Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Megbántott az unokatesóm és...

Megbántott az unokatesóm és még észre sem vette!?

Figyelt kérdés
Volt egy missed ab műtétem, ahova az unokatesóm vitt el. Sajnos elhalt a baba az 5. héten. Bár nem tervezett gyerkőc volt, megtartottuk volna, van már 2 gyerekünk. Mikor vitt a kórházba unokatesóm megszólalt hogy minek nekünk haramadik gyerek hisz így is szenvedünk? Ezen nagyon megsértődtem. Persze elkezdtem számolgatni hogy mi az amit ő elért és mi az amit mi. Tudom hogy hülyeség volt ennyire felhúzni magam ezen, de bosszant hogy ez a véleménye rólunk. Mi 10 évvel fiatalabbak vagyunk nála. Neki is két gyerek van, lakáshitelük, kocsihitelük van. Nekünk saját kp-s házunk és bár a kocsi megérne egy cserét de az is kp-s. 6-7 éve végtörlesztettünk eladtuk a házat és vettünk egy másikat, felújításra szorulót. Ebben a házban az utolsó szögig minden készpénzből lett megvalósítva. Még csak kölcsön sem kértünk soha senkitől. Átszámoltam hogy csak az elmúlt 3/4 évben költöttünk 500-600ezret a házra. Most lamináltuk le a nappalit és a fürdőszoba is új burkolatot kapott. Mi nagyon büszkék vagyunk magunkra, hogy 28 évesen hitel nélkül is tudunk boldogulni. Nyilván a lakásfelújítás miatt el lett a kocsi egy kicsit hanyagolva, látszik rajta a kora (megjegyzem az ő kocsijuk csak 2 évvel fiatalabb mint a mienk). Ő mindig is az a nő volt aki smink nélkül ki nem lép az utcára aki inkább éhen hal de nike airmax cipő van a lábán jugóból, mert eredetit nem tudja megvenni. És ő néz le minket hogy minek a harmadik baba, hisz szenvedünk??? Annyira megbántott ezzel. nyilván még a terhesség okozta hormonok is játszanak, de ez akkor is sértő. Nem szóltam rá neki semmit mert nem akartam összeveszni. Felhozzam neki a témát hogy mennyire sértő volt? ugyanis így hogy elveszítettünk egy babát, a párommal úgy döntöttünk hogy amint lehet próbálkozni, fogunk. Mert úgyis szeretnénk majd egyszer még egy babát, és fiatalabb én sem leszek, most még 28 évesen időben vagyok, ne 10 év múlva kapálózzak hogy jó akkor még legyen. Ha netán újra terhes lennék nem örülnék neki ha erről pletykálkodna hogy minek nekünk mikor szegények vagyunk. Holott nem is igaz, csak nem vagyunk feltűnőek, nem élünk úgy mint akinek 10szer ennyi van.
2015. máj. 22. 09:03
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Gyereke(ke)t vállalni felelősen kell. Sajnos nem tud az ember előre tervezni 20-25 évre (egy gyerek ugye addig él veled nagyjából), de gondolni kell arra is, hogy minden életszakaszunk egy darabig tart. Tehát közbejöhet bármi.. betegség, leszázalékolás, munkanélküliség.. neadjisten válás, egyik szülő halála... ). Tudom szörnyen hangzik, de muszáj ezekre is gondolni.

Ezt csak azért írom le, mert én is sok (több) gyerek párti vagyok, de a szemem előtt lebeg közeli ismerőseink sorsa három gyerekkel. A kettő nagyobb, a legkisebb elég pici, és apuka lerokkant (szó szerint!). :( Eddig szépen éltek gond nélkül, de bizony most nagy a gond..

2015. máj. 22. 09:40
 2/14 anonim ***** válasza:
76%
Első, ez mind oké, de nem lehet úgy élni, hogy folyamatosan az lebeg a szemed előtt, mi minden történhet. Ha eszerint élnénk, konkrétan semmit nem csinálnánk. Nem támogatom a felelőtlenséget, de a kérdező szerintem nincs olyan rossz helyzetben, hogy ne vállalhatna még egy gyereket, és az unokatestvérének semmi joga nem volt beleszólni a döntéseibe.
2015. máj. 22. 10:06
 3/14 anonim ***** válasza:
82%
Külsőségeknek él (ezt tudtad eddig is). Ne foglalkozz vele. Mielőbbi babázást kívánok!
2015. máj. 22. 10:20
 4/14 A kérdező kommentje:
Igen, persze minden megtörténhet, bár azért én sem szeretem előre a falra festeni az ördögöt. Úgy sincs soha úgy hogy az ember mindenre fel lenne készülve. De olyan lehet, sőt kell is hogy legyen, hogy ha ott a probléma az ember meg tudja oldani. Itt most tényleg nem az anyagiakról votl szó. Inkább arról hogy ő azért néz le minket mert ő nem meri bevállalni a harmadikat. Szerintem innen fúj a szél. No meg onnan hogy ő mindig is azon küzdött hogy gazdagabbnak lássák mint amilyen. Mindig a legflancosabb ruhákba jár, persze egyik sem eredeti, mindig jugóba mennek ki cuccért... szóval egyáltalán nem tükrözi vissza a valóságot az ő életük. Bosszant hogy le mert szólni, mert én tapintatból soha nem szóltam még be neki hogy pl neveletlenek a gyerekei. Pedig azok, de eltűrtem őket sokszor aludtak már nálunk pedig mikor itt vannak 2-3 évet öregszem percenként, nagyon rosszak. Mellesleg nagyon gyerekszerető család vagyunk, a párom is könnyen kijön a gyerekekkel, ha tehetnénk lenne vagy 6. Nyilván ennyit már azért mi sem vállalnánk be, de a 3 még pont belefér, és így lenne teljes a család. Ő meg azt hiszi hogy mi szegények vagyunk, mert nem járok hamis air maxben? Én nem verem nagydobra hogy mennyit keresünk, én nem fogom a kirakatba állítani a gyerekeimet, hogy nézd::: új cipő, új nadrág, nézd nézd nézd... Kvára leszom hogy észre veszi e bárki. Nem is így nevelem a gyerekeket sem. Nem az a fontos hgoy nézünk ki milyen a ruhánk, hanem az amilyen emberek vagyunk a ruha mögött. Meg is látszik szerintem a nevelésen is, mert mindkét gyerekem az ovi és az óvónők kedvence. Nem mondom azért én néha kiakadok tőlük, szóval nem akarok bezzeg anyáskodni, de nem csináljuk rosszul amit csinálunk. De ő inkább a homokba dugja a fejét és úgy csinál mint aki milyen boldog és milyen elégedett... le merem fogadni nem az, csak ez is egy smink rajta mint amit reggel feltesz mielőtt kilép az ajtón... Köszönöm hogy kidühönghettem magam, így már jobban érzem magam!
2015. máj. 22. 10:27
 5/14 anonim ***** válasza:
90%

Off!

Nem tudom ki hogy van vele, de én már falra mászom a Nike Airmaxtől. Szerintem már azzal, hogy minden 2. embernek ez van-akár eredeti, ajár hamis - kezd baromira unalmas, már-már ciki lenni.

On!

Kérdező, kívánom, hogy minél előbb jöjjön a baba!

2015. máj. 22. 11:00
 6/14 anonim ***** válasza:

Igen, beszelj vele, hogy nagyon bantottnak erzed magad, de csak egy dologert, azert hogy a drukkolas helyett azt kerdi minek neked baba.

A tobbi tipikus magyar gondolkodas. Te reszedrol hogy mit ertetek el Es milyen cipo kell neki, Le nem hagytam volna, hogy hamis. Sminkel? No kozod hozza? Szerintem o meg ugy gondolta, hogy nem engedtek meg magatoknak semmi extrat, mert hajra, mindent kp-ben akartok fizetni. Semmi koze hozza, habar Sok kapcsolatot szed szet a guri, elni meg nem eltek.

2015. máj. 22. 11:58
 7/14 anonim ***** válasza:
61%

Le nem hagytad volna.

Amugy Te is csak askalodsz, gyereketol kezdve a rongyaiig

2015. máj. 22. 12:01
 8/14 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Ez csak reflexként, védekezésképpen jött ki belőlem. Engem nem zavar hogy miben jár és hogy, eddig sem ez alapján ítéltem meg, csak azzal hogy ő elkezdett ítélkezni felettem, úgy éreztem meg kell védenem magam, ezért elkezdtem az összehasonlítást. Tudom az egész felesleges és kár ezen így felhúznom magam és eddig sem foglalkoztam vele hogy ő mit merre hogyan csinál de akkor ő sem szólhatNA bele az életembe. Azt hogy mi mit értünk el eddig azért írtam le hogy ti is átlássátok a helyzetet, és ne azzal kezdjetek el támadni hogy ebben a mai világban milyen nehéz egy gyereket felneveleni, nem hogy hármat. Mert sajnos itt sokszor rosszindulatúak az emberek ezért úgy kell feltenni a kérdést hogy minden oldalról meg kell világítani. így értitek meg kedves válaszolók hogy semmivel sincs ő jobb anyagi helyzetben mint mi, mégis ő ítélne el minket azért ha bevállalnánk még egy babát. Nem gürizünk, tök normális életet élünk, sok embernek ez sem tetszik hogy mi nem úgy éljük meg az életet mint valami borzalmas dolog, és nem az az első hogy nekiállok panaszkodni. Mindig is tudtam hogy ő és én más világ vagyunk nem is ez zavart, csak dühített hogy ő magasabb rendűnek érzi magát nálam, annyira hogy még képes beleszólni az életünkbe is... itt ez volt az alap probléma nem az hogy most miért jár olyan cipőbe amilyenbe és miért sminkeli magát. nem kell kiélezni a dolgokat, a lényeget kell meglátni.
2015. máj. 22. 12:20
 9/14 anonim ***** válasza:
Második: Ezért fogalmaztam így: "Sajnos nem tud az ember előre tervezni 20-25 évre..."
2015. máj. 22. 12:27
 10/14 anonim ***** válasza:

Most nagyon off leszek, de egyszerűen muszáj leírnom: kérlek, ne írd, hogy "jugóba", nagyon sértően hangzik, főleg, hogy már nem is úgy hívják az országot... A magyarországiak is megütköznek azon, amikor valaki azt írja: "Magyarba", "Olaszba"... megyünk.

On: érhető, hogy megbántott ezzel, amit mondott az unokatestvéred, én mégsem hoznám szóba ezt így utólag. Esetleg ha lenne még egy ilyen hasonló megnyilvánulása, akkor egy elmés mondattal le kellene szerelni, hogy vegye észre magát. Ne edd ezen magad. Jól írta az egyik válaszoló: külsőségekre megy, eddig is, ezzel is ezt bizonyította. Megváltoztatni a gondolkodását nem hiszem, hogy bármivel is tudnád.

2015. máj. 22. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!