Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Nektek is van olyan rokon aki...

Nektek is van olyan rokon aki nem keres? Pl. Kereszt-szüleitek szoktak keresni, hívni titeket, vagy felköszönteni?

Figyelt kérdés
Nos, engem a keresztapám már 5 éve nem keres. még az érettségi ballagásomra eljött, azóta nem keresett, meg előtte se találkoztunk. Mikor kicsi voltam, akkor még találkoztunk keresett.. Kérdem én, az ilyen MIÉRT lesz keresztszülő? Én már nem fogom felkeresni, talán a büszkeség miatt, 1x próbáltam, de ki volt kapcsolva vagy nem vette fel... az érettségim után se hivott h hogy sikerült stb (pedig tudja a tel. számomat), aztán tök véletlen az utcán futottunk össze, én kb fel se ismertem. Nektek is van ilyen rokonotok , keresztszülőtök?

2013. júl. 30. 21:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Persze! A kereszt szüleimet 9 éves korom óta nem láttam. :) Nem oszt-nem szoroz a helyzet.

21/L

2013. júl. 30. 21:55
 2/12 anonim ***** válasza:
Engem az unokatesóim nem keresnek, hozzám se szólnak, de így, hogy ennyire nem közlékenyek, nekem sincs sok kedvem már őket keresni...
2013. júl. 30. 21:56
 3/12 anonim ***** válasza:
A keresztszüleim is ilyenek (bár névadóm volt csak, mivel ateisták vagyunk, de ők a "keresztszüleim"), illetve unokatesók, nagynénik, nagybácsik. Egyikükkel sem tartom a kapcsolatot, egy évben, vagy két évben egyszer találkozunk a nagyszülőknél, olyankor váltunk néhány szót. Nekem egyiküknek sincs meg a telefonszáma, de én nem is igénylem, hogy keressenek, sosem voltam ez a nagycsaládos "görög" típus. Nálam a család az anya, apa, tesók. A nagyszülők még beleférnek, de a többi nekem már csak ráadás és nem bánom, hogy nem kell velük kötelezően foglalkozni. Mindenkinek megvan a saját kis élete, én speciel nem érnék rá közel 50 rokonnal tartani a kapcsolatot napi/heti szinten. Azt az nagy összejövetelt is csak macerás megtartani a nagyszüleimnek, mert soha senkinek nem jó egy időpont, mindig megy a variálás, én már mondtam, hogy fejezzék ezt be és inkább hívjanak meg mindenkit külön külön, vagy kisebb társaságokba, mert ennek semmi értelme. Én nem is szeretek ezekre elmenni amúgy, mert lemennek a kötelező körök (szia, hogy vagytok, miújság veletek, de nagyok a gyerekek, milyen az iskola, a munka, jól éltek-e, stb.) utána meg senki semmiről nem tud beszélni, mert nem is ismerjük a másikat). Szóval szerintem embere válogatja. Van, akinek fontos a család, és az, hogy mindenkiről mindent tudjon, van aki meg már szinte a nevüket sem tudja a rokonainak, vagy azok gyerekeinek, vagy még nem is látta őket, pedig már lassan egyetemre mennek.
2013. júl. 30. 21:57
 4/12 anonim válasza:
Szintén, kb. én is 9 éves koromtol nem beszéltem kereszt szüleimmel, de van több rokon is akikkel nem tarjuk a kapcsolatot, valahogy ez így alakult...
2013. júl. 30. 21:58
 5/12 anonim ***** válasza:
Igen vannak közeli rokonaim akikkel csak temetéseken szoktam találkozni. Engem speciel nem érdekelnek....Nyilván én sem őket akkor minek bármit is erőltetni. Tudod rokonokat nem válogathatja az ember csak a barátokat:D
2013. júl. 30. 22:01
 6/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én keresztszüleim sem keresnek engem :(

Én szoktam felhívni őket. Ők felveszik ha hívom de maguktól nem keresnek.

Őket jobban érdekli az unokájuk mint én. De már hozzászoktam. 21/L

2013. júl. 30. 22:14
 7/12 anonim ***** válasza:

Keresztszüleim nem vér szerinti rokonok, csak messze lakott a családom, elég hirtelen volt a keresztelő és anyám épp jóban volt velük, aztán megszakadozott a kapcsolat, kiskorom óta nem láttam őket, mondjuk semmi kötődés nem alakult ki.

A rokonaim többsége így kifejezetten engem nem keres. Apámról csak homályos emlékképeim vannak óvodáskoromból, ("baleset" gyerek vagyok), az ő rokonait se ismerem. Anyai ágon nagynénémmel van valami kapcsolatféleség, nagybátyámékkal, unokatesókkal minimális vagy semmi, anyámat szokták keresni, szülinapomon, névnapomon csak nagynéném hív felköszönteni (és én is csak őt).

Elég sok rokonomat nem ismerném fel az utcán, mondjuk a távolság is közrejátszott, de nekem nem fura, ezt szoktam meg.

2013. júl. 31. 02:18
 8/12 anonim ***** válasza:
Igen, szerintem majdnem mindenkinek vannak ilyenek. Én vagyok a legkisebb a családban, régebben az unokatestvéreimmel nagyon közeli kapcsolatban voltam, de mindig volt közöttünk egy szakadás a korkülönbség miatt. Mikor még kicsi voltam szerettek rólam gondoskodni, aztán volt róla szó, hogy ha majd nagyobb leszek együtt járogatunk el, de mire elérkezett ez az idő ők már megállapodtak, házasság, gyerekek. Mindig egyre kevesebbet találkoztunk, aztán egy idő után már a karácsonyokra se jöttek el, mert lementek az apósékhoz vidékre, stb. Most tartunk ott, hogy gyakorlatilag csak temetésekre tud tényleg összegyűlni a teljes család. Sokáig nagyon fájt, de már megbékéltem vele.
2013. júl. 31. 03:04
 9/12 anonim ***** válasza:

Igen. Például az én keresztszüleim sem keresnek. Csak olyan alkamakkor találkoztunk az elmúlt majd 30 évben, hogy:

- elsőáldozás

- bérmálkozás

- ballagás

- ballagás

- esküvő

- temetés

Ennyi. Nem keresnek, nem jönnek. Semmi. De ez még semmi. A férjemet a saját nagyanyja sem keresi! Sőt, az esküvőnkre sem jött el....

2013. júl. 31. 08:04
 10/12 anonim ***** válasza:
Egyik rokon se ikeres engem személyesen, max anyukámat. Én nem szoktam beszélni se a keresztanyámmal, se az uncsimékkal, nem is érdekelnek
2013. júl. 31. 08:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!