Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek helyre lehet...

Szerintetek helyre lehet hozni ilyen rokoni kapcsolatot?

Figyelt kérdés

20-30 év kövzöttiek vagyunk. Nekünk van családunk, házasok vagyunk 1 gyerekkel, x család is házas gyerek nélkül. Rokoni szálat nem akarok ecsetelni, de hiába próbálkozom, párom már rég feladta, sose jönnek át. Egy városban lakunk közel is, de nem is érdekli a gyerekünk se "x családot". Nos a vicc az egészben,hogy ez eddig ok is, de mikor hazamegyünk, rokonokhoz stb. Akkor úgy megjátszák, hogy jajj de cuki stb, de okos megy ez az egész becsapva a rokonságot a gyerekemet. Mindig valamilyen indokkal lemondják a találkozót ( ált. Fejfájás, de ez már betegség lehet akkor, ha ennyiszer fáj)... Sose érnek rá szombat este se, mert elfoglaltak (ott egyik fél tanul, másik dolgozik, nálunk mindketten tanulnuk + egyik fél dolgozik és diplomázunk idén és nehéz szakon vagyunk, tehát nekünk is van dolgunk, csak én már az illem miatt is hívom őket)

volt anno pár éve,hogy én beszélgettem nyári melóhelyen velük, kiszolgáltam egy vendéget, mire visszaértem ahol ültek, eltűntek....erre köv. Nap hallottuk vissza egy (rokontól), hogy mi miért nem beszélgetünk velük?

És csomó ilyen van, minket lenéznek( pedig az említett szak amire járunk marha nehéz, tehát nem tudom mire fel) eléggé egy álképet mutatnak magukrol. Külön az egyik fél még kezelhető, de ha ott a párja teljesen más lesz. Megy a versengés, ki kinek vesz drágább ajándékot, ki mennyit keres....én nem tudom, de ez lassan általános iskola szint, mi ki is szálltunk ebből. Mi nekünk van gyerek oda kell a pénz. Nagyon rosszulérzem magam emiatt, gyomorgörcsöm van ha haza kell menni,ugyanis ezt nem lehet helyrehozni...nekünk az az elv., hogy csöndbe maradunk, mert mimrt jó árulkodni? De én ezt nem bírom már.idegileg ki vagyok.rokonok meg lehiszik, hogy tényleg ilyenek és néha mi vagyunk a "csúnyák".

Nem tudunk velük beszélni....mit mondjunk? Ne legyetek már képmutatóak és ne hazudozzatok? Tehát elég rossz ügy. Sokan mondták ami nem megy nem kell erőltetni, de ezt sajnálom, hogy gyerekem, nem fogja tudni ki az "x család". Van sok barátunk tehát sok emberrel találkozik. Okos ügyes gyerek nem sír, igazi gyerek példakép...de nem is kérdeznek...rokonoknál meg megy: neked van a legügyesebb , legokosabb, hogy hallják a rokonok is.egyikük mondta, hogy már így beszél...erre én: hát már 2 hónapja( kb akkor látták 5perce 1 hónapja)

megy az egyás puszilgatása, jajj, de ügyes vagy, de okos vagy. Na ez elmg összetett, tehát tudnék még írni,de ennyi.

2016. nov. 9. 14:14
1 2 3 4 5 6
 11/51 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

akkor leírom még egyszer mert nem értik sokan (kivétel a privátost)

ha nem hívnánk az lenne a gond! és közeli rokonok...tessék már nem úgy nézni, hogy ne gondolj már rájuk, de kell mert közeli rokonok (hadd ne írjak valós személyeket már)

tehát igen, szülők elvárnák, hogy jóban legyünk kiakadnak ha kiakadunk a másikra...én nem akarok versengeni, csak nem akarom, hogy hülyének nézzenek...ennyit kérek könyörgöm....mondom mikor beszéltem velük anno melóhelyen képesek voltak azt mondani, hogy miért nem beszélünk velük??? és nem közvetlen nekünk, hanem egy közös rokon által.

és igenis velük havi szinten legalább találkozni kell. Nem lehet semlegesnek venni.

remélem érthetőbb voltam.

tehát nem akarok én senkinek se a nyakára járni, de aki említette, hogy sógornője volt az, gondolom te nem hazudoztál azért, hogy bezzeg ő nem is keresett...? na ugye

tehát ha hívom az a gond (nagyon elfoglaltak, fáradtak blablabla) ha nem hívom az a gond (hogy mi miattunk, mert mi nem hívjuk őket)

na most érthető?

2016. nov. 9. 15:09
 12/51 anonim ***** válasza:
93%
Hát én se értem mit foglalkozol ezzel. A rokonaid azt mondják nem keresed x-éket, te meg válaszolsz, hogy azért, mert x-ék sem keresnek engem és nem is akartak velünk találkozni. Ennyi.
2016. nov. 9. 15:10
 13/51 A kérdező kommentje:

és ha ne járj a nyakukra: kérem szépen nyár óta nem voltak itt kb pár 100 m-re laknak, rokonknál találkozunk csak több 100 km-re!!! nem röhej?

na mind1....ha annyira ne járjak a nyakukra, akkor miért kedvesek ott, miért játszanak a gyerekemmel, miért kedves hirtelen mindenki, és miért ígérik meg csomó alakalommal a rokonok hallatára, hogy bizony át akarnak jönni megnézni ezt azt stb....? na?

2016. nov. 9. 15:12
 14/51 A kérdező kommentje:
12: mondom mi leszünk lecseszve párommal, ha még ennyit sem teszünk meg....csomószor lettünk miattuk lecseszve....hogy mi miért? lassan mondjuk már kezdik feladni ,mert "tudják", hogy féltékenyek a gyerekünkre...tehát tény látják bennük is a hibát...de én sajnálom, hogy a gyerekemnek nem lesz "y rokona"
2016. nov. 9. 15:14
 15/51 A kérdező kommentje:
12-nek: rokonknál ezt a témát kb. felhozni tabu, mert ne foglalkozzunk már a másik hibáival kb...tehát ezért kussolunk....ezért mondom ördögi kör....sose mondanák meg a másik párnak, hogy bizony ti valamit szarul csináltok
2016. nov. 9. 15:16
 16/51 anonim ***** válasza:
100%

Családi összejövetelen hízelegj te is x család tagjainak, dicsérgesd őket, aztán te is jó fej leszel. Ha ez neked ennyire fontos. Jobb ötletem nincs.

Nekem is vannak álszent rokonaim. Idegesítőek, de megpróbálom nem komolyan venni őket. Ennyi. Nem érdekel a véleményük, udvarias vagyok, ha beszólnak időnként vissza szólok. Már kezdik megszokni, aki meg nem, én ott sem teperek.

2016. nov. 9. 15:18
 17/51 A kérdező kommentje:

köszi ez eddig megy, de a beszólogatást, hogy érted?

mert eddig én csak ha jött a hülye duma, szépen csöndben elvonultam.

2016. nov. 9. 15:22
 18/51 A kérdező kommentje:
amúgy még egy kis kiegészítést, nem teperésről van szó, csak szeretnénk nyugodtan elleni a mi kis családunkkal anélkül, hogy x család hülyének néz minket, vagy a gyerekemet (mert a gyerekemmel való bájolgás is becsapás, ha kutyába veszik a hét többi napján amikor nincs közönség aki nézze)
2016. nov. 9. 15:31
 19/51 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy nem fog tetszeni a válaszom, de én nem erőltetném velük a kapcsolatot. A rokonok meg azt gondolnak amit akarnak.
2016. nov. 9. 15:33
 20/51 A kérdező kommentje:

jó oké utolsó (köszönöm azért ezt a választ is, hisz a kérdés, helyre lehet-e hozni), ezt is írtam kérdésbe, mert sokan mondták (bár nyilván nincsenek iylen helyzetben), de én meg bánom...mert azt hittem megszületik gyerekünk és talán "mindenki felnő a témához"....aztán nem....egyre rosszabb lett :(

tehát lehet sajnos hagyni kell... bár érdekelt volna, ha valakinek volt ilyen ügye, helyre jött-e valaha.

2016. nov. 9. 15:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!