Mit tegyek ha már végképp nem bírom elviselni a férjem nővérét?
Ok, csak kamu, de tegyünk úgy, mintha...
Szegénykém, nagyon sajnállak, szánalmas egy életed van. Nem is lehetnél gyerekesebb, rosszindulatúbb és irigyebb.... :-( Tulajdonképpen neki minden megadatott, amit te szeretnél és ezért mérhetetlenül utálod. Még jó, hogy nem szégyelli magát, hogy szeretik és vannak gyerekei. Én sem kérdeztem végig minden családtagot, hogy ugyan adhatom-e az általam kedvelt nevet, vagy valaki már lefoglalta (?) Szedd rendbe az életedet, önbecsülésedet, önbizalmadat és ne mások ítéletén, meg szeretetén keresztül határozd meg magad...
A sógornődet meg hagyd békén, neki semmi köze a te nyomorodhoz....
Irigy van arra, hogy neki összejött a baba. És mi közöd van ahhoz, hogy hogyan nevezi el a gyerekét?? Te is majdnem olyan vagy, mint ő. Meg ha a férjed többet foglalkozik vele, mikor együtt a család az miert baj? Gondolom nem mindig az ő fenekében ül,de ha nem kedves vele,akkor el lesz kiáltva kaki alaknak.
Én sem bírom az ilyen fajta nőket, de elviselem őket.
Te is adhatod ugyanazokat a neveket, amiket ő adott a sajátjainak, már csak azért is, mert gondolom a családnevük különböző lesz.
Azt nem tudom, hogy mit értesz csicskáztatás alatt, de felnőtt vagy, miért hagyod? Egyszerűen nem csinálod és kész.
"Mások értékei láttán ébredt ellenséges indulat, amely önmagára nézve rossznak látja a másik lelki vagy anyagi javait. Gyümölcse a káröröm. Az irigység rejtettebb megnyilvánulásai:
az irigy ember nehezen viseli mások tudásban, tiszteletben, világi javakban vagy az életszentségben való gyarapodását;
elhúzódik a szerencsés embertől, örül, ha az bajba jut;
szívesen hallgat megszóló és rágalmazó beszédet;
mások dicséretét kisebbíti, kedvetlenül és közönyösen beszél róluk, jó cselekedeteiket túlzott iróniával magasztalja, s ezzel eltorzítja;
a másokat dicsérő beszédet kedvetlenül hallgatja, félbeszakítja, gúnyt űz belőle, vagyis akadályozza a tisztelet születését iránta;
a jót elhallgatja, vagy félremagyarázza, a jó szándékot kétségbe vonja."
Tudtad-e, kedves kérdező, hogy az irigység a hét főbűn egyike. Nem szívesen lennék a sógornőd...:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!