Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Egy átlag embert mi készteti...

Egy átlag embert mi készteti arra, hogy családot vállaljon?

Figyelt kérdés

Most nem a gazdagokra,illetve azokra a vállalkozókra gondolok,akiknek másik keresik meg a pénzt,hanem átlagos dolgozó emberekre,akik napi 8-12 órát dolgoznak,és max hétvégén jut idejük pár óra minőségi idő a családjukkal.

És még ők a szerencsésebbek.

Sokan csak élnek egymás mellett,aztán nem is élik meg a családdal várható örömöket.

A szülők egymással vitáznak,a anyósok-apósok beleszólnak az életükbe,aztán amikor a gyerekek nagyobbak lesznek velük is csak vitáznak a szülők(jobb esetben).

Az ismerős körömben a legtöbb család ilyen,mindenhol ez megy.Többnyire az anyagiakon veszekednek,de ha nem azon,akkor generálják maguk körül a feszültséget.

Én már gyerekkorban is azt vártam,hogy felnőjek,és egyedülálló lehessek.

Volt 1-2 ember is a környezetemben,akik szinglik maradtak,és valahogy őket mindig kiegyensúlyozottabbaknak,nyugodtabbnak láttam...

2016. márc. 5. 04:06
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
Az idő kitöltése?:D A gyereknevelés azon része, ami tényleg viszonylag sok időt igényel, igazából olyan 14-15 év, vagy még annyi se. Jönnek a barátok, szerelmek, szép lassan szakadozik a köldökzsinór, ez így természetes. Persze vannak beszélgetések (normális családban), de messze nem tölt annyi minőségi időt a kamaszodó a családdal, mint egy kisgyerek. Ha valaki csak ezért vállal családot, az elég butuska, a többség (remélem) messze nem ebben gondolkodik.:-) Ritka az, hogy valaki kizárólag gyereket nevel, úgyhogy még ezt sem lehet felhozni, hogy "valami eredményt akar felmutatni", ugyanúgy dolgozik, mint bárki más. A szinglik között sincs több világmegváltó tudós, valamirevaló művész, mint a családosok között, bár megjegyzem, emberi életet létrehozni, boldog, értékes emberré nevelni talán nagyobb tett, mint egy fokkal feljebb lépni a vállalati szamárlétrán.:-)
2016. márc. 5. 14:00
 22/40 anonim ***** válasza:

Persze, hogy nagy dolog, de értékes, becsületes, őszinte embert nem mindenki nevel. Sőt. Baromi kevesen vannak.

Emberek vagyunk, hibákkal. Nem lesz mindenki szent, csak mert gyereket nevel. És továbbra is állítom, hogy ha valaki, akinek most van gyereke, elképzelné, hogy mit csinálna, ha nem lenne... unatkozna. Nem váltaná meg a világot, de szembe kéne néznie önmagával, a saját céljaival, vágyaival. Akkor is, ha úgy dönt, hogy feladja. Helyette lefoglalhatja a szülői értekezlet.

2016. márc. 5. 15:55
 23/40 anonim ***** válasza:
Én már elképzeltem egy párszor, és azt kell mondjam, biztos, hogy nem unatkoznék - azt csak akkor szoktam, ha valaki untat, és nem tudok tőle gyorsan megszabadulni.:-) Viszont azok az élmények, amiket a gyerekekkel átéltem, nagyon hiányoznának. Nagyjából be tudom lőni, hol tartanék a karrieremben szingliként, mindössze 1 lépcsőfokkal maradtam el, úgyhogy sokat nem vesztettem se én, se más. Úgy vélem, többet tettem a világért azzal, hogy felneveltem 3 klassz gyereket, belőlük még lehet akármi, a feltételeket biztosítottam hozzá.
2016. márc. 5. 16:08
 24/40 A kérdező kommentje:

" a vállalkozókra gondolok,akiknek másik keresik meg a pénzt"

Látom nem tudsz szöveget értelmezni.

Én nem egyéni vállalkozókra gondoltam,hanem akik alkalmazottat tartanak.

Anyám egy kisboltban dolgozik,ahol a tulajok nem dolgoznak,hanem alkalmazottakat tartanak.Gyakorlatilag semmit nem csinálnak,és jön a pénz...

Ilyen emberekre gondoltam.Nem az egyéni vállalkozókra.

2016. márc. 5. 17:39
 25/40 A kérdező kommentje:

"A mai családalapítások jelentős részének oka a társadalmi nyomás.

Anyuka, apuka, nagymama, szomszéd, kérdezgeti, hogy mikor lesz már esküvő, baba, akkor bizony csinálni kell."

Ezzel teljesen egyetértek.Nagyon sok ilyen embert ismerek,akik utólag bevallotta,hogy nem is akart soha gyereket,csak valaki nyomására vállalta.

2016. márc. 5. 17:41
 26/40 A kérdező kommentje:

"Több oka lehet.

1. Környezeti nyomás. Szülők,médi,rokonok,haverok folyamatos,idióta kérdései,hogy mikor jön a baba,meg,hogy már ti sem lesztek fiatalok,...

2. A pénz. Sok a megélhetési szaporodó. Lásd a "C" kisebbség vagy a CSOK.

3. Sokan csak a párjuk kedvéért házasodnak és babáznak. Egy nőnek nehéz beadnod,hogy nem kell esküvő és baba. :(

4. Felelőtlen idiotizmus! Nincs realitásérzet. Lásd,sok csóró átlagember,akinek kajára alig telik,de Ájfos 6 gold plusz edisön a telója és 40-ért vesz Nájké cipőt melóba járni."

Nagyon jól összefoglaltad.

Az egyik ismerősömnek is most vetélt el a felesége a 3.gyerekkel,a CSOK-ra pályáztak,és a bunkója,már másnap azt kérdezte az asszonytól,hogy "mikor jöhet a következő".

De a többire is tudnék bőven példát írni.

2016. márc. 5. 17:43
 27/40 A kérdező kommentje:

"ezért nem is teljesen önzetlen cselekedet az utódok gondos nevelése."

Én ezt értem.Vannak ilyen indokok is.De bármi áron?

Akkor is ha nem jut semmire vagy rengeteget kell dolgozni érte?Akkor mikor éli meg az ember a családdal járó örömöket?(már ha vannak).

2016. márc. 5. 17:45
 28/40 A kérdező kommentje:

""Normálisabb nők többsége legkésőbb 30 éves kora körül már gyereket akar" "

Inkább úgy fogalmaznék,hogy a legtöbben ilyenkor kezdenek el kapálózni,hogy már nem olyan kelendőek,nem válogathatnak,így belemennek a gyerek dologba,csak hogy valamivel magukhoz láncolják a párjukat.

Ha nem lenne öregedés,akkor buliznának,hidd el 50 éves korig is.Nem azért vállalnak sokan max ekkor gyereket,mert annyira vágynak rá,hanem mert tudják,hogy később már nem lehet,és besokallnak,és inkább belekényszerítik magukat.

A legtöbb embernek még 30 körül nincs is normális egzisztenciája a gyerekvállalásra.

2016. márc. 5. 17:49
 29/40 A kérdező kommentje:

"A szinglik között sincs több világmegváltó tudós, valamirevaló művész, mint a családosok között, bár megjegyzem, emberi életet létrehozni, boldog, értékes emberré nevelni talán nagyobb tett, mint egy fokkal feljebb lépni a vállalati szamárlétrán.:-)

"

Érdekes,a történelem során sok tudós volt,akinek sosem volt családja.

A családosok között kevesebb a vérbeli karrierista.

Az meg,hogy szerinted mi a fontosabb,mondjuk sokadik millióként gyereket vállalni,vagy mondjuk kutatóként a rák ellenszerének megtalálásán dolgozni egyéni megítélés kérdése.

2016. márc. 5. 17:51
 30/40 A kérdező kommentje:

"És továbbra is állítom, hogy ha valaki, akinek most van gyereke, elképzelné, hogy mit csinálna, ha nem lenne... unatkozna."

azért,mert nincs hobbijuk.

mellesleg ma gyerek nélkül is bőven elfoglalt az ember,még csak karrieristának sem kell lenni hozzá.

Aki azért vállal gyereket,mert ő unatkozik,annak a gyereknek régen rossz.

2016. márc. 5. 17:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!