Nálatok az ünnepek (közelsége) inkább szítja vagy csillapítja a családon belüli viszályokat?
Nálunk sem sok minden változik. Annyi,hogy én ilyenkor többet vállalok, de mivel anyósom, meg a sógornőmék be tudnak segíteni a gyerekek körül, így nem megy olyan nehezen.
Egyedül, ami vitatárgyát tudja képezni az ajándékozás. Mi a férjemmel két éve kitaláltuk,hogy csak a gyerekeknek vegyünk ajándékot. Mi felnőttek, ha nagyon kell úgyis megvesszük évközben, ill. pont ez megy az ember agyára,hogy még a menü hozzávalóinak beszerzése közben rohangáljon ajándékot után, agyaljon,hogy kinek mit, aztán vagy jó lesz vagy nem, vissza kell vinni stb. Az én családom ezt szó nélkül elfogadta, megbeszéltük,hogy az összeget inkább együk-igyuk el együtt. A férjem családja nem akarja. Az Istenért sem tudtuk rábeszélni őket. Viszont mivel a két család együtt szentestézik kicsit kellemetlen lenne,hogy na az én családommal nem ajándékozunk, de velük meg muszáj. Így megkértük őket,hogy akkor legalább ne 24-én, hanem 25-ön ajándékozzunk.
De ezen kívül más gond nem szokott lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!