Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Más család is ilyen? Nem...

Más család is ilyen? Nem találok rá jelzőt. :/

Figyelt kérdés
Hamarosan esküvő lesz. Nem közeli rokon, anyukám unokatestvérének a lánya esküszik pár héten belül. Már május óta tudjuk hogy lesz esküvő de nem érdekelt hogy nem lapunk meghívót hiszen a menyasszonnyal a szián kívül sosem váltottunk több szót. De anyum testvére ráírt a menyasszonyra "hallom hogy esküvőd lesz" címszóval. Rá következő pár napra anyu és az összes testvére kapott meghívást. Esküvő, fogadás..stb. Véletlen de aznap mikor az esküvő lesz megyünk tesómhoz. Házavatójuk lesz :) most bezzeg mi vagyunk az irigyek és el van könyvelve hogy ezért nem megyünk. Hozzáteszem a menyasszony anyja és nagyanyja az egész családdal hadilábon áll. Mindenkiről tudnak mindent, tipikus pletykafüggő habitus. A menyasszonynak és a vőlegénynek gratuláltam, sok boldogságot kívántam nekik, anyu szintén. De udvariasan visszamondtuk a meghívást. Tudom leszarom tabletta de bosszant a dolog. Csak véleményekre lennék kíváncsi. Köszönöm.

2015. aug. 24. 14:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

még annyit,hogy a leírás alapján látszik,hogy alig ismered a menyasszonyt és a vőlegényt. ha akartak volna hívni, már megteszi hamarabb.

én személy szerint az esküvőmön olyan embereket szeretnék látni akikkel jóban vagyok és ismerjük egymást. nem látom értelmét annak a hozzállásnak hogy hívjunk vissza mindenkit aki meghívott a sajátjára..anyukám szerint meg kéne hívnom azokat akinek voltam az esküvőjén még óvodás koromban.azóta nem is láttam őket ,nem ismerjük egymást.csak feszengenének ők is és mi se éreznénk úgy jól magunkat.szerinetm ennek nincs értelme,de aki mindenkit meghív mert illik az ő tudja..

de ilyen helyzetben nem gáz ha nem mentek el,mert ugye szóltatok időben, a helyeteket és a kaját vissza tudták már mondani.az a gáz ha meghívnak és nem szólsz vissza(Esetleg utolsó napokban) hogy nem mész. de ha jelzed előre akkor nem gáz szerintem

2015. aug. 24. 15:22
 12/20 anonim ***** válasza:
Biztosan nem mennék el a helyedben.Tőlem az ugathat aki akar, azt amit akar. Nem foglalkoznék vele.
2015. aug. 24. 15:25
 13/20 A kérdező kommentje:
Jól látod. Tényleg nem ismerem jól őket. Igazából sehogy, egyikünk se keresi a másik társaságát meg úgy ez az egész családra igaz. A vőlegényével 10 éve vannak együtt de azon kívül hogy a nevét tudom semmit se tudok róla. Épp azért is szóltunk mert mondták hogy úgy rendelik az ételt. Meg ennyi a minimum. Látszólag ők meg is értették, anyámék testvérei hőzöngenek hogy irigyek vagyunk meg miért nem tettettük át a lakásavatót. Mintha ez így működne..
2015. aug. 24. 15:28
 14/20 anonim ***** válasza:

Ez az esküvő téma nálunk is mókás volt.

"Nagybátyám" (apám testvérének a feleségének az öccse) házasodott egy nővel. Állítólag meghívtak (én nem hallottam, faternak mondták asszem) szóban, de közölve lett, hogy ne menjünk el. Amikor ezt meghallottam, akkor ilyen "most hogy is van ez?" fejet vágtam. Meghívnak, de ne menjünk el, mondnom az szép. Megértem, hogy nem csaptak nagy banzájt (lehet hogy nagy buli volt, nem tudom nem voltam ott), de akkor legalább ne is hívjanak meg, ha nem akarják, hogy ott legyünk.

Mindegy az a család anyai, apai ágról is elég fura, részemről biztosan nem fogom meghívni őket, ha egyszer valaha is házasodni fogok (nem valószínű).

2015. aug. 24. 15:29
 15/20 A kérdező kommentje:
Alapjáraton le is szarhatnám, anyum is ezt mondja. Csak nekem azért esik rosszul egy kicsit mert mikor anyum kisebbik húga szült (10 hónap van a lányaink között) én adtam a ruhákat mert annyira nem volt pénzük egy ruhára sem. Sőt a mai napig én adom a kinőtt ruhákat mert a kislányt nézem. Pelenka, tápszer..stb. Anyám szintén ha mással nem pénzzel segített hogy enni tudjon a két nagyobbik fiú. Amit a mai napig nem adtak meg de mindegy. Menjenek de ne úgy hogy körbeszidnak minket. Nem érzem fairnek.
2015. aug. 24. 15:35
 16/20 anonim ***** válasza:
inkább ők a szánalmasak,hogy kiharcolták hogy hívják meg őket.
2015. aug. 24. 15:41
 17/20 anonim ***** válasza:

Nálunk is vannak olyan távolabbi családtagok, akikkel nagyon ritkán találkozunk. Évek telnek el találkozás nélkül.

Ennek ellenére szoktunk meghívót kapni esküvőre, el is szoktunk menni. Ha nem is az egész család, de úgy intézzük, hogy a család ezen része is legyen képviselve néhány fővel. Más, de ha haláleset történik, akkor is megyünk, jövünk.

Szóval nálunk a nem gyakori kapcsolattartás nem jelent automatikusan rossz viszonyt is. Az ország más-más pontjain élünk, ezért nem olyan a kapcsolat, mint akikkel egy városban lakunk.

2015. aug. 24. 15:45
 18/20 A kérdező kommentje:
Úgy gondolom, hogy mindenhol más a módi. Függ attól is, hogy alapjáraton milyen a kapcsolat. Nálunk eléggé vegyes, túl jóban sosem voltunk az biztos. Egy haláleset meg megint más. Mi is voltunk mikor meghalt a menyasszony nagyapja, ő is volt mikor az én nagymamám halt meg.
2015. aug. 24. 16:02
 19/20 anonim ***** válasza:
Az én esküvőmnél is volt olyan, hogy kaptak meghívót, de mivel messze voltak, melóban túlóráztak, ilyenek, küldtek egy gratuláló lapot, és ennyi. Nem sértődtem meg.
2015. aug. 24. 17:52
 20/20 anonim ***** válasza:
Nehogy már ebből lelkifurdalást csinálj magadnak! Gratuláltál neki és kész, ennyi. Jól teszed, hogy a tesód házavatójára mész inkább, ott legalább jól érzed magad. És az unokatesó unokatesójának a gyerekének az esküvőjére nem vagy köteles elmenni.
2015. aug. 25. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!