Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Milyen szöveggel és kifogással...

Milyen szöveggel és kifogással lehet lerázni a rokonságot, mert folyamatosan kérik hogy vigyek el nekik ezt azt a furgonommal?

Figyelt kérdés
Sokan kölcsön akarják kérni, de azt egyből elutasítom, persze annak is sértődés a vége. De sokszor az van hogy megkérnek hogy vigyek el egy ágyat x helyről y helyre, persze semmi kedvem este 6kor szombaton más ágyát cipelni. Meg volt olyan hogy egy szekrényt vittem, de ott mondták ha már ott vagyok akkor vigyük el a szeméttelepre a gallyakat. Meg visszafele ugorjunk be egy párkányért. Ebből elegem van.
2017. júl. 24. 13:13
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nem érsz rá és kész, ha többször hívnak akkor sem érsz rá. A telefont nem kell felvenni. Majd veszik a lapot.
2017. júl. 24. 18:29
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy említették, a legjobb megoldás pénzt kérni érte, nem vagy szeretetszolgálat..
2017. júl. 24. 20:07
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Azért csinálják ezt, mert ingyen meg akarják úszni a fuvarozást.

Azt tedd, amit írtak:

Ha felhívnak, közlöd, hogy X FT/km, mert neked sincs a benzin ingyen és a kocsi is használódik, plusz neked sincs tengernyi időd, és szeretnél te is pihenni, pláne hétvégén. Elmondod nekik, mennyi lenne a végösszeg, és csak azt viszed el X helyre, amit először mondanak. Amit útközben találnak ki, azt oldják meg ők. Fizetést pedig előre kéred, nehogy az legyen, hogy nem fizetik ki a végén. Pont.

Hidd el, mindjárt nem lesz sürgős a fuvarozás, és hirtelen találni fognak rá más megoldást, így lekopnak rólad. Ha meg megsértődnek, így jártak.

2017. júl. 25. 12:22
 14/14 anonim ***** válasza:

Egyszerűen, nyíltan meg kell mondani: nem szoktam kölcsönadni az autómat, mert nagyon drága mulatság, ha valami baj történik.

Ugyanis mindenki másként használja a gépkocsit is.

A másét nem kíméli, mint a sajátját.

Van gépkocsikölcsönző.

Természetesen családon belül, baráti körben tesz ilyen-olyan szívességet az ember, nemcsak azért, mert sosem lehet tudni, hogy mikor lesz szükség az ő segítségükre.

Régen az emberek akár házat is építettek kalákában, vagyis összefogott apraja-nagyja a családnak és beálltak dolgozni.

Nálunk a gyümölcsszedés, az őszi szüret is együtt történt, a bátyám jött a ZUK autójával, és azzal szállítottuk. Tehát családja válogatja.

Én nemes dolognak tartom az egymáson segítést.

2017. júl. 29. 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!