Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Tényleg az unokának kéne...

Tényleg az unokának kéne keresni a nagyit?

Figyelt kérdés
Az én nagy mamám minden unokáját látogatta de engem nem.Életemben talán 3 szor ha láttam .Nagyon öreg nem sok van neki hátra ,de nekem rosszul esik,hogy soha nem volt rám kíváncsi,hogy soha nem akart megismerni .Szerinte nekem kellet volna közeledni hozzá de azért egy kisgyerek nem tudd és ő elmulasztotta ezeket az éveket és ahogy nagyobb lettem én se kerestem .Úgy néz ki csak nekem esik rosszul .
2015. dec. 29. 16:09
 1/7 anonim ***** válasza:
85%
Nincs igaza. Ha kiskorodban másként állt volna hozzád, akkor most kérés nélkül is látogatnád. Így viszont mit vár?
2015. dec. 29. 16:22
 2/7 anonim ***** válasza:
84%

Az unoka-nagyszülő kapcsolatról elsősorban a nagyszülőnek kell gondoskodnia. Utána a szülőknek, hogy biztosítsák (engedjék) a találkozást, vigyék ők is a nagyihoz a gyereket.

De egy totyogótól senki nem várhatja el, hogy keressen egy olyan embert akivel szinte semmilyen kapcsolata. Ha pedig gyerekkorban nem alakul ki a kapcsolat, akkor nyilván későbbsem lesz rá igénye a gyereknek.

2015. dec. 29. 16:22
 3/7 anonim ***** válasza:
85%
Velem ugyanez van/volt, egyik nagyapám kb. 3 évente egyszer nézett felénk, kiskoromban sem láttam sokat, míg a többiek mindig jöttek hozzánk, vagy mi mentünk, kaptam csokit húsvétra, felköszöntöttek születésnapomon, stb., de ő, még a ballagásomra sem volt hajlandó eljönni, pedig semmi gondot nem jelentett volna neki. S amikor én nehezményeztem, hogy ennyire tesz a fejemre, akkor még én kaptam meg pár embertől a családban, hogy dehát én sem kerestem/keresem őt. Dehát hogyan kerestem volna, talán loptam volna el anyámék mobilját és zaklattam volna telefonon? Merthogy a szüleim se erőltették meg magukat, egyáltalán, hogy bármilyen kontaktot teremtsenek közöttünk. 25 év után is rosszul esik, de ha valaki nem akar az életünk része lenni, akkor nem kell erőlködni. Bohócot ne csinálj magadból senki miatt.
2015. dec. 29. 16:51
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezalatt a szüleid mit csináltak? Nyilván ők sem sokat jártak a mamához, aminek van oka, amit neked nem mondanak el.
2015. dec. 29. 16:51
 5/7 A kérdező kommentje:
De igen apám rendszeresen látogatja ha feljön pestre .Nekem kicsi koromba is feltűnt ,hogy minden unokáját látogatta de hozzánk nem jött.Anyámat nem csípi apám meg nem a kedvenc gyereke pedig apám ragaszkodik hozzá soha meg nem bántanná egy szóval se.
2015. dec. 29. 17:09
 6/7 anonim ***** válasza:
51%
Ha édesapád rendszeresen találkozott vele, téged miért nem vitt magával?
2015. dec. 29. 19:55
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha hiányzik és szeretnél még időt tölteni vele, akkor igen, nyiss felé. Ne firtasd, hogy kinek hogy kellett volna. Talán még választ is kaphatsz a kérdéseidre, megtudhatod miért nem kedvelt téged ugyanúgy, ahogy a többieket.

Ha ennél többet nem is kapsz már tőle, legalább letudod zárni.

Kisebb korban természetesen nem elvárható, hogy a gyerek közeledjen, hiszen a köteléket ki kell építeni.

Én is jól érzem a különbséget a nagyszüleim között. Van egy nagyim, aki az alkalmakon kívül sosem keresett, sokszor akkor is csak üzent, utólag pedig adott egy kis pénzt, amikor nála voltunk. Néhány éve sokat változott a hozzámállása, mert az enyém is változott felé. A rideg kapcsolatunkból egy szeretet teljesebb kötelék lett közöttünk. Én mindig gondoltam rá, ha valahol járok képeslapot küldtem neki, ha a környékére utazok, megoldom hogy beugorhassak hozzá legalább egy órára. Hálás lett ezekért a dolgokért. Mintha átértékelte volna a szeretet fogalmát így igazán idős korára...

A másik nagyim teljesen más. Ő kiskorom óta körberajongta az összes unokát, imádott minket, bármit megtett értünk, babusgatott, szeretgetett, rengeteget nyaraltunk nála. Elég volt elböffentenünk mire vágyunk és ő teljesítette (persze normál kereteken belül). A kis nyugdíjából is mindig megoldotta, hogy nekünk legyen egy kis csoki, ha megyünk, a kedvenc menük, stb. Az ő ölébe a mai napig odakuporodok, ha nála vagyunk, megöleljük, pusziljuk egymást, sosem volt rideg a kapcsolatunk, imádtam mindig is. Igazi mintanagyi, kívánni sem lehetne jobbat! :)

Nekem is fáj, hogy a másik nagyimmal máshogy alakult, de nem gondolom, hogy ez az én hibám lenne, azt viszont jó döntésnek tartom, hogy anno nyitottam felé, közelebb engedtem magamhoz és ezáltal ő is magához.

2015. dec. 29. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!