Vérrokonnak, rokonnak számít-e a az negyedunokatestvériség?
Kb. egy fél éve vagyok együtt a barátommal. A jókezdetekkor kiderült ez a rokoni kötelék. Ötöd- vagy negyedunokatestvérek vagyunk. (most nem tudom pontosan) Egy kis városban élünk szóval ez elég gyakori, hogy valamilyen módon van kapcsolat egyes családok közt még ha nem is tudnak már róla. Akkor elvetettük a dolgot de most újra feljött és kiderült, őt ez feszélyezi. Nem szeretném, hogy emiatt tönkremenjen a kapcsolatunk. Mit tegyek? Megvetendő-e az ilyen kapcsolat? Vagy csak ő tart ettől ennyire? Át tudnám-e valahogy segíteni ezen, hogy mindketten jól érezzük magunkat együtt? Nem szeretném ezt feladni :(
18/L
jogilag nem számít annak. Szerintem amúgy sem, én le sem tudnám vezetni hogy jön ki.
Rákerestem közben, lehet szégyen de én az ükszüleim nevét sem tudom, nem hogy a le-fel menőiket.
Rokonnak számít. Vérrokon az, akivel van közös felmenőtök.
Első unokatestvér az, akivel a szüleitek tesók, vagyis van közös nagyszülőtök. Másod unokatestvér az, akivel van közös dédszülőtök, tehát a nagyszüleitek testvérek. Szerintem ez még a gáz kategória.
Harmad unokatestvérek vagytok, ha van egy közös ükszülőtök, tehát a dédszüleitek testvérek.
Ez már csak picit necces genetikailag.
Negyed unokatesók azok, akiknek az ükszülei testvérek, tehát van egy közös vakszülőjük. Ötöd unokatestvérek azok, akinek a vakszülei testvérek, és van közös ősszülőjük. De ezt a legtöbb ember már vissza sem tudja követni, hiszen sokan még a dédszüleikig sem tudják visszavezetni a családfát.
Először mindenképp tisztáznám a rokoni fokot, és negyedunokatestvérségtől már nem aggódnék.
# 8: gáz, nem gáz, de a másod unokatestvérnél már lehet akkora genetikai keveredés, hogy abból egészséges gyerek is születhet. Tessék, itt van, a webbetegen is megválaszolva:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!