Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mit csináljak egy ingyenélő...

Mit csináljak egy ingyenélő rokonnal?

Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm, aki az egyik rokonom volt barátnője. Sajnos a környéken lakik, és állandóan leszólít beszélgetni, aminek az a vége, hogy "nem tudsz kölcsön adni 10 ezer Ft-ot, holnap visszaadom, akkor jön meg a pénz". Ami persze nem igaz, hiszen nem dolgozik, nemtudom milyen pénzről beszél.Adtam neki, mert ott a 3 gyerek, de nem értem miért nem képes elmenni dolgozni. Én sem tudok állandóan adni, nekem is szükségem van erre-arra. Mit tegyek? Amikor van valami bevételük, akkor elszórják napok alatt. Azért gondolom, mert a lakás is elég leélt, nem hiszem hogy hasznos dolgokra költenék. Így még inkább bosszant, ha kér.
2017. jún. 29. 11:05
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
98%
Nem adsz neki pénzt, ilyen egyszerű. Úgysem látod viszont.
2017. jún. 29. 11:24
 2/17 anonim ***** válasza:
82%

Meg kell mondani neki, hogy bocsi, de nem tudok kölcsön adni. Ha nagyon faggatózik, akkor mondd meg,hogy nem szoktad felvenni a fizetésed, le van kötve mindig a nagy része, hozzá sem tudsz nyúlni, pont annyi kp-d van,amennyi neked is kell a hónapban,nem tudod nélkülözni 1 napig sem.

És ne adj neki.Jó, én is sajnálom azokat a gyerekeket, akik ilyen szülők mellett nőnek fel. De te is tudod, hogy hiába adsz kölcsön az anyjuknak,ugyanolyan szar életük lesz.Nem az a kölcsön adott pár forint változtatna, hanem az, ha az anya is elmenne dolgozni és próbálná beosztani a pénzt, nem napról-napra élni. De ez már nem a te felelősséged.

Ne érezd magad szemétnek, ha nem adsz..

Na meg ki tudja, hogy meddig fogja visszaadni?Hallottam már olyat, hogy mindig visszaadta az illető a kölcsönt, míg egyszer egy nagyobb összeget kért és azt már nem adta vissza soha..Aki ilyen, simán visszaél a bizalmaddal.

Én azt is le merem fogadni, hogyha nem adsz neki kölcsön ezentúl, akkor hirtelen a nagy barátsága is meg fog szűnni, nem fog odamenni hozzád beszélgetni..Az ilyenek sokszor érdekből barátkoznak

2017. jún. 29. 11:25
 3/17 anonim ***** válasza:
87%
Nem kell adni, történet vége. Hazudj te is: másra kell. (nyaralás, gyerek, megtakarítás, felújítás, akármi)
2017. jún. 29. 11:26
 4/17 anonim ***** válasza:
88%
Miért nem tudod azt mondani neki hogy, sajnálom de most nekem sincs?
2017. jún. 29. 11:26
 5/17 anonim ***** válasza:
97%

Mondjuk nem adok. Jó vannak gyerekei, de ez van. Gondolom te is pénzből élsz, nem?

Megmondod, hogy bocsi, de kicsit sok, hogy folyton kérsz, nem adok többet.

2017. jún. 29. 11:36
 6/17 anonim ***** válasza:
78%
Előzd meg. Mielőtt még erre terelődne a szó kérj tőle te vagy kérd vissza amit adtál, hogy nagyon megszorultál. Eszébe sem fog jutni kunyerálni.
2017. jún. 29. 11:39
 7/17 anonim ***** válasza:
82%
Már miért dolgozna amikor az olyan balekok, mint te adsz neki pénzt
2017. jún. 29. 11:39
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Engem is érdekel az, hogy miért nem tudsz nemet mondani? És most ne gyere a "de a gyerekek" szöveggel, nem veszem be.

Miért nem tudsz nemet mondani, miért akkora gond ez? Szemmel ver, elátkoz, csúnyát mond rád a hátad mögött? Tényleg érdekel a gondolatmeneted.

2017. jún. 29. 11:48
 9/17 anonim ***** válasza:
92%

Ne adj neki. Arra gondolj, hogy valószínű azt a pénzt amit adsz neki nem a gyerekekre költi.

Majd talál más balekot akitől kéregethet, te megdolgozol a pénzedért, neked is szükséged van rá.

Egyébként ha meg a rokonod volt barátnője akkor nem a te rokonod, ne érezd kötelességnek.

2017. jún. 29. 11:52
 10/17 anonim ***** válasza:
93%
nem kell neki adni és kész. Magyarázkodnod meg nopláne nem kell, hogy miért nem adsz, elszámolni meg végképp nem vagy köteles mire költöd a bevételed, ne ám már exkuzálnod kelljen magad, amiért nem pénzeled. Mindig a határozott út a leginkább kifizetődő. Az meg, már ne is haragúdj, marhára nem mentség a számára és sajnálni sem kell miatta, hogy gyerekei vannak. Az a szülők felelőssége, nem a tied. Ha krízishelyzet van (betegség, hirtelen jött ÁTMENETI munkanélküliség), ott a saját családja,vagy az önkormányzat, de havonta kunyerálni nem krízis, hanem megélhetési lejmolás. Nekem is van 2 gyerekem, felelősen válalltam őket, de most hogy mondod, holnaptól felmondok, aztán tarhálok ezentúl boldog-boldogtalantól. El kell menni dolgozni nagyságának, 3 gyerek mellől is lehet, rengetegen csinálják, persze kényelmesebb kvázi vadidegenektől(mert te az vagy) pénzt kéregetni, ha vannak olyan bolondok (elnézésedet kérem, értékelem a jóindulatodat, de ez itt butaság tényleg), hogy adnak. Nem a családira meg gyesre/gyetre kell kölköket sorozatszülni, aztán akkor nem kerül ilyen helyzetbe.Még véletlenül sem a te problémád, megoldani és orvosolni a helyzetét pedig végképp nem feladatod, egy határozott nem legközelebb és elkerül utána.
2017. jún. 29. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!