Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Szerintetek ha egy nő oda...

Szerintetek ha egy nő oda költözik a férje családjához, akkor köteles az anyósa és a sógornője szabályai szerint éljen?

Figyelt kérdés

Oda költöztem a férjem családjához,fel újítottuk közösen a hátsó házat és most azt lesik a sógornőm és anyósom is,hogy én mit főzök,mit vásárlók és hogy mennyi pénzt költők. Tudom mindenki azt mondja,hogy minek költöztünk oda, de egyenlőre nem telik saját házra.Amikor szabadok vagyunk a ferjemel közösen gyakran megyünk kirándulni,vagy éppen strandolni fedett medence stb.... és a mi nap hallottam,hogy a sógornőm panaszkodott anyósomnak,hogy már megint el megyünk a hétvégére,pedig most csak az én szüleimhez megyünk hétvégére. Eszembe jutott az is,hogy lehet azért haragszanak ránk,mert már a férjem nem ad bele a közös számlába,mert mi nekunk külön van minden számlánk rezsi és mi azt külön fizessük. Már voltak ilyen

beszólási a sógornőmnek és anyósomnak egyaránt,de mindenek a teteje az volt amikor disznót vágtunk a férjemmel( szüleimtől kaptuk a disznót) és mintha én ott se lettem volna,anyósom és a lánya úgy parancsolgattak a férjemnek,hogy ezt ide kell tenni,azt meg oda,ebből ezt kell csinálni,abból azt.Azt hittem,hogy felrobbanok a méregtől. Még jó pár év mire saját lakásunk lessz,addig is hogyan értessem mmeg anyósomnak és a lányának,hogy mi külön életet szeretnénk élni és hogy mivel a fia megnősült had mondjam már én meg,hogy mikor hová megyünk. Szerintetek azzal,hogy én oda költöztem köteles vagyok úgy táncolni ahogyan ők fütyülnek? Ne értsétek félre nem egy gonosz házi sárkány vagyok de had döntsem már el hogy mit vásárlók,hogy mit főzök,és hogy hová megyek a saját férjemmel.

2016. okt. 1. 11:48
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
21%
Egy újabb gonosz anyós kérdés.
2016. okt. 1. 13:00
 12/23 anonim ***** válasza:
57%

Ha van egyezség, akkor azt jó lenne írásos formában is rögzíteni, beleértve azt is, ha valamilyen ellentételezést várnának érte, mekkora telekhányad jár hozzá, hogyan oldjátok meg az odajutást (szolgalmi jog pl. anyósék telkén keresztül.) Onnantól tiszta ügy, többet nem várhatnak el, az a ház a ti portátok, le is keríthetitek a telket, senki más nem parancsolhat és intézkedhet ott. A ház a férjed különvagyona, amit ráköltöttetek, az viszont közös.

Addig csak úgy állíthatod le őket, ha a sarkadra állsz, és a férjed is kiáll melletted. A magánéletetekhez semmi közük nincs.

2016. okt. 1. 13:09
 13/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek
2016. okt. 1. 13:24
 14/23 anonim ***** válasza:
25%
#13 csak ezt ennyire jogilag kezelni, amikor ők alapvetően rendesek voltak, hogy odaadták ezt nem biztos, hogy barátságos gesztus.
2016. okt. 1. 13:29
 15/23 anonim ***** válasza:
87%
Hát, pedig vagy megszoksz vagy megszöksz. Ők vannak jobban otthon azon a telken, akármennyire is a férjedé a hátsó ház. Ha nem tudjátok normálisan rendezni az erőviszonyokat, akkor neked kell onnan elmenni, mielőtt elmérgesedik, nem nekik. Ezt csak belátod. Azért az nem úgy van, hogy új asszony jött a portára, a másik kettő meg bújjon el. Vagy belesimulsz a családba te is, vagy ki lesztek készítve, és akkor a házasságodnak is annyi. Ez így tényleg megéri neked? Nem kakaskodni, meg idegbajoskodni kell, hanem leülni normálisan és megbeszélni, tisztázni, hogy mi merre. Ha nem megy, akkor 'viszonlátás...
2016. okt. 2. 11:36
 16/23 anonim ***** válasza:
Az előttem szóló elolvasta egyáltalán a kérdéshez tartozó leírást? Költözz el, ez megint a 12 évesek lelkivilága: megyek világgá!
2016. okt. 2. 11:52
 17/23 anonim ***** válasza:
#14-es, eleve egy fillért nem fektettem volna bele, amíg nincsenek hivatalosan tisztázva a tulajdonviszonyok. Igen, rendesek voltak, a kérdezőéknek meg nincs annyi pénzük, hogy lapáttal szórják a máséra. Úgy ne legyen "rendes" senki, hogy továbbra is jogot formál arra, amit elvileg odaadott, és felhatalmazva érzi magát odamászkálni és rendezkedni.
2016. okt. 2. 12:11
 18/23 anonim ***** válasza:
Persze, hogy elolvastam. Meg kell beszélni a problémákat, le is írtam. Aztán vagy sikerül, vagy nem. Látom, hogy a másik piszkálódik. De attól még ők vannak otthon, az ő családjuké a porta. Az csak egy dolog, hogy a kérdező férjéé a másik ház. Ha nem tudnak elfogadni, vagy nem bírjátok elviselni őket, nektek kell elmenni, vagy eladni az egész kócerájt. Mindenki szeretne nyugodtan élni, ők is, ti is. Ha ez nem megoldható együtt, akkor ugyan milyen más lehetőséget láttok a költözésen kívül? Nem tán majd az a család megy el, akié alapból volt az egész. Ha nem bírnak magukkal, szomorú, de továbbra is ők vannak otthon. Ha te nem bírod ott, vagy neked nem jó, akkor te lépsz le.
2016. okt. 2. 14:12
 19/23 anonim ***** válasza:
Látom, fogalomzavarban szenvedsz. A másik ház a férjé. Pont. Innentől milyen alapon szólnak bele még a főzésbe, meg az otthonról való elmenetelbe is? Ha elolvastad a kérdést, akkor értelmezni nem tudod.
2016. okt. 2. 14:24
 20/23 anonim ***** válasza:

Jó, akkor építsenek kerítést meg saját kapubejárót!

Értem én, hogy a másik fél piszkálódik! De ezért nem kell egymás szájába költözni. Nem is értem, mit várt. Gondolom, előtte is tudta, hogy milyenek. De, ha a megbeszélés nem válik be, akkor valakinek költözni kell. Te nyűglődnél ott ilyenek között? Nyilván nem, meg nyilván senki sem. Az menjen, akinek kevesebb köze van hozzá, az meg a kérdező. Ha nem bírnak békében meglenni, mindegy, hogy melyik csinálja a fesztivált, akkor nem kell ott maradni. A házasság a fontosabb, vagy a szoba-konyha a kert végében?

2016. okt. 2. 14:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!