Vissza kellenem fizetnem unokatestvéremnek a pénzét?
Nem...
Ha vesz tőlem egy kést és lábon szúrja magát azért nem én vagyok a felelős... remélem érted a hasonlatot.
egyáltalán nem kell visszafizetned.
De én visszafizetném neki egy családi összejövetelen úgy anyukák apukák tesók előtt. Aztán evvel le lenne rendezve, és soha többé semmiben nem közösködnék vele, 2 forinton se. Max ha meghív esküvőre kapna ajándékot, és annyi. és biztos megtartanám a 3 lépés távolságot. Aki ennyire kicsinyes, és rokonságra hivatkozva próbál visszaélni valamivel, jobb kerülni.
Nevetségesen gyerekes az unokatesód.
Ha majd valaki megveszi tőle az autóját, de az illető "elfelejt" elkanyarodni, és nekimegy egy fának és emiatt követeli vissza a pénzét, akkor majd unokatesód szemrebbenés nélkül visszaadná a kocsi árát egy sz@rrá tört kocsiért?
Ő neki kellett a jegy, megvette. Az, hogy elfelejtett elmenni (vagy nem akart elmenni), az teljes mértékben az ő felelőssége. A színházban/moziban sem váltják vissza a jegyet, ha odamegy, hogy elfelejtett elmenni, szerintem jól körbe is röhögnék.
Megmondanám neki is, meg az anyjának is, hogy nevetségesen ostobák, ha azt hiszik, hogy majd valaki visszaadja a pénzt egy MÁR használhatatlan dologért. Ez nem fair, és nincs az a hülye aki ebbe belemenne. Kérdező ne foglalkozz velük, ignoráld őket. Aki ilyen menthetetlenül ostoba, arra kár időt pocsékolni, de legalább kiderült, hogy az unokatesódnak nem érdemes semmit sem eladni vagy kölcsönadni.
Nem adnám vissza semmiképp.
Közölném vele, hogy ez nem így működik, hogy megvesz valamit akárhol, majd követeli vissza az árát úgy, hogy az adott termék már használhatatlan. Ez még egy jó terméknél is pofátlanság, hát még egy olyannál, amit már csak a kukába lehetne dobni...
Ő vette meg a jegyet, ő akarta megvenni, és ő nem ment el. Neked ebben semmilyen felelősséged nincs, mindegyik az ő saját döntése volt. Semmi joga visszakövetelni az árát, pláne úgy, hogy azt a jegyet már csak kidobni lehet. Ehhez csak józan paraszti ész kéne, de hát elnézve se unokatesódnak se az anyjának nincs ennyi.
nem kell kifizetned a jegy árát!
próbálja meg ott visszaváltani, ahol a jegyet vetted!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!