már két éve kezdődött ez az egész, Van egy nővérem neki van egy kisfia 5 éves.őt mindig rámhagyja mert vagy dolgozik vagy a pasijánál van ez nemis lenne gond de a gyerek borzasztó rossz egyszerűen képtelenség neki parancsolni és mindent csinal csak a jót nem és mióta én foglalkozok ugy mond vele azóta tönkre mentek az idegeim, éjjel nappal rám van bízva holott énis szeretnék dolgozni és a saját életemet élni de egyszerűen nem tudom.Ezt már annyiszor elmondtam neki de ő úgy csinál mintha nemis az ő gyereke lenne, nagyon sok a vita emiatt. Sose figyel a gyerekére néha elviszi a moziba és ennyi aztán megy minden előröl nem ugy viselkedik mint egy anyuka, és annyira felidegesít az egész hogy hogy lehet ennyire felelőtlen, ha én nem lennék mi lenne a gyerekével? Hogy járna dolgozni? Most leszek egy hét múlva 18 éves nagyon gondolkodom hogy elmegyek itthonról, minden napom csak a stresszről szól mert nem birok a kisfiúval de még az anyja se, és az még egy lapáttal is rá tesz hogy pánik beteg és amúgyis szorongós tipus vagyok, minden este szinte sírva alszok e mert egyszerűen annyi feszültség van bennem a gyerek miatt hogy hihetetlen. Fiatal vagyok élni szeretnék és nem másnak a gyerekét nevelni és foglalkozni vele, nagyon feltud idegesíteni ez az egesz egyszerűen menekülni akarok itthonról, valaki tudna esetleg tanácsot adni mitévő legyek? Annyira elveszve érzem magam
Tudod nem kell birka módra hagyni hogy kihasználjanak. Állja a sarkadra panaszkodás helyett. Ha az én nővérem csinálná ezt., és odáig fajulna a helyzet hogy lelép a saját öt éves gyereke elől, hát beígérném neki hogy feljelentem kiskorú veszélyeztetése miatt. Amíg nem szülők, nem vagyok felelős egy gyerekért sem, hiába a nővérem porontya. Van apja, van anyja. gondozzák ők.
2017. okt. 23. 19:26
12/30 A kérdező kommentje:
Eljártam dolgozni akkoris rám volt hagyva a gyerek, egyenlőre nemtudok mit csinálni, edesepámmal és a nagy szülőkkel nem vagyunk olyan kapcsolatba hogy elköltözzek akár melyikőjükhöz, 2 éve ez megy tavaly egész nyáron itthon voltam a gyerekkel nemtudtam menni sehova lelkileg teljesen 0 vagyok
2017. okt. 23. 19:30
13/30 anonim válasza:
Fel lehet jelenteni nővérkédet a gyámhivatalnál, hogy elhanyagolja, magára hagyja a gyerekét, drogozik és iszik. Vagy fogod magad, és elköltözöl barátnőhöz, rokonhoz, és elhajtod a pitsába, ha megjelenik a gyerekkel.
2017. okt. 23. 19:31
14/30 A kérdező kommentje:
Nem panaszkodok, csak ez most kijött belőlem mert itthon senkit nem érdekel mi a kínom, tesóm ma se jön haza mert a baratjánál lesz, anyám meg dolgozik, a gyerek meg nem fogad szót, Szóval ismét egy jó este lesz
2017. okt. 23. 19:33
15/30 A kérdező kommentje:
Egyébként kedvesek vagytok, Köszönöm 😊legalább valaki megérti mi a bajom és próbál segíteni
2017. okt. 23. 19:39
16/30 anonim válasza:
Így olvasva, nem is csodálom, hogy a nyakadba sózzák a gyereket. Nem csinálsz mást csak panaszkodsz, rinyálsz. Ezért nem vesz senki komolyan.
Ha velem ezt csinálnák, akkor közölném, hogy elég volt, jelentem a gyámügyeseknek. Bizony meg is tenném a lépést, ha az anyja drogozik. Lehet utálni fog, lehet kidobnak, de legalább a saját életemet élném.
2017. okt. 23. 19:42
17/30 anonim válasza:
Valószinű a kisfiú es azert ilyen mert igy vezeti le a feszültséget. Szerintem őt is megviseli hogy a sajat anyja nem foglalkozik vele.
Elképesztő milyen pofátlan a nővéred.!!
Mi tesz akkor ha nem vagy otthon amikor vinné a gyerekét?
1 hét mulva bagy korú vagy! Ne hagyd hogy ök parancsoljanak
2017. okt. 23. 19:43
18/30 anonim válasza:
Hát én is megfenyegetném, hogy a gyámügyre megyek, szegény gyerek. A gyerek apjával mi van?
2017. okt. 23. 19:44
19/30 anonim válasza:
Ha napokra eltűnik és semmit nem lehet tudni róla, ráadásul drogozik is, akkor az kiskorú veszélyeztetése, igenis szóljatok a gyámügynek, mert a leírásból ítélve itt már csak egy drasztikusabb lépés segít. Neked 18 évesen nem az a dolgod, hogy folyton az ő gyerekét pesztráld, pláne ha ez a tanulástól, munkalehetőségtől is elveszi az időt. Tartsd észben: ha nem lépsz valamit, semmi nem fog változni, csak még jobban tönkremész idegileg. Ha a költözés kizárt, akkor marad a gyámügy.
Szegény gyerek, neki sem lesz egyszerű, a neveletlenségéről nyilván nem ő tehet, hanem a "családi" körülmények tették kezelhetetlenné.
2017. okt. 23. 19:45
20/30 A kérdező kommentje:
nem vitatkozni szeretnék de gyamugyre semmiképp nem szertnék menni hogy elvegyék a kisfiút, ugyan is én átéltem azt hogy milyen érzés amikor kiemelnek a családból, ez a kisfiú nem tehet semmiről az anyja egy felelőtlen nő, de mint említettem én nem dolgozok ezért kénytelen vagyok vigyázni rá és nem panaszkodni jöttem ide csak tanácsot kérni, egyről a kettőre nem megy az egész hogy elköltözök otthonról és fent tartok mindent magam körül főleg a lelki állapotom miatt is, az tény hogy tényleg a talpamra kéne állnom de ez nem egyszerű, én magam sem tudom mi zajlik az életemmel
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!