Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogy lehet lerázni 1 kíváncsis...

Hogy lehet lerázni 1 kíváncsiskodó rokont?

Figyelt kérdés

Állandóan azzal foglalkozik, h mit csinálok, mikor hova megyek. Egy átlagos beszélgetés kb. így néz ki:

-Otthon leszel szombaton?

-nem

-mit csinalsz?

-dolgom van

-mit csinálsz?

-csak elmegyek

-mit csinálsz?

-ne kíváncsiskodj!

-DE MIT CSINÁLSZ?????????????

Nem lehet kitérni a válasz elől. Ha mondom, h moziba megyek, akkor jön az, h hány órakor, melyik busszal, kivel, milyen filmet nézel, mikor jössz haza, mész máshova is?

És mindennel ezt csinálja. Nem mintha titkos lenne, de elegem van abból, h ő mindig mindent tudni akar. Ha azt mondanám, h nem mondom meg, akkor is tovább folytatná, egyre erőszakosabban. Sajnos elkerülhetetlen, h beszéljek vele, közeli rokon, szüleimmel is sokszor beszél, velük is ilyen , de ők már feladták és inkább mindent elmondanak neki. Mi lenne a megoldás?

2015. szept. 8. 16:50
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
97%

Én egy ilyen rokont tuti levegőnek néznék.

-Otthon leszel?

-Nem

-Mit csinálsz?

-Semmi közöd hozzá

-Mit csinálsz?

Előveszem a telefonom és játszok rajta vagy beszélek a barátommal vagy elkezdek olvasni. Mondhat meg kiabálhat amit akar. Telefont meg nem venném fel neki

2015. szept. 8. 18:33
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Jézusom... Nagyon magányos lehet ez a rokonod. Kéne neki valami elfoglaltság. Ha legközelebb rágja a füled, ezt mondd neki, hogy törődjön a saját dolgával, vagy menjen el hímzőszakkörre, ott lekötik az energiáit talán.
2015. szept. 8. 20:24
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Neked is azt tanácsolom, hogy mondd el az első 15 másodpercet neki ebből: https://www.youtube.com/watch?v=nMRuiIeBEe0
2015. szept. 8. 21:27
 14/23 DuplaKV ***** válasza:
100%

Én tuti ezt játszanám be:

- Otthon leszel szombaton?

- Nem

- Mit csinálsz?

- Dolgom van.

- Mit csinálsz?

- Gyereket!

Vagy csak szimplán elkezdeném én is ilyen szinten zaklatni, mielőtt ő belekezdhetne. Az emberek nem szeretik, amikor visszanyal a fagyi.

2015. szept. 8. 21:27
 15/23 Ditta323 ***** válasza:
81%

Mivel a csapból is a menekültek folynak ezért:

Otthon leszel? -nem

Mit csinálsz? -semmit

Mit csinálsz? - megyek kerítek magamnak egy szír faszit akit haza tudok hozni....

Amúgy meg elküldeném a fenébe és válaszra sem méltatnám.

2015. szept. 8. 21:38
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
előzd meg, kérdezd te, hogy mit csinál?
2015. szept. 8. 22:14
 17/23 A kérdező kommentje:

Vannak más rokonai is, de velük nem hajlandó beszélni, van pár barát féléje, de velük is hol jóban van, hol nem. Senki se felel meg neki. Sehova se jár el, fiatal korában sokat mászkált, de úgy kb. 10 éve már nem megy sehova, ő is bevallotta 1 gyenge pillanatában, h lusta, melózik, hazamegy, aztán egész délután fekszik vagy a számítógépet nyomkodja és lefekszik aludni. Még a boltig is lusta átmenni (ezt is ő mondta magáról), ha véletlenül 1 ismerősbe botlik út közben, 2 szó után lepattintja, mert őt nem érdekli. Ilyen emberrel sok mindent nem lehet kezdeni.

A gyerekcsinálós + a migránsos szöveg nem rossz. :D

2015. szept. 8. 22:28
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

- Meg nem tudom.

- De megis, mit fogsz csinalni?

- Hat te teljesen hulye vagy ba**g, mondom hogy meg nem tudom!!

2015. szept. 8. 22:52
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
"Magánügy"
2015. szept. 9. 05:26
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem valahol az is a felnőtté válás része, hogy megtanuljuk kezelni azokat a helyzeteket, amikor bárki - legyen rokon, szomszéd, munkatárs stb. - olyan dolgokat akar megtudni, ami a privát szféránk része, és az egészséges határokat be nem tartva kíváncsiskodik, vagy tapintatlanul faggatózik olyan dolgokról, ami egyszerűen nem tartozik rá.

Én esetekben szerintem érdemes mérlegelni, hogy mennyire akarok vele jó viszonyt fenntartani. Én általában úgy vagyok vele, hogy még ha nem rokon, akkor is inkább a kevésbé konfrontatív megoldások híve vagyok, és ilyenkor ügyes kitérő, vagy semmitmondó válaszokat adok, lehetőleg visszadobom a labdát, vagyis visszapattintom a kérdést, vagy barátságos, de meglepett arccal nyíltan rákérdezek, hogy miért szeretné azt a bizonyos dolgot tudni, pl. miért foglalkoztatja, hogy én mit/hol/mikor/kivel stb. csinálok.

Ha az ember ilyenkor teljesen higgadt és türelmes tud maradni, és a másik látja, hogy nem fog tudni kihúzni belőled semmi számára érdekes információt, se a nyugalmadból nem tud kibillenteni, vagyis kénytelen belátni, hogy nem talál rajtad fogást, akkor előtt-utóbb elunja a dolgot, vagy ha ügyes vagy, akkor - persze személyiségétől és értelmi képességeitől függően - akár arra is van esély, hogy felismerje, hogy kvázi saját magából csinál bolondot.

(A Páromnak pl. eleve nagyon jó humorérzéke van, meg vág az esze, ő úgy kezeli az ilyen embereket meg ilyen helyzeteket, hogy öröm nézni, ráadásul anélkül, hogy igazából megbántaná ezeket a túlzottan kíváncsi emberkéket, simán csak valami szellemes beszólással lepattintja őket, vagy gyakran visszaüti a labdát, ügyesen elhárítva a tolakodásukat. Én hozzá képest gyenge kezdő vagyok ilyen téren.)

A leírtak alapján a nagynénéd (ha a címszavak alapján jól gondolom, hogy vele van ilyen gondod) valószínűleg nem az a személyiség, akivel érdemes lenne megpróbálni kedvesen, de őszintén tisztázni egyszer, hogy nem szeretnél beszámolni minden megmozdulásodról előre vagy utólag.

A konkrét példáidat használva nekem kb. ilyen válaszok jutnának eszembe:

- Nem. / Még nem tudom. / Nem biztos, majd még kiderül. És te? / Te már szerveztél valami programot magadnak valakivel?

- Mit csinálsz?

- Még nem tudom./ Lehet, hogy elmegyek moziba, vagy kitalálok valami mást. / Majd meglátom addig, hogy mihez lesz kedvem. És te már eldöntötted, hogy mit csinálsz majd szombaton? Múlt hétvégén voltál valahol? / Te milyen gyakran mozdulsz ki a négy fal közül a hétvégéken? / Ha a barátnőiddel találkozol, miket szoktatok csinálni?

- Milyen filmet nézel meg?

- Még nem tudom, remélem, találunk valami jót. Te mikor voltál utoljára moziban? Mit néztél meg? Hozzak neked moziműsort, hátha találsz valami érdekeset, amire lenne kedved elmenni valakivel?

- Mikor jössz haza?

- Majd meglátom, nem tudom előre. / Talán valamikor 8 meg éjfél között. / Nem szoktam így előre megtervezni, úgyis attól függ, hogy lesz-e máshoz kedvem (kedvünk) mozi után.

- Mész máshova is?

- Elképzelhető, de még nem tudom. / Más tervem még nincs, de könnyen adódhat valami, ennyi spontaneitás azért kell is az életben. / Te annak idején, fiatalabb korodban miket csináltál hétvégenként?

Ha válaszol a hasonló, rá vonatkozó kérdésekre, akkor faggathatod tovább gyorsan feltett újabb kérdésekkel. (Mondjuk ha szószátyár, és nem akarod hosszasan hallgatni, akkor ezt nem biztos, hogy jó ötlet gyakran bedobni, de legalább addig sem rólad kérdezősködik. :-)

Ha tőlem kérdezi valaki, hogy éppen hová megyek, és olyan, akinek nem akarom megmondani (pl. kíváncsi szomszéd néninek, nem azért, mert nagy titok, hanem már unom, hogy ha megmondom, akkor jellemzően tovább érdeklődik olyasmiről, amit már nem akarnék megosztani, vagy mert sietek), akkor viccesen mondom, hogy "titkos küldetés".

2015. szept. 9. 10:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!