Hogyan kezeljünk egy túl ragadós szülőt?
A megfogalmazás nem egészen pontos. Mi 5 éve vagyunk egy pár, 2 éve együtt is élünk. Esküvő is lesz hamarosan. 28-30 évesek vagyunk. Az én családom más megyében él, velük ritkán találkozunk. A párom szülei elváltak, anyukájával szorosabb a kapcsolata, ő ugyanabban a városban él, ahol mi.
Elvált és egyedül él, tartós párkapcsolata, normális baráti kapcsolatai nincsenek, nem is ismerkedik. Viszont egyedül nem tud mit kezdeni magával, állandó társaságot igényelne.
A párom hétközben 2-3 alkalommal mindig felugrik hozzá kb. fél órákra, ha van ideje. Én nem, mert kötekedő és mindenbe beleszól, de ez most nem is lényeges. A páromnak és az anyukájának van egy pici tanyája is, ahol közösen dolgoznak minden szombaton. Tehát minden szombatot együtt töltenek kora reggeltől, késő estig szinte. Időnként ilyenkor én is velük vagyok.
Szerintem ez abszolút nem kevés idő, amit a párom az édesanyjával tölt.
Viszont folyamatosan nyaggatja az anyukája, hogy vasárnaponként is menjünk el vele különböző helyekre kirándulni. Ha a barátainkkal csinálunk programot, akkor is jönni akar, és vérig van sértődve, ha őt nem hívjuk, akár egy sima biciklizésre.
Nekem viszont ez túl sok. Egyrészt nem érzem úgy, hogy egy nálam 22 évvel idősebb emberrel kellene töltenem a szabadidőmet, mintha haverok lennénk, pedig nem vagyunk azok. Másrészt én is szeretnék adott időt a párommal kettesben eltölteni, és nem édeshármasban az egész hétvégét a kedves édesanyjával együtt. (Szombatonként a kinti munkájukból kifolyólag mindig együtt vannak. Tehát, ha ilyenkor a párommal szeretnék lenni, egész nap hármasban vagyunk.)
Most utoljára szépen elmondta neki a párom, hogy nem vegyünk vele x és y helyekre vasárnap, mert ketten akarunk lenni. Anyuka erre jó dühös lett és kicsit meg is sértődött.
A párom hugáékkal ugyanezt csinálja, folyton a nyakukra járkál. Ott most született kisgyerek, és szinte állandóan ott akar lenni. Ha lemondanak egy vele tervezett közös programot, mert pl. más rokonok mennének hozzájuk babalátogatóba, dühöng.
Én tojok az egészre, de a páromon látom, hogy őrlödik a folytonos érzelmi sarolásai miatt. Én viszont nem vagyok hajlandó a szabadidiőnket, amit egymásra fordíthatnánk, folyton egy 3. emberrel is megosztani. Nincs is igényem egy másik nővel rendszeresen, egész nap! együtt lenni.
Nem arról van szó, hogy nem lehet meglátogatni a szülőket. Más párok is járnak a szülőkhöz minden hétvégén, de nem egész nap vannak ott, hanem kb. 2 óra hosszára. Ez a nő viszont egyedül abszolút nem találja fel magát, egyetlen délutánra sem. Barátok és pár nélkül meg úgy tapadna ránk, mint egy pióca.
Mit lehet ilyenkor tenni? Köszönöm annak, aki végig olvasott.
Nem opció a távolabbra költözés?
Egyébként meg a heti fix teljes nap is az a kategória, amit én már nem tudnék elviselni, szóval durva, hogy anyuka még ezen felül is követelőzik (úgy, hogy a fia hetente többször is még beugrik hozzá). Mi lesz, ha jön(nek) a gyerek(ek)?
Amit lehet tenni (szerintem): a pároddal megbeszélitek, hogy kettőtöknek mi az, ami belefér, és onnantól ezt úgy kezelitek, mint ha kőbe vésték volna. Ennyi. Anyuka hisztijével pedig nem törődtök, ez előbb-utóbb úgyis enyhül, HA egyszer sem engedtek.
Amíg nem álltok ki magatokért, ő úgy veszi, hogy ő meg a fia A CSALÁD, te pedig egy mellékes körülmény vagy csak, akinek egyedül kell alkalmazkodnia (anyukához).
Köszönöm szépen a válaszokat. Távolabb a párom nem szívesen költözne, mert ami itt van neki tanyája, ott a birtok művelésébe a szívét-lelkét beleadja, ez a legkedveltebb hobbija már vagy 10 éve. Igazából nem azért vannak együtt nonstop szombaton, mert az édesanyjával akar lenni, hanem, mert kint akar lenni a tanyáján (anyukája kertje is ott van, ő meg a kertje véget jár ki.)
Tehát inkább munkából kifolyólag, persze ez a munka hobbi is.
Én is azt érzem, hogy ez az asszony azt veszi alapnak, hogy ŐK egy család, a gyerekei két párja, meg mint két mellkékes körülmény. Holott már nem is vele élnek ezek a "gyerekek". Nekem a szombatokkal nincs bajom, mert nekem is van olyan hobbim, amit a párom nem kedvel. Viszont arra van igényem, hogy a hétvégéből a vasárnap csak a miénk legyen.
Igyekszem megfogadni a tanácsokat és következetesnek lenni abban, hogy mi az, hogy a "mi saját időnk", és azt tényleg úgy alakítani, hogy az legyen.
A páromnak már keményen megmondtam, hogy nem azért jöttem vele össze, hogy őt meg az édesanyját kísérgessem, és ha egy másik nővel akarnék együtt lenni, akkor anno nem férfit keresek magamnak. Ezt meg is értette. De elég érzékeny ember, és nagyon nehezen viseli az anyukája érzelmi kitöréseit. Arra is volt példa, hogy hasonló körülményben holt komolyan előadta nekünk, a temetésén majd milyen zenéket akar (már a párom anyukája). Ez szerintem érzelmi zsarolás.
Persze, hogy az. És addig megy el, ameddig ti hagyjátok.
Na de ha a párod 100%-osan melletted áll, és erős "csapat" vagytok, akkor a következetességgel talán vissza tudjátok fogni picit anyukát. Sok sikert :)
3as vagyok
Nekünk is ott volt minden,stabil munkahely,saját ház,hatalmas kert,barátok.
De tudtam,ha nem költözünk,azt nem birja ki a kapcsolatunk,sosem veszekedtünk azon kívül hogy már fizikailag rosszul voltam az anyja gondolatától is.
Eladtunk mindent,200 km-re kerestünk állást,házat. Eltelt 4 év,imádok itt élni,férjem szintén. Ugyanugy van nagy kert,melo jobb is,barátok is.
És már nem ráz ki a hideg a gondolattól hogy havi egyszer megyünk egy napra,mert tudom hogy megyünk jövünk,egy hónapig megit nem kell. (Telefonon én soha nem beszélek anyóssal)
Igazából vissza is lehet ám ezt fordítani. Több igazság lesz benne.
Adott egy 25 éves fiatalember, akire rárágad egy 2 évvel fiatalabb nő, aki látja, hogy rendes ember kell, hogy legyen, mert szereti az anyját, törődik vele.
3 év alatt eléri, hogy összeköltözzenek, de további két év nem elég arra, hogy feleségül is vetesse magát.
Megölni nem meri a férfi anyját, de mégis egyedül akarja birtokolni a férfit, hogy jól kihasználhassa, minden pillanata fölött uralkodhasson.
Nem akar azzal a "3.emberrel", egy "másik nővel" osztozkodni, aki fölnevelte NEKI a férfit. Hiszen, mi köze már a fiához, ő már rátette a kezét.
KI is itt a ragadós?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!