Fiúnak neveli a lány gyermekét?
Sziasztok. Az a problémám, igazából nem is az enyém, de mégsem tudom tétlenül nézni - hogy a bátyám fiúnak neveli a kiskamasz lányát (13) a keresztlányomat.
Az a helyzet, hogy ő mindig hangoztatta, hogy fiút akar, ennek ellénere két gyönyörű lánya is született. A nagyobbiknál is bepróbálkozott már ilyen fiúnak neveléssel emiatt, de mikor elkezdték csúfolni az iskolában hálistennek kibújt alóla. A kisebbik viszont nem, a tesóm elhiteti vele hogy ez a jó, ez a szép, hogy lány létére fiú nevelést kap tőle. Fiú ruhákban, cipőkben járatja, rövidebbre nyiratta az amúgy majdnem combig érő barna haját, férfias programokat csinál neki (éjszakai horgászat az alkoholista munkatársaival, tanítja szerelni az autójukat, kocsmáznak, járatja valami légpuska meg pisztoly tanfolyamra iskolaidőben (mindig kiveszi olyankor), focimeccsek meg sok minden). De akkor verte ki nálam a biztosítékot, mikor anyukánk szülinapján étterembe mentünk, és a kislány öltönyösen jött, mint a férfiak.
Egyébként tudom hogy csúfolják emiatt az általánosban, egy volt évfolyamtársam az osztályfőnöke, ő mondja, hogy a fiúk is-lányok is úgy néznek rá mint egy űrlényre.
Próbáltam beszélni a bátyámmal de azt mondja mindig, hogy "jaj a gyerek szereti ezt". Pedig én nem ezt látom... Ha nálam van, mindig szívesen próbálgatja a sminkjeimet, nézegeti a ruháimat, és ki is nyögte egyszer, hogy azért nem akar iskolába menni mert csúfolják. Mondja hogy nem mondta még senkinek, mert nincs olyan barátja akinek elmondhatná, de tetszik nekk egy fiú, bár az is mindig csúfolja őt mert nem valami lányos. Én azt látom rajta hogy nem akarja megbántani az apját, mert nagyon szereti, de tényleg túlkapja ezt a tesóm. Semmi baj, ha egy lány apás, de nem kell belőle férfit nevelni, mert nagyon el fogja még ez torzítani a személyiségét, később komolyabb gondok is lehetnek, nem csak a csúfolódás. Nem lesz önbizalma. Ez a gyerek nem önakaratából ilyen, hanem mert hiszékeny az apja felé.
Egyébként az anyukája is tétlenül nézi, kérdeztem mit szól ehhez, azt mondta majd kinövi, de hát ezt mondta 10 meg 5 évvel ezelőtt is. Anyukánk szokott egy kicsit beszélgetni erről a keresztlányommal, de ő úgy veszi, mint ahogy az osztálytársai bántják, megsértődik rá mindig.
A másik lánnyal az a helyzet, hogy a bátyám nem igazán mutat felé már érdeklődést, minden családi összejövetel alkalmával lehordja, hogy "ne játsszad a pcsát", "hova kened már magad megint", "már melyik kan irogat megint csilingel a telefonod", 17 éves és tényleg gyönyörű lány, minthogy örülne ennek.
Na de mit mondhatnék a tesómnak? Hogyan lehet meggyőzni arról hogy csak tönkreteszi majd a lánya önbizalmát, vagy nem helyes az amit csinál?
Hat ha a gyerek apja a te batyad, akkor "ereszd neki a fureszt" legyszives, vagyis beszelj vele de nagyon surgosen. A kislanynak nagyon sulyos szemelyiseg zavara lehet kesobb emiatt, az a minimum hogy soha nem lesz kepes magat igazan nonek erezni, es kesobb is megmaradhat egy kerek nyaku polos edzocipos fius nonek. Es ez meg a legjobb eset, de elmehet a dolog nagyon sulyos iranyba is, eleg ha megnezed Brad Pitt lanyat, akit mar John-nak kell szolitani otthon. Tudom ott nem az apuka volt a ludas, de az anya ott is rahagyta a gyerekre es a gyerek testvereire, es most mar a kislany alig varja a 18-at hogy ferfiva operaltathassa magat. Batyadnak is ez lenne a celja?
Szoval ha nem hallgat rad, akkor en gyamhatosaggal fenyegetnem gyerek veszelyeztetes miatt, hiszen ez belefer a pszichologiai veszelyeztetesbe siman.
Ahogy eőttem is írták, ezt idővel kinövi.
Az iskolában 'elvárások' vannak az osztálytársak részéről és egyszer fontosabb lesz neki azok véleménye, mint az apjáé.(ha már most változtatni akar, akkor valószínűleg ez nemsokára bekövetkezik.)
Egyébként a szerelés az nem gond, vagy a lövés, annak hasznát fogja venni.
Borzasztó negatív dolog, ha egy gyerekre ráerőltetnek bármit, ami a természetének nem felel meg, akár a biológiai nemének megfelelően, akár azzal ellentétesen.
Azt mondjuk nem hiszem, hogy a nemi önazonosságát megzavarja, szerintem az ehhez épp elég erős belső késztetés, de az önbizalmát teljesen hazavághatja. Beszélnék a bátyámmal, hogy ezt sürgősen fejezze be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!