Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Vissza kellenem fizetnem...

Vissza kellenem fizetnem unokatestvéremnek a pénzét?

Figyelt kérdés
Volt egy színházjegyem, de közbejött egy másik program, amire jobban el akartam menni. Unokatestvérem megvette tőlem a jegyet, merthogy őt is érdekelte az az előadás. Majd vasárnap délelőtt váratlanul felhívott, hogy elfelejtett elmenni(!) rá, nem használta fel a jegyet, és kéri vissza az árát. Nem gondolom, hogy vissza kellene fizetni, de időközben már az anyukáink is összevesztek a dolgon (egyébként felnőtt, külön élő, dolgozó nők vagyunk). Az egész kezd paródiára emlékeztetni. Ti visszaadnátok a pénzt?
2015. dec. 9. 11:21
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
96%
Dehogy kell. Jesszus, ennyire nem lehet buta valaki. :D
2015. dec. 9. 12:24
 12/29 anonim ***** válasza:
97%
Mond, hogy elfelejtettél ezzel kalkulálni úgyhogy nem tudod visszaadni:)
2015. dec. 9. 12:34
 13/29 anonim ***** válasza:
87%
Szarráröhögtem magam ezen a kérdésen meg a válaszokon :D Nem normális az a nő.
2015. dec. 9. 12:35
 14/29 anonim ***** válasza:
97%

O vett toled egy hasznalhato jegyet X aron.

Neked most miert kene venned tole egy hasznalhatatlan jegyet X aron, ebben neked mi a bolt?

Megvette, ove, azt csinal vele amit akar, ha akarta volna felhasznalja, ha nem, akkor nezegeti, begyujt vele, esatobbi.

Probalkozzon a szinhazban hogy visszavalthato e, ha nem akkor igy jart.

A hentes talan visszaveszi a hust, ha nem etted meg es megromlott?

2015. dec. 9. 12:36
 15/29 anonim ***** válasza:
3%

Ha a jegyet pénzért vettem volna, akkor megmondanám neki, hogy "figyelj ide, mégis erkölcsileg mivel igazolod hogy most a trehányságod árát én fizessem meg", amire persze semmit nem tudna mondani, természetesen nem is adnám vissza a pénz.

Más egy kicsit a szitu, ha a jegyet ajándékba kaptam volna, mondjuk ez esetben unokatesónak eleve ingyen adtam volna tovább, kivéve ha olyan helyzetben levő ember lennék, aki anyagilag nagyon meg van szorulva. Ez esetben sem adnám vissza a pénzt, és erkölcsileg is igazam lenne.

Egy kicsit más szitu ha viszonylag rendezetten élsz, ennek ellenére is pénzért adtad tovább unokatesónak a jegyet. Ez esetben sem lenne erkölcsi alapja unokatesódnak követelni a jegy árát, viszont azért magában megjegyezhetné, hogy azért ha lenne egy kis etika érzéke unokatesójának, akkor ebben a helyzetben illett volna visszaadni a pénzt, ezzel korrigálva azt a "pénzéhességét", hogy unokatesótól is pénzt kért.

2015. dec. 9. 12:46
 16/29 anonim ***** válasza:
97%

"Egy kicsit más szitu ha viszonylag rendezetten élsz, ennek ellenére is pénzért adtad tovább unokatesónak a jegyet"

Nem, nem mas. Attol ha valaki jobban el, meg nem koteles ajandekozni, plane nem kovetelheto meg senkitol.

Megvette, ez az o dontese volt, az, hogy nem hasznalta fel, szinten az ove.

Meg ha valami olyan targyrol lenne szo, ami nem vesztette el az erteket, pl vett volna egy szep porcelanbabat a baratnojenek, de szakitottak mielott odaadhatta volna, es megker, hogy ugyan nem vennem e vissza igy hogy mar nincs ra szuksege, akkor meggondolnam, de ez nagyon nem az a helyzet.

2015. dec. 9. 12:51
 17/29 anonim ***** válasza:
80%
Napi vicc!Mégis mennyi az ára a jegynek?Nagy gond az unokatesódnak!
2015. dec. 9. 12:57
 18/29 anonim ***** válasza:
97%
Mondd meg neki, hogy de hát te már visszaadtad a pént, csak biztos ezt is elfelejtette, mint a színházba elmenni! XD
2015. dec. 9. 13:05
 19/29 anonim ***** válasza:
97%
A kasszában visszafizetik, ha lekésed az előadást? Nah, ez pont ugyan az.
2015. dec. 9. 13:07
 20/29 anonim ***** válasza:
95%
8-asnál a pont.
2015. dec. 9. 13:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!