Anyák napján ugye fel szabad/lehet köszönteni a keresztanyát és nagymamát is, nem csak az édesanyát?
Néhány ismerősömmel vitánk van, hogy az "anyák napja" az az édesanyáké, így minek köszöntöm én a keresztanyumat és nagyit is...
De nekem ők is nagyon fontosak, és az "anyák napja" kifejezésben nem az van, hogy kizárólag az édesanyákat illő ilyenkor köszönteni. A keresztANYA is anya, a keresztség folytán, a nagyi pedig a szülőm édesanyja, nekem pedig nagyANYÁM, ha így tekintjük.
Én őket köszöntöm ezután is. :)
Ti hogy gondolkoztok ezzel kapcsolatban?
Igen, sot fel is kell. Emellett a nagymamakat, anyosokat is.
Sokan tanaroknak, ovonoknek is kuldenek viragot, csokit, mert ok is nevelik a gyerekeket.
Mi mindig koszontjuk a nagymakat, dednagymamakat es keresztanyat is :) Kedves dolog.
Egy hatranya van: mire mindenkit vegigjarunk, es az illendo idore le is ulunk vendegsegbe, el is ment a nap, igazabol en hatterbe szorulok, mint a gyerkoc anyukaja, hiszen egesz nap masokat koszontgetunk :) De iden okosabban csinaljuk, este valami vacsi harom es felesben (6 eves fiu es 20 hetes pocaklako) es igy nekem is "jut" meghitt anyak napi unneples.
Én csak anyumat szoktam. Nagymamámat ha élt sem köszöntöttem fel,okom volt rá! Kereszt anyumat sem szoktam!
ahány ház annyi szokás
Az anyák napja az édesanyára vonatkozik, nem pedig mindenre, amiben az "anya" szerepel, így a anyacsavarra sem.
De hát miért ne volna szabad az említetteket is felköszönteni?
Komoly ok volt az exemmel való szakításban, hogy ők elvárták volna, hogy az ő anyját is köszöntgessem, habár eléggé utáltuk egymást.
De ha neked ez a szívedből fakad, akkor hajrá!
Úr Isten, tényleg vannak akik Anyák napján felköszöntik a tanárnőket, óvónőket? Bakker, ez Anyák Napja, nem Nőnap!!!
Nem is értem, hogy a nagymamám, keresztanyám stb. miért kellene felköszönteni anyák napján. Anyák napja az anyáké, és mivel nekem az anyám az anyám és nem a nagymamám az anyám, ezért őt nem köszöntöm fel. Neki is van gyereke, ő is valakinek az anyja, majd a saját gyereke felköszönti. Egy idegen nőt (pl. tanárnő) miért kellene nekem felköszöntenem? Nem vagyok a gyereke, és ő nem az anyám. Jézus!
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
Ahogy látom, megoszlanak a vélemények, így mondhatni, hogy a gyakorlati életben ez inkább egyénfüggő.
Mindenesetre, én köszöntöm majd édesanyám mellett keresztanyumat és nagyit is. De mást már nem. (Anyós még nincs...)
Az igaz hogy egy keresztanyának is jól esik ha felköszöntik, főleg ha nincs saját gyereke.. De ez számomra furcsa, mert a keresztanya, az keresztel, ő csak a szenteltvíz alá tartotta valamikor a gyereket.. Ezt a fajta köszöntgetést azok csinálják, akik várnak a keresztszülőtől esetleg valami kis hagyatékot, jó pofiságból, hogy elkápráztassák a keresztszülőt..
(persze tisztelet a kivételnek, akik tényleg szeretetből teszik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!