Nektek vannak potyázó rokonaitok?
Nekem van 2 unokatestvérem, akik 40 évesek és amikor hazajönnek látogatóba folyton úgy jönnek, hogy ingyen legyen szállásuk, mivel a nagymamájuk már meghalt, addig vele laktak.
Mikor jönnek akkor tök természetesnek veszik, hogy nálunk alszanak, mikor mondjuk, hogy nincs helyünk akkor benyögik, hogy "jaj akkor majd a szüleim ágyában alszanak és kész".
Mikor legutóbb itt voltak és elmentünk busszal a városba, akkor infantilis gyerekhangon mondták, hogy "jaj hát ebbe a cukrászdába jártunk, mi , miért nem megyünk oda, hátha adnak hitelre fagyit", mondtam hogy ma épp zárva vannak, úgy hogy szerencsére nem mentünk.
Nekem nem lenne bajom velük, de olyan szinten gyerekesek és üvöltenek.
Azután voltunk egy vidéki panzióban és természetesnek vették, hogy apám és a nagybátyám fizeti a szállásukat.
Kihasználnak titeket, mert tudják hogy némi előadom a szerencsétlent megsajnáljátok és adtok nekik mindent ők meg belül röhögnek magukba és nagyban tesznek rá hogy ti mi mindent megtesztek értük és nem nekik kell tenniük azért hogy kikapcsolódjanak.
Egyszerűen nemet kell mondani és lehet megsértődnek de egy idő után tanulnak belőle. Én 2 évig viseltem el a barátnőm nővérét és annak a totál értelmiségi barátját amikor havi szinten lejártak hétvégére akkor mintha otthon lennének úszott a fürdőszoba a kifröcskölt víztől mert zuhanyozni normálisan nem képesek, sosem mosogattak el maguk után semmit jó vendégtől nem várjuk el hogy segítsenek de amikor önállóan lemennek a konyhába esznek önállóan és otthagynak mindent mint a kiskirályok én ezt untam meg. Arról nem is beszélve hogy szó nélkül felzabáltak nálunk majdnem minden kaját és általában vasárnap kora reggel indultak haza hogy délutánra hazaérjenek hogy otthon még legyen idejük erre meg arra akkor utána szembesültünk vele hogy alig van kajánk akkor irány a bolt ugye. De mióta van ez a vasárnapi kötelező bezárás akkor ugye ez sem kivitelezhető és hiába vásárolunk be előtte többet ők látják és annál többet esznek, sőt 3 hónapja már úgy dugdostam a kaját a garázsban lévő kis hűtőnkbe amit csak azért üzemeltem be hogy legalább hétfő reggelig legyen valami kis felvágott meg 1-2 dolog hogy ne munkába menet kelljen kaját venni és ha délutános vagyok nekem se kelljen 1 órát bevásárlással szenvednem délelőtt hogy megtudjak főzni munka előtt szépen nyugodtan. Nekem ez lett sok és a barátnőmnek is. Most karácsonykor is akartak jönni mi meg közöltük hogy nem mert 23-25 reggelig az én szüleimnél leszünk, utána meg megyünk le a barátnőm szüleihez és majd ott találkozunk velük akkor látjuk egymást és ennyi.
Persze ezzel az egésszel nem lenne ekkora probléma ha ők egyszer viszonozták volna ezt a vendéglátást amit mi tettünk értük. Mi akárhányszor 2-3 havonta egyszer úgy döntünk lemegyünk sokszor jönnek a kifogásokkal hogy jaj most ne jaj most dolgunk van jaj most nincs semmi. 2015 augusztusába utaztunk le oda 1 hétre nyaralni a barátnőmmel mert jó helyen laknak és a barátnőm kíváncsi volt ott pár dologra ami engem is érdekelt. Akkor ugye ő is húzták a szájukat én felajánlottam hogy adok nekik 30 ezret abból vásároljanak meg főzzenek 1 hétre ami fele annyiból kijött volna így kerestek potyára 15 ezret még de nem ez sem tetszett még be is vásároltam hogy legyen minden sőt az autójukhoz is szereztem pá dolgot bontásból hogy azt megcsinálom nekik mert nem értenek hozzá, de ez sem volt jó arról nem is beszélve hogy egyszer hajnali 5 kor keltem náluk mert éhes voltam nyitom a hűtőt erre a drága sógornőm felvolt háborodva, én meg egy szót nem szólhattam hogy nálam kirámolták a hűtőt. Nagyon örülök hogy a barátnőm belátta hogy igazam volt és végre sikerült lelki ismeret furdalás nélkül nemet mondania nekik. Sajnos tudom milyen ez nagyon pocsék anyósék is lázadtak karácsonykor hogy jaj miért kell ezt, de később 27-én mielőtt indultunk haza elém álltak és mondták hogy igazam van és bocsánatot kértek mert velük is ugyan ezt csinálták. Pedig 28-30 évesek és jó fizető állásuk van, nem hülyék meg semmi csak egyszerűen lusták és mindig elverik a pénzüket hülyeségre.
Az ottalvást nem értem. Nálunk teljesen normális, hogy ha valamelyik rokon a városba jön, akkor alhat nálunk. Ez hol potyázás? Ez a minimum. Elsüllyednék szégyenemben, ha jönne az unokatesóm vagy akárki és szállodába küldeném!
A többi tényleg gáz, de hát van ilyen. Nálunk szerencsére nem jellemző, de a tágabb családban előfordul.
Azt nem írtam le, hogy amúgy nem keresnek minket csak ha ingyen szállás kell. Régebben még volt, hogy engedélyünk nélkül "néztek körbe" a lakásunkban,
hátha találnak valami családi dolgot amit örökölhetnek. Mert az anyjuk telebeszéli a fejüket, hogy mi pénzesek vagyunk és mi vagyunk a rosszak. Ráadásul az apjuktól megkérdezték, hogy mikor lesz már végrendelete, mert valamit ők is akarnak és nincs pénzük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!