Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért mondják azt nekem...

Miért mondják azt nekem folyton, hogy amit én csinálok az nem munka? Rohadtul idegesít már.

Figyelt kérdés

Vágó és animátor vagyok, azt csinálom, amit szeretek. Önerőből költöztem fel Budapestre most már 2 éve. De egész életemben azt hallgattam a rokonságból, főleg nagyszülők és az ő nyomásukra néha szüleim részéről, hogy amit én csinálok nem munka, és mikor lesz végre egy "normális" állásom. Hogy mi a munka? Erre az a válasz, hogy ha felásol egy kertet édes fiam, az munka. Szerintük én egész nap csak ülök.

Hogyan értessem meg velük, hogy a szellemi munka is ugyanúgy munka? Nem beszélve arról, hogy forgatási napokon mondjuk 12 órát állni kell szinte egyfolytában, szóval ilyenkor azt se lehet mondani, hogy ne szakadna le a nap végére a lábam.

2017. máj. 19. 13:13
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Veregesd hátba a nagyszüleidet, aztán mondjad nekik, hogy "jó' van papa/mama" és mosolyogj.
2017. máj. 19. 14:10
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Nekem mostohaanyám: "te csak emaileket küldözgetsz, ha jön egy email, ráérsz 10 perc múlva is válaszolni, de a kasszáserzsiknek bezzeg egész nap ott kell állni a kasszában és figyelniük kell, mert különben levonják a fizetésükből a veszteséget, tehát a teszkóban, aki kasszázik sokkal felelősségteljesebb és keményebb munkát végez, mint te". Középvezető vagyok egy cégnél amúgy. Irtó szarul esett, gondolom, nem kell bemutatnom, mit érez ilyenkor az ember. Sajnos, tényleg igaz, amit írnak, nem értik meg. Csúnya dolog, vagy nem, de ez az igazság, miért kozmetikázzam: a mostohám egy végtelenül egyszerű ember, sosem fogja felfogni, milyen emberekért felelni és gyomorideggel lefeküdni, mert ez csak "irodai munka".
2017. máj. 19. 14:33
 13/23 anonim ***** válasza:
98%

Mond meg nekik, hogy ásnál te, de ezért a "nem munkáért" te többet kapsz. Kérdezd meg tőlük, hogy valóban azt akarják e, hogy kevesebb pénzed legyen.

És tényleg, a rotakapás válaszoló példáját felhozhatod.

Egyébként meg nem kell velük törődni, nem fogják megérteni.

Én külföldön dolgozom, egyfolytában ezzel a problémával találkozok. Nem értenek meg, és nem fogják fel, hogy nekem ez így jó. Először a szüleim nem értették meg és ellenezték, aztán nagy nehezen elfogadták, de mások nagyon nem értik, vagy irígyek, ha azt mondom, hogy jól megy sorom, vagy hüjenek (ly) tartanak, amiért gürcölök idekinn...a "bennszülöttek" meg végképp nem értenek:D

2017. máj. 19. 14:34
 14/23 anonim ***** válasza:
0%

vágó és animátor vagy

ez mi?? :o

2017. máj. 19. 14:54
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Istenem,az ilyen emberek,hogy csak a kapálás,meg a fizikai munka a munka. Minden tevékenység,amivel törvényesen pénzt keres az ember és adót vonnak belőle,az munka. A gyári melótól kezdve az irodai munkán át mind az. Írom ezt gyári melósként. Én is mondhatnám a bátyámnak,hogy Ó, te nem dolgozol,te csak otthon ülsz és fordítasz angoltól magyarra vagy fordítva, vagy németről magyarra. Csak hogy nem mondom, mert ezért tett,hogy ezt csinálhassa, előtte sokáig olyan állásai voltak,amik nem az ő világa, vagy nem volt állása.A másik dolog,hogy egy fordítást határidőre kell megcsinálni, és nem összecsapni, úgyhogy van vele munka, pláne,ha bejön több fordítani való is. Én inkább örülök neki,hogy beteljesült az álma. Remélem így is marad,kapja a munkát és utána a pénzt :) A másik számomra egetrengető hülyeség,hogy a pénztárosnak több felelősége van,mint egy vezetőnek. Hogyne! "Jaj,elütöttem valamit,kérnék egy storno kulcsot, aztán kb.meg van oldva. De ha egy cégvezető netalán rossz üzletet köt,ott akár milliók is elúszhatnak. Esetleg egyeztetni a megrendelőkkel,hogy a megrendelt termék miért nincs meg a kért időre,ami több tényezőtől is függhet. Nem egyszerű dolgok ezek, csak ebből sokan azt látják,hogy ülnek az irodában és több száz ezret visznek haza.
2017. máj. 19. 16:18
 16/23 anonim ***** válasza:
85%
Sajnos ez tök általános. Nekem is szellemi munkám van.. hát... amikor még le is bunkóznak hogy de hát nekem az semmi igazán ingyen csinalhatnam... aaahhhh... kész. Nekem a sajat anyam lepodik meg kb hetente ketszer hogy "hja, dolgozol?" ..20 eve...
2017. máj. 19. 18:09
 17/23 Fatal_3rror_ ***** válasza:
100%

A nagyszüleid és a rokonságod igazi vérbeli, nagybetűs PROLIK.

Tipikusan azok az emberek, akik fiatal korukban lusták voltak tanulni, soha nem erőltették meg az agyukat. Ha "gazdag" embert látnak akkor azonnal megy a "biztos lopott" szöveg. Egész nap panaszkodnak hogy ők a szegény, kizsákmányolt munkásosztály, akik a világot építik. Öreg korukra meg jön a "végig dolgoztunk egy életet" mese...

Én apám volt ilyen. 20 évig azt a mondatot hallottam tőle, hogy "tanulj fiam, mert te dolgozni sosem fogsz", "tanulj fiam, mert a munkához lusta vagy". Mert számára a munka az a kétkezi munka, hogy kapálsz, autót szerelsz, árulsz a piacon. Mindig megkaptam, hogy egész nap a gép előtt ülök, egész nap "játszok". Mert a gép előtt ülés az nem munka.

Egy időben rá voltam állva a 3D modellezésre, látványtervek készítésére, voltak kisebb munkáim, diplomázóknak látványozás, stb. Elég fárasztó volt, mikor a családi, rokoni összejöveteleken hiába magyaráztam ezeket, hogy milyen jól el kell találni a fényeket, mennyire összetett egy ilyen program, hogyan lehet egy optimális modellt felépíteni...ez nekik csak "játék" volt.

Bezzeg nekem is jöttek a "figyu, csinálj már nekem GYORSAN egy látványtervet, adok érte két sört" hiénák.

Jelenlegi munkám is irodában ülésről szól, meg kooperációkra járás, egyeztetés. Gyakorlatilag egymagam, projektvezető minimális felügyeletével elviszek párhuzamosan 2-3 projektet. Egyiket árazni kell, másikat műszakilag egyeztetni, harmadikat rendelni hogy épüljön. Gyakorlatilag reggel 8-tól este 6-ig folyamatosan pörög az agyam. Ha valamit elnézek, akkor ugrik a határidő, kiakad a megrendelő, vagy bukunk nem kis összegeket. Ehhez képest szerintem felüdülés a kis kert felásása.

2017. máj. 20. 08:25
 18/23 Fatal_3rror_ ***** válasza:
100%

Amúgy én 2 dolgot mondanék nekik:

1. Én a "nem munkával" többet keresek, akkor miért kellene váltanom?

2. A kert felásása NEM MUNKA, mert gondolom nem 120 hektárnyi földről van szó, hanem a ház mögötti kis veteményesről, amit átlag emberek munka után hobbiból kapálgatnak.

2017. máj. 20. 08:29
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Egy megjegyzés -off-, észrevettétek, hogy a rengeteg válasz érkezett, de a Kérdező még mindig nem reagált semmit?

Én egyébként globális gondokat látok, azt látom, hogy teljes foglalkoztatottságról van szó és arról, hogy aki akar, az mindenki dolgozhat, akinek pedig éppen nincs szerződése arra azt sugallják, hogy "naplopó hitvány" ember.

Megy a nyugdíjasok-dolgozók-munkanélküliek állandó egymásnak "ugrasztása", a társadalom "hergelése". Pedig a szerencsésebbek közül mindenki mindegyik stáción végigmegy.

2017. máj. 20. 11:15
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Még annyi megjegyzést, hogy szűk látókörű emberek voltak, vannak és lesznek is mindig.

Pl. az 1990-es évek elején sokan a vállalkozói létet nem tekintették normális munkának.

Van állásod, fix fizetéssel?

Ha igen: "tisztességes, felnőtt életet élsz".

Ha megrendeléseid vannak, amikre fizetnek, akkor: "napról-napra élsz, hogy akarsz erre családot alapítani, mikor lesz már egy normális állásod".

2017. máj. 21. 06:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!