Nő létemre mérnöknek tanulok, mérnökcsaládból származom, párom viszont fizikai munkás. Ezt a családom nem nézi jó szemmel, lenézik és előítéletesek, amit nehéz megemésztenem. Mit tehetnék?
"LEHET hogy intelligensebb mint te !"
Lehet, csak baromi kicsi a valoszinusege. Az is lehet hogy holnap az utcan a fejemre esik egy repulogep.
Apukám gépészmérnök, anyukám vegyészmérnök, bátyám és én Gépészmérnök. Családi vállalkozásban dolgozunk mindannyian. A bátyám barátnője Környezetmérnök. Az én párom fizikai munkát végez. Mégis jobban szeretik a szüleim az én páromat mint a tesómét. Teljesen megértjük egymást, soha nem volt még vitánk az elmúlt 5 évben arról, hogy nekem diplomám van, neki pedig egy szakmunkás végzettsége.
Ha 6 általános végzettsége lenne akkor is elfogadnám, mert nem a végzettsége miatt szeretem. Ha a szüleim sem fogadnák el az sem érdekel, mert én szeretem. Akár még a vállalkozást is ott hagynám miatta.
26/N
"Igen, mindenki ismer olyan diplomást, aki nem nagyon okos. Meg olyat is, aki mondjuk okos, de emberileg nem nagy szám. ÉS??? Ebből mi a franc következik? "
Ebből az következik, hogy nem kell azonnal lenézni mindenkit, aki nem rendelkezik diplomával, vagy kétkezi munkát végez, és nem kell automatikusan primitív állatként kezelni.
"Azért azt ne mondja nekem senki, hogy ha valaki tényleg eszes, akkor fizikai munkát fog végezni!"
Attól hogy valaki eszes, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy élvezne egy irodai munkát, akármennyire is jól fizet. Sok diplomás ismerős is simán "kétkezi" munkára vágyna, nem árú feltöltésre a Tescoban, hanem ilyen-olyan kreatív mesterségre...csak tudja hogy abból nem élne meg. De sok olyat ismerek, aki otthagyta a francba az egyetemet, mert jobban szeret pultosként dolgozni egy kocsmában, vagy inkább kezel cnc gépeket.
Főleg hogy egy mérnöki diploma sem jelent manapság kimagasló fizetést.
"Hobbija a programozás és a kibernetika, de a választott munkája a teszkós árufeltöltés, mi? Ja, nagyon hihető..."
Ha a hobbija a programozás, akkor azt fogja csinálni. De ha mondjuk hobbija a kemence/kandalló építés (ami ráadásul jó biznisz), akkor azt jobban fogja élvezni mint egy jogi diplomát.
Nálunk hasonló a helyzet, nekem diplomám van, a páromnak érettségije sincs. Anyukám pont karácsonykor közölte vele, hogy az a férfi, aki nem tudja eltartani a feleségét, az nem igazi férfi... szóval egy darabig nem látogatjuk meg őket, az tuti. Nagyon betalált a beszólás, mert én keresek többet, ami köztünk nem okoz gondot, de nyilván bánt, ha ilyet mondanak. Ő nem is mondott rá semmit, de rosszul esett neki.
Szerintem más megoldás nincs, csak megtanítani a családot, hogy ne szóljanak bele a dologba. Illetve mi egyre ritkábban látogatjuk meg őket. Nem hiányoznak a beszólások..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!