A nagymamám/nagypapám testvére Nekem ki?
Figyelt kérdés
2017. febr. 9. 22:35
2/8 anonim válasza:
Már miért lenne a nénikéje vagy a bácsikája? A nénike meg a bácsika a szülő testvére.
4/8 anonim válasza:
3-as, köszi azt a linket, egész életemben azt hittem valakiről, hogy nem a rokonok. Most 23 évesen megnéztem azt az ágrajzot és rájövök, hogy igaz távli, de rokonom édesanyám unokatestvére. :) Ezek szerint egy ismert magyar énekes a rokonom nekem is.:)
5/8 anonim válasza:
Tisztelt vitázó urak/hölgyek!
A szülő testvére a nagynéni, nagybácsi. A nagyszülő testvére a nagy-nagynéni és nagy-nagybácsi. Mindkettőt hívják röviden bácsikámnak és nénikémnek, bár főleg utóbbit, egyrészt mert a "nagy-nagy" szokatlanul hangzik, másrészt meg a legtöbb ember tegeződik és keresztnéven szólíttatja magát a testvére gyerekével. Peace :)
6/8 anonim válasza:
Az utolsó végre értelmes dolgot írt. Sajnos itt egyesek képtelenek voltak megemészteni, hogy igenis szokás a nénikém-bácsikám megnevezés. Nagyon sok embertől hallottam már, még ha a mi családunkban nem is szokás. Nekem egyetlen nagynéném van, és a keresztnevén hívom. Lehet, hogy valaki kiakad, hogy a saját kis picike világán kívül más is van. A nene, néne, nénje és egyéb tántika-ángyika megnevezésekhez már nem tudom mit szólna. Attól még léteznek.
7/8 anonim válasza:
A második vagyok! Még hány gyökedék akar nekem privátot írni? Hányan égetitek még magatokat a primitív megnyilvánulásaitokkal? Az ilyeneket miért nem ellenőrzi a gyakori? Felőlem aztán akárminek is hívhatjátok a tisztelt rokont, egy biztos, a helyükben letagadnám, hogy ilyen egyszerű tekintetű hozzátartozóm van :D Nagyon siralmas életetek lehet!
8/8 anonim válasza:
Innentől kezdve automatikusan elolvasás nélkül törlök minden privát üzenetet, úgyhogy kár fáradozni azzal, hogy egy fél nap alatt nagy izzadva bepötyögjétek az üzeneteket. Csak szólok, mert rendes vagyok! Feleslegesen erőlködtök vele!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!