Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Válnak a szüleim mit tegyek?

Válnak a szüleim mit tegyek?

Figyelt kérdés

Anya tegnap bejelentette hogy el akar válni apától ami apát is eléggé kiakasztotta mert ő sem számított rá! Látom rajta és tudom hogy nagyon szereti anyát!

Plusz anya már lakást is talált magának meg minden és a nővérem is eléggé kiakadt mert mi teljesen azt éreztük hogy minden rendben! Nagyon ki vagyok akadva és a barátnőm próbált vígasztalni meg minden de anya nem is mondja el hogy miért akar elválni! És anya szülei most valamiért nagyon utálják apát meg az ő anyukáját! Szeretném megtudni hogy mi történt! 13L

2017. ápr. 2. 17:27
 1/4 anonim ***** válasza:
46%

Kérdezd meg a szüleidet mi történt. Vagy te már olyan korban hogy fel tudd fogni ezt az egészet.

Én már 7 évesen átéltem ezt az egészet és nekem akkor hazudtak a szüleim. Azthittem kirándulni megyünk, összecsomagoltunk és nagy mosollyal elköszöntünk az apukánktól aki a könnyeit törölgette. Majd utaztunk 400km-ert és besétáltunk egy házba ahol egy férfi várta anyánkat puszival.

Majd egy idő után a 6 évvel idősebb nővérünk világosított fel, hogy sose megyünk haza többé és anyáék már nem szeretik egymást.

Azóta is évente találkozok apámmal, pedig már 10 év is eltelt. Sajnos a helyzet nem engedi.

Szerintem anyukádnál is egy másik férfi van a képben, vagy apukád olyat csinált amit nem szeretne megbocsájtani. Lehet megcsalta, nem tudni. Kérdezd meg anyukádat, hogy mi ez az egész.

A hazugság nem jó, nekem az életem és a gyerekkorom is tönkre tette ezzel anyukám.

2017. ápr. 2. 17:45
 2/4 anonim ***** válasza:
5%

"Válnak a szüleim mit tegyek?"

Vészeld át valaki segítségével.

Az Ő életük is egy, és a Tied is egy: másik.

Talán elég felnőtt vagy, hogy ezt tudd kezelni.

Lehet, hogy a szüleidnek ez egy régi probléma, csak megvárták, amíg elég felnőtt leszel ezt megérteni.

Beszéljétek meg, ki hogyan, miért és merre?

Az élet tele van utakkal és olykor közbe jön egy útelágazás több irányba.

Nehéz okosan dönteni merre.

(?)

2017. ápr. 2. 19:43
 3/4 anonim ***** válasza:

Beszéld meg a szüleiddel, valóban vagy már olyan korban, hogy ne kezeljenek éretlen gyerekként. Bárhogy is próbálnak védeni az "igazságtól", az a bizonytalanság talán még rosszabb, amiben most tartanak.

A válásról: Annak, hogy anyukád válni akar, ráadásul úgy, hogy ti is ott vagytok ugye a házasságban, biztos hogy komoly okai vannak a háttérbe.

Nehéz bármit is mondani, úgy hogy nem ismerjük a szüleid helyzetét, de leírom neked az én tapasztalatom.

Nagyon rossz házassága volt a szüleimnek, sokszor vitáztak általános iskolás korom óta. De kitartottak, "miattam". Miután elköltöztem váltak el. Hidd el nekem, hogy nincs az ég adta világon rosszabb, mint olyan szülők gyereke ként felnőni, akik nem szeretik egymást. Borzasztóan haragudtam rájuk, amiért nem váltak el hamarabb, mert talán mindnyájunknak jobb élete lett volna.

Ezzel csak oda akarok kilyukadni, hogy ha szüleid már valóban nem szeretik egymást, ne akard, hogy miattatok maradjanak együtt, mert nagyon kevés az esély, hogy ugyanolyan idilli családi életetek lenne, mint eddig. Kitartást neked, és beszélj a szüleiddel. Ne haragudj rájuk, bár tudom nehéz egy ilyen helyzetben higgadtnak és megértőnek lenni, de a harag nem vezet sehova. Szereted őket, ahogy ők is téged (illetve a nővéredet). Csak valószínűleg már egymással nem tudják elképzelni az életet.

2017. máj. 8. 20:26
 4/4 anonim ***** válasza:
Én 4 éves voltam, mikor megtörtént, azóta van egy új férfi, ők válnak most
2023. jún. 20. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!