igen... A gyerek is feszült, azért neveletlen.

Gyámügy.

Bár én egy tróger lennék, és leülnék a gyerekkel beszélgetni, és megkérdeztetném vele az anyjától, hogy szereti-e egyáltalán a gyerekét. Mert mindig magára hagyja. Mindenki más fontosabb nála.

Ha meg a drága anyuka azzal jön, hogy én a gyereket ellene fordítom, akkor megvonnám a vállamat, hogy „bocs, de ha rám bízod, akkor én úgy nevelem, ahogy akarom”. Meg fogja gondolni.

2017. okt. 23. 19:49
 22/30 A kérdező kommentje:
A gyerek nem ismeri az apját, ugyanis ő letagadja hogy nem az ő fia, amióta megszületett nem érdeklődött felőle pedig 2 utcával arrébb lakik
2017. okt. 23. 19:51
 23/30 anonim ***** válasza:
100%
Jó kis család mit ne mondjak... Nem leszel vele genyó, elmész és feljelented, kap új szülőket vagy államilag fog nevelkedni, nem oszt nem szoroz a helyzeten, mert most jelenleg senki sem neveli, csak egy 18 éves, aki ugyancsak gyerek és nem kéne még neki, mert nem is tud rendesen. Csak a gyereknek teszel jót, az anyuka pedig kétszer is átgondolja az életét. Apukával meg kéne valahogy DNS tesztet csináltatni, ő se maradjon ki a buliból.
2017. okt. 23. 20:03
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan milyen családja van ennek a gyereknek? Az anyja sz.rik rá, a nagyszülei szintén, a nagynéni pedig már a falnak megy tőle, ami az ő szempontjából érthető, 18 évesen nyilván nem a gyereknevelés lenne a dolga.

Kérdező, ha úgy érzed, egyedül képtelen vagy kezelni a helyzetet, keress magad mellé egy támogatót. Nagynéni, nagybácsi, barátnő anyja, pedagógus, akiben megbízol. Ha első lépésben nem akarsz a gyámügyre menni, akkor tedd szóvá a nővérednek, hogy ugye tudja, hogy elhanyagolja a gyerekét és ezért feljelenthető? Mondd meg, hogy ha nem változtat, ezt a lépést meg is fogod tenni a gyerek érdekében (és a saját érdekedben, hisz téged konkrétan gátol a tanulásban, munkában, önállósodásban). Hidd el, ekkor már elgondolkodna.

Vagy keress munkát és közöld, hogy mostantól nincs időd a gyerekre vigyázni, dolgoznod kell. A keresetedet pedig tedd félre albérletre és amint tudsz, lépj le otthonról.

2017. okt. 23. 20:06
 25/30 anonim ***** válasza:

Nem értem miért törödsz bele..?!

Ha nem teszel valamit akkor csak rosszabb lesz a helyzet! Ez magátol nem fog megoldódni!

2017. okt. 23. 20:18
 26/30 anonim válasza:
100%
Szerintem bármi is lesz, akár elköltözöl, akár nem, a gyámügynek szólj, de először az anyjának mondd meg, hogy ezért fel lehet jelenteni és fel is fogod, ha nem változik. Ha erre nem kap észbe és ez tovább megy, akkor viszont jelentsd fel. Nem mehet ez így, a gyereknek is tönkremegy az élete. Ha szólsz a gyámügynek, még lehet esélye egy normális életre, igy nincs. A gyerek érdekét is nézd. Ne hagyd egy olyan anyánál, aki nm foglalkozik vele. A családunkban volt ilyen, és annak a "nőnek",aki ugyanezt csinálta, drogozott, pasizott és magasról tett a gyerekekre, az egyik gyereke (unokatestvéremm egyébként) most szabadult a börtönből, a másik szintén drogos lett. Ne hagyd, hogy egy élet menjen tönkre a felelőtlen nővéred miatt!!! Még az állami gondozás is jobb lenne a gyereknek, mint ez. És persze magad is mentsd, ahogy lehet, húzz el abból a "családból", mert ez téged is tönkretesz. Jogod van a saját élethez. Remélem, sikerül rendbehozni a magad és a kicsi életét, sok sikert kívánok neked az életedhez! :) ne add fel. ❤❤
2017. okt. 23. 20:33
 27/30 anonim ***** válasza:

Ha nem lehet velük beszélni, akkor lehet azt csinálni, hogy szólsz, hogy nem tudsz a gyerekért menni ma az óvodába, mert programod van (mondjuk beszervezed az egyik barátnődet, vagy még jobb, ha úgy szervezel egy állásinterjút, hogy ne érj haza). Lehet valami tanfolyam vagy bármi. És nem is mész. Majd a többiek mennek.

Aztán szólsz, hogy nem leszel itthon holnap, ezért nem tudsz vigyázni a gyerekre, és valahányszor (többször, mint ahányszor úgy érzed, hogy vigyáznod kell rá), rád akarják sózni a kisfiút, akkor kijelented, hogy neked nem jó, mert nem érsz rá.

2017. okt. 23. 23:04
 28/30 anonim ***** válasza:

1-2 ilyen esetet rejtett kamerával lekapnék és azonnal mennék a gyámosokhoz.Egyrészt,lehet,a gyerek is megtanulná értékelni,ha próbálnak fel normálisan bánni, másrészt a nővéred is észhez tér(het). Ha jelenetenek nekik valamit,azonnal intézkednek.

Szerencsétlen gyerek jó,hogy kezelhetetlen,ha a petesejt donor egy ekkora selejt,már bocs.

2017. okt. 23. 23:55
 29/30 anonim ***** válasza:

18 évesen éppen nincs munkád, előtte meg dolgoztál? Iskola hogy van?

Nem, nem anyádat védem és a nővéredet, de te is megéred a pénzedet. Ugyanakkor nem neked kellene vigyázni arra a szerencsétlen gyerekre.

2017. okt. 24. 09:04
 30/30 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Oké, olvastuk, h milyen sz@r a te életminőséged azért, mert rád terhelték gyermek nevelésének terhét, aminek se nem tudsz se nem akarsz megfelelni. Igazad van, ez nem a te feladatod. nem fogod tudni sem a rokonságod elcseszett életét és világlátását sem megoldani, de az sem a te feladatod. Nekik van ám még lefelé, ahogy nézem.

Én bízom benned, h mihelyst tudsz, fogsz is lépni. Ha a körülmények úgy alakulnak -kívánom neked h mihamarabb- legalább a saját életed irányítását a kezedbe tudod venni.

igazából nem rólad akarok írni. Elég nagy vagy, h törődj magaddal.

Szted mi lenne a gyerek érdeke? Ez az életmód, amit most él, v vmi kiegyensúlyozottabb, ahol nem rázzák le/nem tekintik tehernek/és ahonnan még suliba is járhat jövőre? A gyermekvédelem erre van kitalálva. Igen, ismerek olyan állami gondozottat, aki teljes értékű életet volt képes élni az intézmény elhagyása, 18 éves kora után. Szted mi a gyerek érdeke?

2017. okt. 24. 19:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!