Az ilyen ember soha, de soha nem tanul?
A sógoromék nagyon gazdagok, az apja folyamatosan pénzeli őket, de a sógorom is megkeresi a maga kenyerét, nem ingyenélő, de sajnos tipikusan rá lehet ragasztani azokat a jelzőket amikkel a gazdagokat illetik. (lenéző,nagypofájú,bunkó)
Engem viszont mégis az háborít fel,hogy notórius gyorshajtó, akár egyedül,akár családdal megy, úgy nyomja a gázt mintha kötelező lenne, az a mániája,hogy úgy nyomja,hogy mindenki az ülésbe tapadjon.
Kb. másfél-két hónapja egy "szép" napon hál' istennek egyedül ment, mikor egy rossz minőségű úton a hullámos úttest megdobta az autóját és az út egyik széléről a másikig repült, az autó teljesen totálkáros lett, egy ép elem nem maradt rajta, az utastér mintha nem is lett volna.
"Biztos" betartotta a sebességhatárt, csak 10-20 méteres féknyom volt és ezután még az autó mindig olyan sebességgel ment,hogy totálkárosra tört, tehát el lehet képzelni.
De olyat,hogy jogosítványt bevonni?Nem, dehogy már új autója van, és ugyan úgy megy mint eddig, ez pedig engem mélyen felháborít, és elkeserít.Mi lesz ha legközelebb az "én családom" ül mellette?(az unokaöcsémék, a nővérem...)
Megnyugodtam a balesete után,hogy így végződött, és hogy ebből most tanult, senkinek sem kellett meghalni, és tessék...semmi nem változott.
10-20 méter féknyom az semmi. Mennyi volt a sebességhatár? 10 km/h?
Egyébként az elözöhz cstlakozom, ne hagyd a családod vele utazni. Mi a fontosabb, hogy ettöl esetleg megtödik, vagy hogy éltben maradjon a család?
" Aki hülye haljon meg!"
Így igaz, de másokat ne veszélyeztessen. Haljon meg szépen csendben, egyedül.
"Mi lesz ha legközelebb az "én családom" ül mellette?(az unokaöcsémék, a nővérem...) "
A sógorod egy felelőtlen barom, aki azzal, amit leírtál, nem csak a saját és a családja életét veszélyezteti az utakon, hanem másokét is.
Ha egyszer netalán bárki halálát, sérülését okozza a gyorshajtással, azért jogilag ő lesz a felelős. De ha én lennék a nővéred helyében, morálisan felelősnek érezném magam azért, hogy ha a férjem így vezet, akkor ne üljek be mellé a gyerekkel, és azt se engedjem, hogy vele utazzon nélkülem.
Meglenne a választási lehetősége, hogy vagy változtat, és vagy ésszel, a szabályokat betartva vezet, vagy megy nélkülünk, ahová akar.
Van két tűzoltó ismerősöm. Azt mondják, hogy azzal ellentétben, amit sokan gondolnak, nem a tűzesetek viselik meg őket legjobban lelkileg, hanem a baleseti mentés, főleg akkor, ha nem csak halott van a helyszínen, hanem egy roncsok közé szorult haldokló sérült, akinek az életéért küzdenek, először ők, aztán a mentősök, ha élve ki tudják szabadítani, így időnként végignézik felnőttek, még rosszabb esetben gyerekek haláltusáját, vagy éppen azt, hogy a hátsó ülésen egy síró, sokkos állapotú gyereket találnak két halott szülő mellett.
A sógorod megkapta a sorstól a figyelmeztetést a nővéreddel együtt. Megértem, hogy tehetetlennek érzed magad, mert gondolom, amit te korábban megtehettél, hogy legalább a nővéredet észhez térítsd, azt nyilván megtetted.
Én gyerekként két családtagomat veszítettem el egy autóbalesetben. Nem kívánom se neked, se másnak azt az érzést, amikor kíváncsian kimész ajtót nyitni a csengetésre, és két rendőr áll az ajtó előtt.
Azt meg elképzelni sem akarnám, hogy milyen lehet abban a tudatban leélni valakinek az élete hátralevő részét, hogy a felelőtlensége okozta bárki halálát akár közvetlenül, akár közvetve.
Kérdező, halkan visszakérdeznék: nővéred hogyan viszonyul ehhez?
Ha neki ez imponál, akkor a helyedben nem mondanék semmit.
Ha meg őt is zavarja ez, akkor neki kéne szólnia a férjének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!