Kényszeríthet a tulajdonostársam (rokon), hogy jóval áron alul eladjam a tulajdoni részem?
Fele-fele arányban vagyunk tulajdonosai egy (nem lakó)ingatlannak.
Nem kevés ideje hirdetjük (én adtam fel a hirdetést), de még nem kelt el.
A tulajtárs már többször ki akarta adni bérbe, de ehhez nem járultam hozzá, mert kevés bevétel és sok macerával jár. Többször felajánlottam viszont, hogy megveheti a részem, és akkor annak adja ki, akinek akarja. Ezzel nem élt.
Most azt tervezi, hogy elárverezteti az ingatlant.
Megteheti ezt az én tulajdonrészemmel is, miközben a közös értékesítésnek soha nem álltam az útjába?
Az ingatlan tehermentes.
Nem irreális áron kínáltuk eddig sem megvételre, nem ezért nem kelt el, de árveréssel filléreket kapnánk csak érte. Neki azonnal szüksége van pénzre, én nem bánom, ha akár évekig kell még várni egy vevőre.
"Arveresen 800-ert ha elmegy, egyebkent 2-t er."
Ez nem igaz, az ingatlan annyit ér amennyit adnak érte. Te számodra lehet többet ér, de a vevö számára nem.
Az árverésen mindenképpen minél több összeget akarnak kapni érte, és nem lefele megy az árverés hanem felfele, az egy x összegröl indul, és ha tényleg 2M ér, akkor szerintem 1,5 alatt tuti nem indítják az árverést.
Köszönöm, nem kérek több választ.
Megkérdeztem egy hozzáértőt, esélye sincs az én részemmel a tervei szerint rendelkezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!