Rokonoknak számítunk-e?
Van egy fiú, és neki az apukája, és az én nagymamám unokatestvérek..
Mi rokonoknak számítunk még? (Lehet-e köztünk kapcsolat?)
Szegrol-vegrol szerintem rokonok vagytok
Es az elso, másod unokatesok ( es akik meg közelebbi családtagok) nem lehet kapcsolat, akik távolabbi rokonok, azok kozott mar lehet, legalábbis en igy tudom
Igen, rokonok vagytok, harmad unokatestvérek. Kapcsolat lehet köztetek. Bár szerintem ilyen távoli rokonoknál is azért kissé morbid. Legalábbis nekem. Főleg, ha tartjátok a családi kapcsolatokat és nem csak úgy véletlenül derült ki, hogy rokonok vagytok.
Gond a gyerekvállalásnál lehet. Nem vagyok genetikus, nem tudom, hogy ilyen fokú rokonságnál mennyire van esélye degenerációnak. Erről egy hozzá értőt kell megkérdezni.
Egyébként jogilag lehet köztetek kapcsolat és nem is számít vérfertőzésnek. Ha jól tudom, akkor már unokatestvérek között sem számít annak a legújabb törvények szerint.
Törvényileg csak az egyenesági rokonok közötti kapcsolat vérfertőzés, tehát szülők, nagyszülők, gyerekek.
Tehát valamelyik szülőd neki másod-unokatestvére.
Igen, rokonok vagytok, de olyan távoliak, hogy lehet köztetek kapcsolat. Nincs jogi akadálya és a gyermekvállalásotoknak sem lenne többlet kockázata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!