Miért van az, hogy ilyen rengetegen nincsenek tisztában az alapvető rokoni kapcsolatokkal? Vagy ezeket nagy dolog tudni?
valszeg nemigen tartanak kapcsolatot
speciel akit én kb 5 évente látok, és elvileg másod unokateom, meg van egy másik is, asszem apa apjánal a testvérének a gyerekei, magyarán apa unokatestvérei, sem volt tiszta nekem, hogy másodunokatesónak hívjam őket
Nekem unokatesóm van. Igazából ennyi a rokonság. (Persze szülők, nagyszülők, illetve egy nagynéném). Ennyi. Fogalmam sincs ki pl a másodunokatesó, nekem nincs, minek érdekelne?
Meg amúgy sose értettem minek fontos külön nevet aggatni az apám tesójának a párjának a gyerekére, stb :D
Ezeken a kerdeseken en is fennakadok.
Nem arrol van szo, hogy valaki nem tudja ki az az angy, ipa, napa, koma, stb., hanem arrol, amikor valaki az alapveto rokoni fokokkal nincs tisztaban.
Az is hihetetlen, hogy pl. mennyien hiszik azt, hogy a fiatalabb unokatestver az az unokaocs/hug. Holott az unokatestver az a szulo testverenek a gyereke, mig az unokaocs/hug az a testver gyere, es meg akkor is ocs/hug, ha tortenetesen idosebb.
Igaz, hogy a koznyelvben mar elterjedt a fiatalabb unokateso unokaocs/hug elnevezese, de ettol meg hivatalosan helytelen.
Az is meglepo, hogy mennyien nincsenek tisztaban azzal, hogy azokra a rokonokra nincs elnevezes, akik nem verrokon altal a rokonunk. Pl. Nagybacsi felesegenek a testvere.
Es ami szinten meglepo, hogy sokan azt kerdik, hogy a keresztanya/apa kulonbozo csaladtagjai kik, holott a keresztanya/apa barmilyen rokon es nem rokon is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!